agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni588Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-01-2013, 09:41   #241
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Merhaba Sevgili Dostlar;
Deneme seramızda her şey yolunda. fidelerimizin büyümelerini zevkle izliyoruz. bir kaç fideye işaret numaraları verildi ve gelişmeleri takip ediyoruz. sizlerle de paylaşalım istedik.

Eklenen Resimler

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 09:45   #242
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

işaret numaraları verdiğimiz fideleri belli periyotlarla fotoğraflayıp, gelişme aşamalarını daha iyi izleme düşüncesindeyiz.

Eklenen Resimler

Eski 16-01-2013, 09:54   #243
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Kıymetli Dostlar.
Önerileriniz, yapıcı eleştirileriniz olabilir. bunların da paylaşımından memnun oluruz. biliyoruz ki başarımızda tüm dostlarımızın da emeği var.
Fide dikiminde başarılı olduğumuz söyleniyor. topraksız tarımın kırılma noktalarından birini daha atlattık yani ) sırada verim, derim, pazarlama aşamları da var. gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. inşallah daha mutlu paylaşımlarda buluşuruz.. selamlar... saygılar...

drhegeli ve smnvrl beğendi.
Eski 16-01-2013, 10:16   #244
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Dikimden bu güne geçen süre 22 gün.

Gelişim çok yavaş.Isıtma yetersiz.Beslemeyi mükemmel şekilde yapsanız dahi bitkiniz ortam sıcaklığının yeterli olmaması sebebiyle gerekli besinleri alamaz.

Bu şekilde devam ederse hasat başlangıcınız nisan sonunu bulacak gibi.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 10:39   #245
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
Dikimden bu güne geçen süre 22 gün.

Gelişim çok yavaş.
Sayın Manifesto merhaba.
paylaşılan resimler 18 günlük çilek fidelerinin resmi. dikim gününden yaklaşık 1 hafta sonra aşırı soğuklar oldu ve sizlerle ısıtma sistemleri üzerinde detaylı paylaşımlarda bulunduk. fideleri dikerken çoğunda yaprak yoktu,dikim mevsimi vs. olumsuzlukları da düşündüğümüzde fide gelişimi yavaş ise önerileriniz nedir? kökleri kontrol ettirdik ve yeni beyaz köklenmeler mevcut. ilk dikildiğinde kökler aktif olmadığı için fide kendi enerjisi ile gelişir ve yeni kökler geliştiğinde büyüme hızlanır verilen besini de bu yeni kökler alır dediler. biz bu işi siz değerli dostlardan öğreniyoruz. gelişimi hızlandırmak için ortam sıcaklığını düzenlemek haricinde ne yapabiliriz. vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler... selamlar... saygılar...

Eski 16-01-2013, 10:56   #246
Ağaç Dostu

Adı üstünde deneme serası.

Umudunuzu kırmak istemem fakat bu sezonunuz turfandacılık açısından verimli geçmeyecek.
Şu ana kadar ısıtma hariç her şeyi mükemmel derecesinde yaptınız.Fakat seracılıkta en önemli unsur ısıtmadır.Bu yapılmadan bitkiyi altın kafesede koysanız erkencilik sağlayamaz,yüksek fiytları yakalayamazsınız.

Alıntı:
fideleri dikerken çoğunda yaprak yoktu,dikim mevsimi vs. olumsuzlukları da düşündüğümüzde fide gelişimi yavaş ise önerileriniz nedir? kökleri kontrol ettirdik ve yeni beyaz köklenmeler mevcut. ilk dikildiğinde kökler aktif olmadığı için fide kendi enerjisi ile gelişir ve yeni kökler geliştiğinde büyüme hızlanır verilen besini de bu yeni kökler alır dediler.
Anlatmak istediğim şu:Aynı şekilde seranın dışınada bir sıra dikim yapmış olsaydınız,pek fazla bir fark olmayacaktı.

chimaera32 beğendi.

Düzenleyen Manifesto : 16-01-2013 saat 11:31
Eski 16-01-2013, 11:44   #247
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Sayın Vetman,
MaşAllah görüntüleri güzel. Ancak Sayın Maniferto'nun söylediği gibi fidelerde gelişme yavaş. Manifesto işi iyi bilen biri olarak teşhis koydu. Bu konuda da kendisine katılıyorum.
Sayın Manifesto'ya teşekkür ederim. Aktardığı bilgiler bana, okuyarak öğrendiklerimi test etme imkanı sağlıyor.
Isıtma konusu halledilince siz de erkencilik konusun da epey yol almış olacaksınız.
Başarılarınız için sizi kutlar ve devamını dilerim. Sevgiyle kalın.

chimaera32 beğendi.

Düzenleyen Halil Balaban : 16-01-2013 saat 16:39
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 16:38   #248
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sayın Vetman996,

Sevgili Manifestoya' katılıyorum gelişmeler yavaş olabilir, ancak kaldıki açıklamasını yapmışsınız. (hava sıcaklığı)

Dikkatimi çeken diğer bir husus çilekleriniz çok sağlıklı görünüyor....

Başarılar dilerim...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 06:27   #249
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
ıslanmış cocopeatları saykap kanallara göre yaptırdığımız poşetlere doldurduk ve alt kısımlarına drenaj için (hazırladığımız tırmık gibi bir düzenekle) delikler açtık. daha sonra poşetleri kanallara döşedik ve fideler arasında 13 cm. olacak şekilde şablonla fide deliklerini hazırladık

Küçük bir pratik bilgi.Yapmayı amaçladığınız büyük serada işinize yarayabilir.

Dikim yerleri için şablonla uğraşmayın.Zaman ve iş gücü kaybı.

3'lük veya 4'lük telden bu şekilde 3-4 adet aparat hazırlayıp teneke kutuda yakacağınız kömürde (elektrik sorun olmazsa aynı aparatı havye'yede takabilirsiniz) ısıtarak dikim yerlerini açabilirsiniz.

Düzenleyen Manifesto : 18-01-2013 saat 17:35
Eski 18-01-2013, 10:13   #250
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-01-2013
Sayin Vetman996,

Calismalarinizi basindan sonuna okudum, zaman ve isitma haricinde cok basarili bir surecden gecmissiniz. Tebrik ederim.

Sizin gibi buyuklerimiz abilerimiz calismalar yaparak bizi aydinlatiyorsunuz.

Ben uluslararasi bir firmada elektronik-haberlesme soktorunde satis bolumunde satis muduru olarak calisiyorum. Aslinda yabanci dil ve pazarlama konularinda tecrubelerim oldugundan bu işe dis ticaret yonunden bakiyorum. bende calismalari okuyup oncelikle kendi evimde labaratuar kurup bu işin messekkatlerini ogrenmeye calisacagim.

Pazarlama konusunda hangi kanallari kullanmaliyim , bu işi yapmis bir abimiz varmidir. ondan bilgiler almak ve bu heyecanimi katlayip bu sektorde olmak istiyorum.

Saygilar,

mollaköy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 12:02   #251
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Alıntı:
Adı üstünde deneme serası.

Umudunuzu kırmak istemem fakat bu sezonunuz turfandacılık açısından verimli geçmeyecek.
Şu ana kadar ısıtma hariç her şeyi mükemmel derecesinde yaptınız.Fakat seracılıkta en önemli unsur ısıtmadır.Bu yapılmadan bitkiyi altın kafesede koysanız erkencilik sağlayamaz,yüksek fiytları yakalayamazsınız.

Anlatmak istediğim şu:Aynı şekilde seranın dışınada bir sıra dikim yapmış olsaydınız,pek fazla bir fark olmayacaktı.
Sn Manifesto,
Gelismedeki yavaslik, aslinda dikim zamanindan kaynaklanmiyor mu?
Sn Vetman fideleri Eylul-Ekim aylari gibi dikebilmis olsaydi, simdi gelisme degil hasat zamani olacaktir. Tabi o zaman biz soguklarin gelisme uzerinde degil, meyve uzerinde etkilerini konusuyor olacaktir.
Yalniz sunuda belirtmek isterim, bence soguk kadar, bulundugumuz aylarda guneslenme suresinin kisa olmasida bitkilerin gelisimini onemli derecede etkiliyor diye dusunuyorum.
Istanbulda kapali balkonumda bir kac fidem var. Sn Vetman'dan yaklasik olarak iki hafta kadar once dikmis oldugum ve geceleri dahi sicakligin en soguk gunlerde 12-13 derecelere indigi ve gunesli gunlerde 30derecelere yaklastigi bir ortamda bulunan fidelerimin gelisiminden bende pek memnun degilim. Ortam yeterince sıcak, o sebeple sorunun guneslenme oldugunu dusunuyorum.
Turfanda yetistiricilik icin Akdeniz bolgesinde ekim ayı oneriliyor bildigim kadari ile, fakat Salihli icin bu sureyi 1ay kadar one almak, fidenin aralik ayinin basinda gelisimini tamamlamis ve meyve vermeye baslamis olmasi acisindan gerekli diye dunuyorum.
Saygilarimla...

smnvrl ve Halil Balaban beğendi.
koyu yesil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 12:29   #252
Ağaç Dostu

Fidenin çeşidi,dikim dönemi,güneşlenme gün sayısı,besleme ve ortam ısısı gelişmede etken faktörlerdir.

Anlatmak istediğimiz, sy. vetmanın serasına eş, aynı bölgede ortam ısısı bitkinin istediği seviyelerde olan başka bir seradaki fidelerin daha çok gelişeceği.

Alıntı:
Tabi o zaman biz soguklarin gelisme uzerinde degil, meyve uzerinde etkilerini konusuyor olacaktir
.

Doğru.

smnvrl ve Halil Balaban beğendi.
Eski 18-01-2013, 12:46   #253
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Buradan anladığım,

Üretimin düşünüldüğü yerin sıcaklık ve güneşlenme değerlerine dikkat etmek gerektiği. Ucuz enerji elde etme imkanı varsa teknolojiyle yetersiz gelen faktörlerin güçlendirilmesi. Sn vetmanın sayesinde eksiklikleri kendimiz denemeden görebiliyoruz. Teşekkürler Sn Vetman.

Saygılarımla.

Halil Balaban beğendi.
smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 12:47   #254
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koyu yesil Mesajı Göster
Sn Manifesto,
Gelismedeki yavaslik, aslinda dikim zamanindan kaynaklanmiyor mu?
Sn Vetman fideleri Eylul-Ekim aylari gibi dikebilmis olsaydi, simdi gelisme degil hasat zamani olacaktir. Tabi o zaman biz soguklarin gelisme uzerinde degil, meyve uzerinde etkilerini konusuyor olacaktir.
Yalniz sunuda belirtmek isterim, bence soguk kadar, bulundugumuz aylarda guneslenme suresinin kisa olmasida bitkilerin gelisimini onemli derecede etkiliyor diye dusunuyorum.
Istanbulda kapali balkonumda bir kac fidem var. Sn Vetman'dan yaklasik olarak iki hafta kadar once dikmis oldugum ve geceleri dahi sicakligin en soguk gunlerde 12-13 derecelere indigi ve gunesli gunlerde 30derecelere yaklastigi bir ortamda bulunan fidelerimin gelisiminden bende pek memnun degilim. Ortam yeterince sıcak, o sebeple sorunun guneslenme oldugunu dusunuyorum.
Turfanda yetistiricilik icin Akdeniz bolgesinde ekim ayı oneriliyor bildigim kadari ile, fakat Salihli icin bu sureyi 1ay kadar one almak, fidenin aralik ayinin basinda gelisimini tamamlamis ve meyve vermeye baslamis olmasi acisindan gerekli diye dunuyorum.
Saygilarimla...
Sayın koyu yesil kardeş merhaba,
Ben de sizinle aynı görüsteyim aslında. sera dışında yetiştirdiğim bir kaç fide var ve bunlardaki gelişme daha yavaş. filizlenme var ama henüz yaprak tam oluşmadı. biz dikim yapmakta geç kaldık. eğer serada ısıtma yapabilseydik daha iyi bir gelişme beklenirdi ama ısıtma yapabilseydik çilek değil domates dikmeyi düşünürdük. bitkilerdeki büyüme geriliğinde güneşlenme ihtiyacının da etkisi olduğunu düşünüyorum yani.
Sayın Manifesto. desteğiniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim. sizler daha deneyimlisiniz ve bize yol gösteriyorsunuz. sizin gibi arkadaşların olması yaptığımız işte başarılı olabilmemiz için bize güven veriyor.telden yaptığınız aparat da oldukça pratik. ben bunu biraz daha geliştirerek arada 13 cm. mesafe olabilecek şekilde farklı bir modelini düşündüm.
Sayın Manifesto, aşağıda birkaç resim paylaşacam. sizce büyüme yavaşlığından başka bir problem olup olmadığını analiz edebiliseniz sevinirim.
Sayın mollaköy, henüz pazarlama aşamasına gelmedik. sıra pazarlamaya gelince size detaylı bilgi verebilirim.
Tüm dostlara selamlar... saygılar...

Eklenen Resimler

smnvrl beğendi.
Eski 18-01-2013, 15:47   #255
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Vetman arkadaşımın hoşgörüsüne sığınarak onun başlığında aklıma takılan bir durumu sormak istiyorum.

Sera dışında ısı gece eksilerde , gündüz 4-5 derece iken öğleden sonra saat 14 cıvarında iken ben seranın kapısını açtığımda dereceye bakıyorum . Ve ısı 28-30 - nem ölçerim yok ama içeriye girince gözlük camlarım buğulanacak kadar nem var.

Tabii ben telaşla havalandırmaları açıyorum . Ve nem normale dönene kadar başında bekliyorum.

Durumu açıklayacak bir kaç resim var.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 17:20   #256
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
...

...
Sayın Manifesto, aşağıda birkaç resim paylaşacam. sizce büyüme yavaşlığından başka bir problem olup olmadığını analiz edebiliseniz sevinirim.
...

Hastalık ve zararlı görülmüyor.

Sn.Kudret Tezel hocam besleme programı çıkarmıştır.Fakat muhtemelen hava şartlarından bitki yeterince besinleri alamıyor.

Bu gibi durumlarda sonuç aldığımız bir ürün ve uygulama şeklini anlatayım.

Speedfol-vegetative. SC.(DR-Tarsa)

250 ml/100 lt suya karıştırıp yapraktan sisleme.

500 ml/100 lt suya karıştırıp kök boğazına bir çay bardağı.

İsterseniz bitkilerinizin yarısına uygulayın farkı birlikte görelim.

Eski 18-01-2013, 17:25   #257
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Vetman arkadaşımın hoşgörüsüne sığınarak onun başlığında aklıma takılan bir durumu sormak istiyorum.

Sera dışında ısı gece eksilerde , gündüz 4-5 derece iken öğleden sonra saat 14 cıvarında iken ben seranın kapısını açtığımda dereceye bakıyorum . Ve ısı 28-30 - nem ölçerim yok ama içeriye girince gözlük camlarım buğulanacak kadar nem var.

Tabii ben telaşla havalandırmaları açıyorum . Ve nem normale dönene kadar başında bekliyorum.

Durumu açıklayacak bir kaç resim var.

İstenilen bir durum değil.Resimlere bakabilirmiyiz.

Eski 18-01-2013, 17:28   #258
Ağaç Dostu

Alıntı:
İstenilen bir durum değil.Resimlere bakabilirmiyiz.
Resimlerin boyutları büyük geldi onları forum isteklerine uygun hale getirmeye çalışıyorum. Ama resimlerde sadece kış görüntüleri ve seranın genel görünümü var bitkilerin resmi çok fazla değil . Genel durumu göstermesi bakımından biraz sonra gönderebileceğim galiba.

Eski 18-01-2013, 17:33   #259
Ağaç Dostu

resim gönderme deneme

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Resimlerin boyutları büyük geldi onları forum isteklerine uygun hale getirmeye çalışıyorum. Ama resimlerde sadece kış görüntüleri ve seranın genel görünümü var bitkilerin resmi çok fazla değil . Genel durumu göstermesi bakımından biraz sonra gönderebileceğim galiba.
resimlerden biri .
ve diğerleri

Eklenen Resimler

Eski 18-01-2013, 17:57   #260
Ağaç Dostu

resimlere devam

ve diğerleri

Tohumdan sera içine serpme ile ektiğimiz için sera içi çok karışık ve yabani ot doldu. Benim en son resimde yaptığım iş , fideleri yerlerinden çıkarıp , damla sulama sistemini düzenleyip fideleri sulama hizasına uygun olarak dikme işlemi. Tek başıma çetin kış şartlarında ancak bir günde bir sıra dikim işlemi, yapabiliyorum. Benim merek ettiğim konu , hep soğuktan şikayet ederken bizim seranın içinde ne zaman kapıyı açsam dışarıda ısı 0-5 arasında iken sera içi 25-30 larda. . Durum budur hocalar.

Yorumları merak ediyorum. Sınıfta kaldık di mi?

Eklenen Resimler

Eski 18-01-2013, 18:47   #261
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn İsmail bey,

Seranızda yaşadığınız olayı düşündüm de ,

Nem suyun havadaki buharlaşmış halidir ,Sıcaklık ne kadar fazla ise su o kadar fazla buharlaşır ve havada nem miktarı artar.Sizin sera içi sıcak olduğu için içerideki nem artmış. Siz sera içine girdiğinizde gözlükleriniz sera içerisine göre soğuk olduğu için nem (Su buharı) direkt orada yoğunlaşmış. Tabi sera içerisinde ki nem ne kadar olduğunda bitki zarar görür onu bilmiyorum üstadlarımız bunu cevaplayacaktır. Sera içerisindeki nemi ölçüp ona göre fan sistemi devreye otomatik girerse kararlı bir nem düzeyi sağlanır.(Sera otomasyonunun bir parçası)

Saygılarımla...

Eski 18-01-2013, 19:01   #262
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn İsmail bey,

Seranızda yaşadığınız olayı düşündüm de ,

Nem suyun havadaki buharlaşmış halidir ,Sıcaklık ne kadar fazla ise su o kadar fazla buharlaşır ve havada nem miktarı artar.Sizin sera içi sıcak olduğu için içerideki nem artmış. Siz sera içine girdiğinizde gözlükleriniz sera içerisine göre soğuk olduğu için nem (Su buharı) direkt orada yoğunlaşmış. Tabi sera içerisinde ki nem ne kadar olduğunda bitki zarar görür onu bilmiyorum üstadlarımız bunu cevaplayacaktır. Sera içerisindeki nemi ölçüp ona göre fan sistemi devreye otomatik girerse kararlı bir nem düzeyi sağlanır.(Sera otomasyonunun bir parçası)

Saygılarımla...
İlgine teşekkürler.

İçeride otomatik nem ölçme ve ayarlama olmadığı için benim gözlükler bu işi yapıyor. (:

Ben topraksız ortamda bitki yetiştirmek için öğrenci durumundayım.

Daha önce hiçbir deneyimim olmadığı için adım adım gitmeye çalışıyorum .

Önce toprakta başladım . Ve bir çok eksikler tespit ettim.

Bundan sonraki aşamada , sera bekçim hazır bekliyor. Kanallar konusunda tam bir net fikre sahip değilim . Bizim oralarda torf bol yeni çağa gölünden çıkarılıyor. Dere kumu çakılı da bol.

Beni şaşırtan mesele , herkes ısı düşük olduğundan söz ederken , ben 850 rakımlı yerde sera içi sıcaklığı 25-30 derecelerde olmasının normal olup olmadığını merak ediyorum . Dışarısı buz gibi sular donmuş. Ama sera içi 25-30 derece içeri girince üstümdekileri çıkarmadan durulmuyor. Ve 30 - 40 dakika sonra normale dönüyor. Güneş gördüğü anda sera içi ısınıyor. Akşam ısı düşünce kapalı olduğundan o ısı ile sabaha kadar donma olmuyor. Ama sabah güneşi görünce ısı tekrar yükseliyor ve nem artıyor.

Bu durum başka arkadaşların seralarında da böyle midir. Zira herkes soğuktan şikayet ediyor.

Durumu anlamaya çalışıyorum.

Bu yazıyı okuyan , sera örtüsünü soracaktır. UV - 36 Diye tabir edilen bir plastik örtü.

Düzenleyen İsmail Karagülle : 18-01-2013 saat 19:18 Neden: ekleme
Eski 18-01-2013, 20:27   #263
Ağaç Dostu

Anormal bir durum yok.Güneş gören saatlerde havalandırma yapılmazsa sera içi sıcaklık artar.

Seranızda marul fidesi var galiba.

Eski 18-01-2013, 21:51   #264
Ağaç Dostu

Alıntı:
Anormal bir durum yok.Güneş gören saatlerde havalandırma yapılmazsa sera içi sıcaklık artar.

Seranızda marul fidesi var galiba.
Yarısında marul -yarısında ıspanak.

Düzenleyen İsmail Karagülle : 19-01-2013 saat 10:37 Neden: imla hatası
Eski 21-01-2013, 09:35   #265
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Maşallah İsmail Ağabey,

Seranız orman gibi olmuş, marullar neredeyse görünmüyor.

Topraklı serada en büyük problem bu otlardır maalesef, ben Şubat ayında kıvırcık/marul

ekim işlerinde malç naylonu kullanacağım, tavsiye ediyorum, birkaç seracı arkadaşlar görüştüm on numara temiz mal çıkıyor, tarafımca gözlemlenmiş, yaşanmış bir deneyimdir.
Sitesinide vereyim bir incele derim.

Saygılar...
TARIM MARKET - Malç Naylonu Sera Film

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2013, 12:28   #266
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yalandünya59 Mesajı Göster
Maşallah İsmail Ağabey,

Seranız orman gibi olmuş, marullar neredeyse görünmüyor.

Topraklı serada en büyük problem bu otlardır maalesef, ben Şubat ayında kıvırcık/marul

ekim işlerinde malç naylonu kullanacağım, tavsiye ediyorum, birkaç seracı arkadaşlar görüştüm on numara temiz mal çıkıyor, tarafımca gözlemlenmiş, yaşanmış bir deneyimdir.
Sitesinide vereyim bir incele derim.

Saygılar...
TARIM MARKET - Malç Naylonu Sera Film
Sağol teşekkürler.

Eski 23-01-2013, 22:39   #267
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

çiçekleri koparmaya kıyamamak

Merhaba Sevgili Dostlar;

Kıymetli dostlar, deneme seramızda çiçekler açıyor biz koparıyoruz ama bir yandan da yanlış mı yapıyoruz diye tereddüt ediyoruz. malum dikim işinde geç kaldık, ilk açan çiçeklerin de koparılması gerektiğini biliyoruz çünkü kökün daha sağlıklı gelişmesi için bu gerekiyor. bir kaç çiçeği koparmaya kıyamadık, resimlerini sizlerle de paylaşalım istedik. sizce bu çiçekleri koparmak gerekiyor mu. ayrıca fide üzerinde ilk dikim zamanından kalma kurumuş kollar var, bunların da toplanması gerekiyor mu. değerli dostlardan paylaşım bekliyoruz. selamlar... saygılar...

Eklenen Resimler

Eski 23-01-2013, 23:00   #268
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn vetman,

Topraklı sistemde ilk çıkan çiçekleri koparırlar, dediğiniz gibi bitkinin kökleri kuvvetlensin ve çıkacak çileklerin şeklinin-büyüklüğünün uygun olması için. Kışın uykuya bırakılan çilekler ilk bahara doğru etrafındaki kurumuş dalların temizliği yapılır. Sizde durum farklı siz erken ürün almak istiyorsunuz bilemedim şimdi

Sayılarımla.

Eski 23-01-2013, 23:10   #269
Ağaç Dostu

Bitkileriniz gelişemediği için meyveleri büyütmekte zorlanacak zamanından önce yaşlanacak ve hastalık ve zararlılara mukavemeti zayıflayacaktır.

Bir sırayı bırakın diğerlerini koparın,farkı görürsünüz.

Nasıl olsa deneme serası.

Eski 24-01-2013, 02:01   #270
Ağaç Dostu

Question

İnsan kıyamaz .

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025