Şu anda benim İlçem den Habertürk yayın yapıyor ( bant yayın da olabilir)
Neyse Sayın kızıltan ,
Koop için daha önceki yorumlara devam ettim .
Topraksız tarım için amatörve ve profseyonelce kullanılan bir çok malzeme var . Ben de bunların bir kaçını denedim . Şu anda da saykapın ürettiği ve topraksız tarıma destek amaçlı ücretsiz gönderdiği saykapları kullanıyorum ve çok da memnunum .
Ben bunların hiç birine itiraz etmeden eleştirmeden başka bir şey denemek istiyorum . Ve şunu da ilave edeyim profesyonelce topraksız tarım yapacağım zaman saykapın kanallarını kullanırım . Ben kendim için bir deneme yapacağım. Ve hiçbir zaman da bu yapacağım şey ticari olmayacak . Ama başka bir arkadaş ben bunu yapar satarım derse o onun bileceği şey derim . Benim öyle bir niyetim yok . Ve yapmak istediğim şeyler listesinde böyle bir imalat yok . Benim yapmak istediğim , topraksızı öğrenmek . Kendi ihtiyaçlarımı temiz bir şekilde yetiştirmek , sebzeden sonra hayvansal gıdalara da sıra gelecek çok yakında .
Ve becerebilirsem kendi akrabalarımdan Ağabeylerim ve onların ve benim çocuklarım için bir yaşam alanı oluşturmak . Eğer bunu becerebilirsem onlar arasında kurulacak bir İmece çalışma metodu mantığından hareketle oluşacak bir kooperatif .
Bu kooperatif eğer ticari olacak ise benden sonraki neslin yapacağı bir şey olacak. Ben ticari işlerle uğraşmayacağım sadece öğrenme ve öğrendiğimi uygulama aşamasında kalmaya gayret edeceğim .
Görüldüğü gibi ticaret olmayacak demiyorum . Ama temelleri sağlam atılmayan , acele kurulmuş ticari işletmelerin uzun ömürlü olmayacağını bilerek yavaş yavaş ilerlemek istiyorum .
Pekiyi buna ÖMRÜN YETER Mİ?
Mesele sonuçtan çok gittiğin yoldur mantığı ile hareket ediyorum . Yapmak istediğim şeyler bir insan ömrüne sığmayacak şeyler.
Adam parayı kazanmış . Şimdi bize hava yapıyor demeyin. Öyle bir şey yok . Yani öyle servet falan sahibi değilim . Sadece emekli bir adamım . Tüketmekten çok üretmeyi tercih edince bu insana yetiyor. Bu konuda da davranışlar ile örnek olmak isteği de var tabii.
Sağlıcakla kalın.
|