Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyranimersin
sulamayı haftada 3-4 kez( günde 1 kez bile değil) yapmama rağmen, ortalık yeni çiçek ve meyveler ile dolmaya başladı.
|
Sayın Seyranimersin sulama başı kaç litre su gönderiyorsunuz yahut tek seferde yaptıgınız sulamada bitki başı verdiğiniz su ne kadar?Biz sera bekçisinin kapasitesi 200lt oldugu için tek seferde bitki başına 40ml su gönderebiliyoruz sanırım bu yuzden kudret hoca günde 6 defa sulama önermişti!!!
Sulama konusunda doğru yaklaşım sanırım Oğuz Alper beyin söylediği gibi bitki başı 200 ml su verildiğinde drene olan suyun %20 olmasıdır örneğin 1000 bitkiye 200lt su verirsek ki sera bekçimizin kapasitesi bu ölçüde oldugu için sulama yaparken 1000 fidenin haricindeki vanaları kapayarak 200 lt suyu 1000 fideye yolladıgımız zaman fide başı 200ml vermiş olup geri dönen suyun 40 lt olması durumunda sulamanın sağlıklı oldugunu düşünüyorum eğer 1000 fideden dönen su 40 lt den fazla olursa o zaman sulama aralıgını uzatarak sonuçta 200lt sudan 40lt drene olana kadar zamanlamayı ayarlamamız gerekir diye düşünüyorum bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum sevgili dostlar.