View Single Post
Eski 15-02-2013, 09:16   #329
MehmetFatih
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Sayın vetman bu sıralar biraz yogun herhangi bir terslik yok kısa zamanda yazılarına devam edecektir.

cocopeatin su tutma kapasitesi oldugu kesin ama miktarlarını bilemiyorum yani 1lt cocopeat kaç lt suyu tutar derseniz bu soruyu cevaplayamam ama sayın oğuz alper beyin yetiştirdigi çileklerine kullandıgı sistemde başarılı olması çileklerin bütün olarak yaprak çiçek gövde kısımlarındaki gelişmelerin üst düzeyde olması uygulamış oldugu sistemlerin doğrulugunu kanıtlamaktadır.Kendisinin kullandıgı sulama sitemi de %20 drene sistemi oldugu için bu sistemi kullanmayı uygun buluyoruz.Matematiksel olarak hesaplarsak demek ki cocopeat bitki başı 160ml su tutma kapasitesine sahip bunu tam olarak ölçebilmek için cocopeatler kuru iken 200 ml suyu verdigimizde 40 geri döndüğünde 160 ı tutmuş oldugunu anlarız şimdi bu konuda yazmış oldugunuz sorular beni bu durumu deneme yapmaya itti yarın kısmet olursa 1 metreye koymuş oldugumuz takriben 15 lt cocopeate 13 adet fide dikmiştik 13 fide 200ml den 2.6 lt su yapar,ben 15 litre taze cocopeate 2.6 litre su vererek geri dönen suyu ölçeceğim.Çıkan sonuca göre devam ederiz.

MehmetFatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön