View Single Post
Eski 16-11-2013, 23:27   #129
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
İsmail Bey,

Şimdi Hanım Efendi bu yazıları okuyorsa yandım ben. Zor işin. Allah sabır versin. Her ikinize de.

Gönderdiğiniz linki inceledim. Çok meşhur bir dolandırıcı vardı. İsmini hatırlamadım şimdi. Onunla Uğur Dündar bir röportaj yapmıştı. Bir cümlesini kaç yıl oldu bilmiyorum ama hala unutamadım:

- Ben hiç bir masumu dolandırmadım. Hiç bir insanı dolandırmadım. Ben açgözlüyü, 1 koyup 10 almak isteyeni, kolay yoldan para kazanmak isteyeni, yetinmeyeni dolandırdım. Üzülmeyin zaten onların da benden bir farkı yok.

Sizin kooperatifçilik önerinizi de ibretle okudum. İş yapar mı? Yapmaz. Çünkü bir koyup 10 almıyorsun, yattığın yerden para kazanmıyorsun, senede 60 gün de olsa çalış diyorsun... Güvenilecek kişi diyorsun. Bu yüzden işlemez diyorum.

Son otuz yıldır iletişimin her kanalından daha çok harcama için, türlü insan mühendisliği uygulanıyor. Büyük marketlerde bunun elektronik cihazlarının da çalıştırıldığını biliyorum. Zira Türkiye'de böyle bir yasal düzenleme yok.

Çok harcama için insanların çok kazanması lazım. Adam devlet memuru ya da işçi. Maaşı sabit. Ama çok harcamak istiyor. İstettiriyorlar. Bu kitleyi yaratırsanız, bunları dolandırmak için toplum mühendisliğine de ihtiyaç duymazsınız.

Rahmetli Bülent Ecevit'in 20 yılda geldiği yeri 20 günde yerle bir ettiler.

Fukaranın cebinden çalınan 60 milyar doları yine fukaraya ödettiler. Rahmetli Ecevit'te 20 yıla yayacağı hesabı, 3 yılda yayınca da...

Sosyal demokrat olduğunu söyleyen bir kadın Ecevit'e lanetler, beddualar yağdırıyordu. Döviz zede olduğunu düşündüm. Oysa 10 milyarı (on bin tl si yeni paraya göre) varmış, ayda 1 milyar ek gelir elde ediyormuş bankadan. Çocuğu kolejde okuyormuş. Mermurmuş. Tarumar olmuş.

Kesin bu kadın bu keçicilere de üye olmuştur. Çünkü son otuz yılda böyle bir toplum yaratılmak istendi. Maalesef yaratıldı da. Önünde onlarca, yüzlerce örneği olduğu halde hala bu dolandırıcılar iş yapabiliyorsa bu istenen toplum yaratılmış demektir.

Saygı ve sevgiler...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön