Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle
Sayın vetman , yukarıdaki yazıdan sulama rejimini değiştirdiğinizi ve azalttığınızı anladım doğru mu?
|
Sayın İsmail Bey merhaba,
Doğru anlamışsınız, sulama rejimini değiştirmek zorunda kaldık ve azalttık. Bunun nedeni ise bitkilerimizde külleme hastalığının şekillenmiş olması. bunun önüne geçebilmemiz için sulamayı mutlaka günde bir kez yapmamız istendi. biz yine de günde 2 kez sulama yaptık. bu şekilde sulama yaptığımız halde cocopeatlardaki nem çok yüksekti ve sulama başladıktan 11 saniye sonra drenajdan su akmaya başlıyordu.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle
Haddim olmayarak bir terslik hissettim. Bitki büyüdükçe daha çok besine ihtiyacı var diye biliyorum . Ama bir nedenle bunun tersi yapılmış. Bu konunun açıklık kazanması lazım . Çileklerimiz aç kalmış gibi bir durum var.
|
Bitkiler büyüdükçe daha çok besine ihtiyaç duyarlar bunu formulünü yenileyerek veya Ec değerini yükselterek de sağlayabiliriz diye düşünüyorum.
Çileklerimizin aç kalmış olma ihtimali yüksek görünüyor. Kudret Hocamın bizim için hazırladığı formül günde 6 defa sulamaya göre hazırlandığına göre günde bir defa sulamaya göre yeni formül hazırlanması gerekmez mi sizce.
En azından probleme göre yeni diyet hazırlanması gerekmiyor mu?
Aklıma takılan bir husus da Sayın seyranimersin haftada 3-4 kez sulama yaptığını yazmış
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyranimersin
Nekadar amatörce ve eksiklerim de olsa, çilekler müthiş derecede meyve verdiler ve şu an inanın ki, subat ayıdayız, seranın kanatları ve pencereleri açık olmasına rağmen, sulamayı haftada 3-4 kez( günde 1 kez bile değil) yapmama rağmen, ortalık yeni çiçek ve meyveler ile dolmaya başladı. Ben bu çileği bu kış durduramadım, hayırlısı inşallah, ama sanırım bunda havalırn güzel gitmesi de etkili oldu. Hele şu son 10 gün resmen bahar havası diyebilirim, sera açık olsada içerisi 17-18 dereceyı buluyor. Sanırım bu durumda, çilekleri erken budamaya başlamaktan başka çarem kalmadı. Kullandığım suyun EC'si çok geniş bir aralıkta değişkenlik göstermekte, değişik aylarda 0,8-1,8 arası oluyor. Ben Kudret beyin bu durumlara göre verdiği tavsiyele tamamen uymakta, ve bakıyorum bitkiler de gelişmelerini gayet güzel sürdürüyor. Eski köklerden çıkan yeni çiçek ve meyvelerini gösteren birkaç resim de ekledim. Budamayı bitirdikten sonra da genel bazı görüntüleri, sizlerle paylaşmayı devam ederim elbette. Topraksız tarımla uğraşan tüm arkadaşları saygı ile selamlayıp, sabır ve başarılar diliyorum.
Eklenti 367778
Eklenti 367779
Eklenti 367780
|
Sayın seyranimersin bizden daha tecrübeli. kendileri haftada 3-4 kez sulama yaparken biz niçin günde 6 kez sulama yapıyorduk. haftada 3-4 kez sulama mı yapmak gerekiyordu yoksa. sorular... sorular... sorular...
Değerli dostların önerilerini bekliyorum. Selamlar... Saygılar...