agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni588Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-12-2012, 21:16   #1
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Hayırlı uğurlu olsun sevgili vetman996, ha şunu yapalım, habunu yapalım, dur şöyle yapalım, dur böyle yapalım, hay Allah nasıl yapalım derken nihayet sevindirici haberi verdiniz.Karar vermek başlamak demek oda işin yarısını bitirmek demektir. Artık bundan sonra daha sık paylaşımlar bekliyoruz. Konuştuklarımızı gözardı etmiyeceğinizi umuyorum. Başından beri sulama ve drenaj sistemine büyük önem veriyorum biliyorsunuz. Eğer sisteminizi arızasız problemsiz bir şekilde kurar sera bekçinize teslim ederseniz işte ozaman sadece çileklerinizle ilgilenir ve kısa zamandada engüzel çileği yetiştireceğinizden emin olabilirsiniz. Ama bitmek bilmiyen hatalı kurulum problemleri tamir etmeye eksik kalan işleri tamamlamaya vakit ayırmaya kalkarsanız kısa bir süre büyük angarya olmaya başlar bitkilerinizle uğraşamassınız. durum böyle oluncada istenilen verim ve kaliteyi yakalıyamassınız. Bir söz derki eskiyi tamir etmek yeni yapmaktan zordur. Gelin kolay yolu tercih edin sisteminizi arızasız problemsiz bir şekilde kurunuz ki bitkilerinize ayıracağınız zaman boşa gitmesin.Çalışmalarınızda başarılar dilerim kolaygelsin.
Saygıdeğer Kudret Hocam Merhaba.
Başınızı çok ağrıttığımızın farkındayım, sabrınız için teşekkürler.
Sizden çok şey öğrendik, bilginiz için teşekkürler.
Evinize geldik,rahatsız ettik, ilginiz için teşekkürler.
Acemice çok sorular sorduk, hoşgörünüz için teşekkürler.
Herşeyi olduğu gibi anlattınız, paylaşımınız için teşekkürler.
Ayrıca sera bekçisi için çok çok teşekkürler...
Konuştuklarımızı göz ardı etmeyeceğimizden emin olabilirsiniz. çünkü bu iş için yoğun çalışma araştırma safhasındaydık, büyük emek verdik. deneme seramızı yeni dünyaya gelmiş bir bebek titizliğinde dizayn etme telaşındayız. sulama ve drenaj için planlarımız hazır. sehbalar yapılıyor sonra sulama ve drenajı kuracağız. inşallah emekleriniz-emeklerimiz boşa gitmez; başarılı oluruz.
Her şey için tekrar teşekkür eder saygılar sunarım. selamlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 08:55   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Saygıdeğer Kudret Hocam Merhaba.
Başınızı çok ağrıttığımızın farkındayım, sabrınız için teşekkürler.
Sizden çok şey öğrendik, bilginiz için teşekkürler.
Evinize geldik,rahatsız ettik, ilginiz için teşekkürler.
Acemice çok sorular sorduk, hoşgörünüz için teşekkürler.
Herşeyi olduğu gibi anlattınız, paylaşımınız için teşekkürler.
Ayrıca sera bekçisi için çok çok teşekkürler...
Konuştuklarımızı göz ardı etmeyeceğimizden emin olabilirsiniz. çünkü bu iş için yoğun çalışma araştırma safhasındaydık, büyük emek verdik. deneme seramızı yeni dünyaya gelmiş bir bebek titizliğinde dizayn etme telaşındayız. sulama ve drenaj için planlarımız hazır. sehbalar yapılıyor sonra sulama ve drenajı kuracağız. inşallah emekleriniz-emeklerimiz boşa gitmez; başarılı oluruz.
Her şey için tekrar teşekkür eder saygılar sunarım. selamlar...
Estafurullah sevgili vetman rahatsız etmek ne demek bilakis çok memnun olduk. Bu habbyi paylaşmaya BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR sloganıyla girdik. Yanlış anlaşılmasın çok biliyorum şeklinde asla bir iddaam yoktur olmamıştırda. Sık sık tekrarladığım gibi bende bu işi 60 m2 terasımda amatörce yapan ama işim ciddiyetine ve önemine vakıf bir kişiyim. Memeleketimizin ekonomisi ve geleceği açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Eskiden tarım sadece ziraat mühendisliğini ilgilendiriyordu belki ama bugün artık ziraat, kimya, elektrik, elektronik,vs olmak üzere birçok mesleği ilgilendirmeye başlamıştır. O halde bu iş benim işim değil diyerekte hayıflanmamak lazım. Herkes bilgisi dahilinde elini taşın altına koyup kaldırmaya çalışmalı diye düşünüyorum.
Otomatik kontrole büyük ihtiyacı olan topraksız tarıma katkıda bulunabilmek adına elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnşallah havalandırma ve nemlendirme konusundada becere bildiğimiz kadar aklımızın yettiği kadar birşeyler yapacağız. Bu konuda manevi desteğini esirgemeyen motivasyonumu güçlendiren arkadaşlarımada çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim kolaygelsin.

kuntin beğendi.

Düzenleyen Kudret Tezel : 20-12-2012 saat 10:19
Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 11:04   #3
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Otomatik kontrole büyük ihtiyacı olan topraksız tarıma katkıda bulunabilmek adına elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnşallah havalandırma ve nemlendirme konusundada becere bildiğimiz kadar aklımızın yettiği kadar birşeyler yapacağız. Bu konuda manevi desteğini esirgemeyen motivasyonumu güçlendiren arkadaşlarımada çok teşekkür ederim.
Sayın Hocam.
Çalışmalarınızın hangi düzeyde olduğunu merak ediyorum ve bu konudaki uzmanlığınızın ve titizliğinizin meyvesi olarak güzel bir ürün ortaya çıkacağını biliyorum. bu vesile ile yapacağınız otomasyonu uygulamada seramızın 2. sırada olduğunu hatırlatır, çalışmalarınızda başarılar dilerim. selamlar... saygılar...

Eski 21-12-2012, 01:37   #4
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Hocam.
Çalışmalarınızın hangi düzeyde olduğunu merak ediyorum ve bu konudaki uzmanlığınızın ve titizliğinizin meyvesi olarak güzel bir ürün ortaya çıkacağını biliyorum. bu vesile ile yapacağınız otomasyonu uygulamada seramızın 2. sırada olduğunu hatırlatır, çalışmalarınızda başarılar dilerim. selamlar... saygılar...
Aman ha birinç .:

Halil Balaban beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 08:16   #5
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Sayın koyu yeşil merhaba,
Üstadlardan edindiğim bilgilere göre çok fide dikmek çok verim alacağınız anlamına gelmiyor. diktiğiniz bitkiye en ideal ısı,ışık, Ec,Ph ve ortamı verebiliyormusunuz. bunun önemli olduğunu söylüyorlar.
Ayrıca bahsettiğiniz dikey sosis kültürünü hem de düşündüğünüz şekilde dönenini dünyada uygulayanlar yetiştiriciler var. iyi sonuç alabiliyorlarmı bunu sormak araştırmak gerekiyor. ben de akinselcuk hocamızın dikey uygulamasını okurken sizin düşündüğünüz şekilde dönen sistem yapılabilimi acaba diye düşünmüştüm. ama kendileri yatay sistemi önerdiler. aşağıdaki resimlerin yatay olanları antalyada yapılan bir yetiştiricilik. dikey ise çinden. yataydaki çilekler daha güzel gözüküyor.

Eklenen Resimler

smnvrl, attar, kanumu ve 4 kişi beğendi.

Düzenleyen vetman996 : 21-12-2012 saat 08:18 Neden: imla hatası
Eski 13-03-2015, 00:03   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-03-2015
Ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma

Selim_014 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025