Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Sn Karagulle yazdiklarim size elestirmek icin degildi, alinmamis olmaniza gercekten memnunum.
Bildigim ve onceden denemis oldugum bazi yollari anlatmis olmam belki degisik bir profile olan kanal yapmak ve denemek istemissinizdir diye.
Paraniz cok olsa ne olur ki? Para kazanmis olmak ayip degil, baskalarinin hakkini yemeden, insafsizlik yapmadan kazanan yok mu?
Bana onermis oldugunuz bazi konu basliklarini biliyordum tekrar okudum kacirdigim birsey varmi diye, yoktu. Acikcasi cok karsilastigimiz basarisizlik hikayesi idi. Yazmis oldugum gibiydi, ben sera tasarlayabilir ve yaptirabilirim, pesinden ruzgar vardi coktu. Boru aldim kestim bictim deldim, marullar harika, pesinden mu kabzimallar pek insafsiz bu sefer iceberg yaparim. Icebergler muthis oldu, pesinden yahu kazanamiyoruz. Izmir`de modern bir serayi profesyonellere kurduran ama bir sefer sonunda kapatani hatirliyorum, sanirim Sn Tezel de bir yerde bahsetmislerdi, belki Istanbul`da bulustugumuzdadir. Sn Vetman cilek icin buyuk caba sarfetti sonunda baska turlu kullanmaya basladi serasini, normal olarak isin mali yonunu bilmiyorum ama sanirim basarisiz daha dogrusu beklenen gibi olmadi. Delimus, hatirladigim kadariyla ayni oldu. Todor serasi ise yesillikler, biriki cesit marul yapti sanirim su anda yapiyor ama detay bilmiyorum. Ankafar serasi ise kiyaslanmaz digerleri ile, ozel durumu olan ( isitma sistemi ) modern ve egitimli kisilerce isletiliyor, ancak hatirliyorum, halde para getirmiyor diyerek serada dogrudan satiyorlardi, umarim cozum bulmuslardir cunku ilmi caliiyorlar. Malbman., Muallim Ayhan, Yalan Dunya, keske hepimiz oturup bir konusabilsek, cunku bu arkadaslardan cok memnun olan yok saniyorum.
Ben kim hata yapti sorusunu sormuyorum, nerede hata var diyorum. Aklimin erdigi su, ne yaparsan nasil yaparsan yap sonunda pazarlamaya takilmak var, bunu asmak lazim.Satamadigim mal neye yarar ki? Ister sahis, ister kooperatif, ister sera ister besici fark yok. Istismardan kurtulmak lazim. Kabzimali gecip buyuk markete gitsen, ulassan ne olacak ki, bu sefer o somurecek.
Aklima gelen cok yazdigim birsey, katma degerli mal uretmek, az satilan ama para kazandiran mal. Yazmistim onceden, kereviz sapi satis fiyati 3,5 TL. , lazim olan yer, sure ve itina marulla ayni, 1 TL altinda marul yerine bunu diken yok, bildigim kadariyla ulkede bir kisi yapiyor. Satmak icin Istanbul, Izmir gibi yerlerde luks manava ulasmak lazim. Az satilir, tamam gunde 50 tane sat, yaninda yine az satilan mal bul ben diyorum ki bruksel lahanasi yap, saticilarda 20 ye yakin marul tohumu var, degisik mallar dik. Tamam ben bilmiyorum, atiyorum, ama vbir kisi ben bunu denesem demiyor.
Hanim yemege cagirdi, gorusuruz..
|