![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Sayın vetman , yukarıdaki yazıdan sulama rejimini değiştirdiğinizi ve azalttığınızı anladım doğru mu? Haddim olmayarak bir terslik hissettim. Bitki büyüdükçe daha çok besine ihtiyacı var diye biliyorum . Ama bir nedenle bunun tersi yapılmış. Bu konunun açıklık kazanması lazım . Çileklerimiz aç kalmış gibi bir durum var. Bence drenajı kontrol edip besin vermeyi hızlandırmak lazım . Drenaj yeterli ise çok basinin zararı olmaz gibi geliyor bana . Bazen topraktaki tarımın çareleri topraksızda da uygulanmaya çalışılarak hata yapılıyor zannederim . Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Doğru anlamışsınız, sulama rejimini değiştirmek zorunda kaldık ve azalttık. Bunun nedeni ise bitkilerimizde külleme hastalığının şekillenmiş olması. bunun önüne geçebilmemiz için sulamayı mutlaka günde bir kez yapmamız istendi. biz yine de günde 2 kez sulama yaptık. bu şekilde sulama yaptığımız halde cocopeatlardaki nem çok yüksekti ve sulama başladıktan 11 saniye sonra drenajdan su akmaya başlıyordu. Alıntı:
Çileklerimizin aç kalmış olma ihtimali yüksek görünüyor. Kudret Hocamın bizim için hazırladığı formül günde 6 defa sulamaya göre hazırlandığına göre günde bir defa sulamaya göre yeni formül hazırlanması gerekmez mi sizce. En azından probleme göre yeni diyet hazırlanması gerekmiyor mu? Aklıma takılan bir husus da Sayın seyranimersin haftada 3-4 kez sulama yaptığını yazmış Alıntı:
Değerli dostların önerilerini bekliyorum. Selamlar... Saygılar... |
|||
|
|
|
![]() |
|
|