![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#31 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
Alıntı:
Hiç bir gübreleme sistemi bitkilerin ihtiyacı olan mikro minarelleri gerekli oranlarda sağlayamaz. Sadece toprak sağlayabilir. Zaten Allah en doğrusunu yaratmış. Doğal olandan şaşmayın derim. Avrupadakiler tarih boyunca öyle hatalar yaptı ki, mesela atom bombası ve reaktörleri. İnsanlığa verdikleri zararı halen devam ediyor. Avrupalılar sağlığa zararlı olduğu halde domuz yemeye devam ediyorlar. O yüzden avrupalıların yaptığı herşey doğrudur diye bir şey yok. Ben akavrist olarak su bitkilerini doğal ortamındaki gibi büyütebilmek için çok uğraş veriyorum. Örneğin makro minarellerden olan demir için kuma çivi gömüyorum. Nitrat, fosfor ve potasyumu balık dışkısı karşılıyor. Ama mikro minarelleri vermek toprak koymak dışında mümkün olmuyor. Hem çok pahalı hem de tamamını karşılayan hazır besin yok. Toprak koyunca da su bulanık oluyor. Biz bu bitkileri yemediğimiz için sakıncası yok. Ama siz yemek üzere doğal olmayan yollarla sebze üretiyorsanız iyice düşünün derim. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2008
|
Hayvanda yem rasyonu çok önemlidir. Hızlı ve ucuza ürettik diye arpa filizini 8 gün üstüste süt ineğine verirsen sütten kesileceğini herkes bilir. Mesela siz hergün üç öğün havuç yiyerek yaşamayı bir deneyin. Kaçıncı gün iş yapamaz hale geleceksiniz bir test edin. Akvaristseniz bilirsiniz. Balıklar iyi gelişip sağlıklı olsunlar diye protein-nişasta-vitamin dengesinin kurulması gerekir. Nişasta balıkta pek önemsenmezse de verilen besinlerde az da olsa vardır. Ama vitamin dengesi çok ama çok önemlidir. Tek bir yem çeşidini 6 ay verin, balıkların sağlığı ve üretim güçleri nasıl ortadan kalkacak gözleyin. Bu arpa deneyi sığırda tek tip beslenmenin zararlarını kanıtlar ama topraksız tarımın zararlarını kanıtlamaz. Sadece ekmekle beslenen sığırın da süt verimi düşer. Aslına bakarsanız her gün yediğiniz ekmekte doğal olmayan kültüre alınıp bütün genetiği bozulmuş buğdaydan yapılıyor. Hatta içine ascorbik asit gibi tamamen suni kimyasallar da karıştırılıyor. Her sabah genetiği oynanmış doğal ortamda asla yetişmeyecek olan bir bitkinin kimyasal ve fiziksel muameleye tabi tutulmuş yapraklarını suda haşlayıp içiyorsunuz. Bu bitkinin suyu vucudunuzdaki bir çok esansiyel amino asitin bağlanmasını imkansız kılıyor. Ama ne kadar sağlıklı olduğunuza bir bakın. Danone yemek teknolojik tarım domatesi yemekten daha tehlikeli **** denetimsiz bir çiftlikten çıkan tavuk yumurtası insanı kolayca kansere götürebilir. Hassasiyetiniz olumlu fakat bilinçsiz ve yanlış yerde. Toprak bitkiye sadece yataklık eder. Topraksız tarımdan çok büyük bir farkı yoktur. Bizlerin bitkiye verdiği besin elementi doğru oranlarda olmadığı anda meyvenin tadı rezil bir hal alır. Topraksız tarımın yegane tehlikesi gelişimi artırmak amaçlı verilebilecek enzimlerdir. Bu iş toprakta da yapılabilir. Ve şu dönem yeni çıkan ve kilosu 2 liraya alıp yemekte olduğunuz topraklı tarım çileklerinin %90 ında çeşitli hızlandırma enzimleri mevcuttur. Bu çileklere verilen bazı insectisit ilaçlar bile geliştirici etki gösterir. Böcek problemi olmadığı halde sırf meyve büyük olsun diye ilaç verirler. Ne bu enzimlerin ne de bu ilaçların sizin sağlığınızı tehtid eder bir yanı yoktur. Vucudunuza ulaşamazlar ulaşsalar bile kolayca atılırlar fakat topraksız tarımda yapılandan çok daha büyük bir doğallık dışı işlemdir. Bence siz daha çok düşünün. Eminim şu anda buzdolabınızdan en az 5 adet çok sağlıksız ürün çıkar. Siz bunları marketten büyük firmaların güvencesi ile aldım diye düşünüp içinizi rahat ettirmektesiniz. Bizler topraksız rtarımı savunsakta savunmasakta bu sektör ister istemez gelişecek hem de çok. Benim bu cevabı yazmaktaki tek amacım gıda bilincinizi arttırma ihtiyacında olduğunuzu size vurgulamaktır. Ülkemizdeki denetimler bir çok konuda çok sağlıksız , bilinçten yoksun , uygulayıcısı bilgisiz , yaptırımı yok ya da yetersiz. (Organik tarımda güzel işlevsel denetimler var. ) Raflardaki sucukların içinden sağlıklı bir tane marka bulamazsınız. Zaten artık içinde gerçek sığır eti olan sucuk pek kalmadı. Ama bir çoğunda %90 - 70 - 40 sığır etinden yapılmıştır diye yazar. Ama aslında en çok barındırandan %20 ancak çıkar. Bunlara neden yanlış bilgi verdin diyecek bir mekanizma yoktur. Buradaki hassasiyet etin gerçek değeri değil bu kontrolsüzlüğün önünü açtığı kimyasal kullanımıdır. Ülkerin litresi 3 liraya yediğiniz dondurması ile mideye indirdiğiniz kimyasalları tespit edebilseniz sadece evinizde yetiştirdiğiniz topraksız domatesten başka bir şey yemez hale gelir hatta gece onunla yatıp kalkmaya başlarsınız gibime geliyor. Kaldı ki ülker en güvelinir firmalarımızdan birisi. Kova yoğurtları neden günlerce bozulmadan dolapta durabiliyor sanıyorsunuz. Temeli yoğurt ama dev bir kimyasal çorba aslında. Akvaryumunuzdaki balıklar kadar çaresizsiniz aslında gıda konusunda. Geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Ayrıca demir, (Fe) yani ferrum makro değil mikro elementlerdendir. Bir de bilginiz olsun akvaryuma demir ihtiyacını karşılamak üzere demir çivi koymak vucüdumuza demir sağlamak amacıyla paslı çivi yemek kadar yanlış bir uygulamadır. Suyun bütün dengesini bozabilirsiniz. Demiri akvaryum suyuna damlatacağınız uygun formattaki demirli sıvılarla sağlamalısınız. Üstelik suya koyduğunuz çivinin tamamen demir metalinden yapılmış olduğuna eminmisiniz ? Her çivi ham demirden yapılmaz. Sizin balıklara acımaya başladım ben. Eminim ayda bir **** iki balığınız size mesaj veriyordur ölmek suretiyle . . . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu balıklara siz doğal ortam mı sağlıyorsunuz bu yöntemle ? Siz hiç ellemeseniz de o su doğal dengesine oturur zaten. Allah bizi bir akılla yaratmış. Aksi taktirde domatesler bizi yetiştiriyor olurdu. Bilgileriniz ve fikirleriniz tamamen sizin aklınızdan çıkmış şeyler. Kimya , biyoloji , botanik ve fizik ile ilgili temel bir altyapınız varmış gibi yazmıyorsunuz. Yanılıyorsam affedin ama burası topraksız tarımın yazışıldığı bir bölüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/group.p...iscussionid=19 Sayın Kutuphaneci sizin buradaki Akvaristler bölümüne üye olmadığınızı görüyorum. Yukarıdaki bağlantıya tıklayıp üye olmanızı ve balıklarınız için daha sağlıklı ortamları nasıl oluşturabileceğinize dair bir çok bilgiye ulaşmanızı tavsiye ediyorum. Akvaryumda doğal ortam oluşturmayı çok seven ve balık öldürmeme konusunda uzman biri olarak size orada yardımcı olabilirim. Saygılarım ve sevgilerimle . . . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Alıntı:
Ayrıca akvaryum tabanında çivi takviyesinin doğru bir yöntem olmadığına dair makale ve tartışmalar okumuştum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Hiç kimse bildiklerini annesinin karnında öğrenmedi. Bazı şeyler tecrübe ile çok iyi öğrenilir. Bu gün bilim dünyasında hemen her konu tartışmalıdır. Kim neye inanırsa ona takılsın. Önemli olan sonuçtur. Demir sana göre mikrodur bana göre makrodur. Demir yaşamın temel taşlarından biridir. Mikro desen ne olur? Sonuçta bitkilere gerekli değil mi? Toprakta bütün minareller mevcut. Hangisi ne kadar Yaradan takdir etmiş. Balıklara gelince karma bitkili ve malawi olmak üzere iki tankım var. Bitkili 25 adet lepistes yavrusu, neon, cüce vatoz, hamile kiraz karides v.s. mevcut. Malwide acei ve sp, bir acei dişinin ağzı da yumurta dolu. Çok bilmişlik yapıp beni karalamaya çalışacağına topraksız tarımın dezavantajlarını tartışsanız daha ahlaki bir tavır olurdu. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
|
Ayrıca bir yanlış anlama var. 15-20cm çimlenmiş arpalar ineklere günlük diğer kuru yemlerin yanında maksimum 8kg veriliyor. Yani sekiz gün boyunca değil. Günde 8kg dan fazla verilirse ters tepiyor. Oysa normalde doğada yetişen arpa ineklere sürekli verilir ve sorun çıkmaz. Çimlenmiş arpa tanelerinde nişasta, şekere ve diğer besinlere dönüşüyor. Bu aynı zamanda malt yapımında kullanılan bir yöntem. Doğada aynı otlaktan sürekli otlayan ineklere neden bir şey olmuyor. Onlara 8 kg dan fazla taze ot yememesini mi söylüyorlar! ****** hayır. Demek ki doğal olmayan yolla üretilen besinlerde tehlike var. Şu an bunu ispat edecek durumda değilim ama zaten gerek te yok. Doğal olan daima en sağlıklı yoldur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
O zaman bu konunun devavantajları diye bir başlık açıp oraya yazın. Ben gelip sizin akvaryum formuna, akvaryumda balık beslemenin kötü bir şey olduğunu yazsam uygun olur mu ? Yaptığım şey saldırganlıksa sizin bu garip tutumunuzdan kaynaklanıyor. Uyardığınız için teşekkür ederiz ömrünüz çok olsun. Bir daha yapmayacağız topraksız tarım. Ülkem teknolojiden uzak durarak gelişecek inşallah sizin gibi hassas yürekli insanlar sayesinde. Gözlerinizden öpüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanımdan özür dileyerek bu başlıktan ayrılıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kutupaneci hem bu işe gönül vermişleri hem de yıllarca okuyup o diplomayı hak edenleri küçümsüyorsunuz. Topraksız tarımı sağlıksız buluyorsunuz, topraklıdaki ürünleri de bizler zehirledik zaten. Sizin için tek sağlıklı gıda doğal akvaryumunuzdaki balıklar galiba. Bu arada akvaryumculuktan hiç anlamam ama iş bitki besleme olunca kusura bakmayın emeğimizi, bilgimizi, deneyimimizi bu kadar da ayaklar altına aldıramayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
Envor ++ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
envor + akinselcuk + tabiat + ? Sepha ya bir iki, taksime taksime ![]() Yalnız Taksim meydanında idam sephasına çıkartılırda, son isdediğiniz nedir diye sorarlarsa; Şöyle kalabalık bir Ağaçlar.net toplantısı isteyeceğim, malina'da gelsin derim ona göre ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen envor : 25-04-2009 saat 21:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
PH'yi düşürmek için birkaç damla limon sıkıyordum, bundan sonra kutupaneci sıkacağım. Burada bunlardan çok var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
-
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Bahcemde havuc olsa keske, tavsan olurdu, korkmazdim. Yer altindan zombi cikacak gibi sisiriyor. Cok korkuyorum. Komsumu havuc dikme konusunda tesvik etmeliyim galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
*** arkadaşlar bana eriyik nasıl yapılmasını öğretecek usta arıyorum yardımcı olurmusunuz bana şimdiden tşkr:not çilek için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
Öncelikle Yeni başlayacaklar için topraksız tarım... başlığıyla başlamanı öneririm birde imla kurallarına dikkat etmeni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|