agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni3Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2009, 18:32   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2008
yem üretim tesisi
http://www.peterdoyleconsultancy.com.au/fodder.html

Tartes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 09:04   #2
Ağaçsever

çelebi's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TARTES Mesajı Göster
Resimlere bakılırsa 1 haftada yemek hazır

çelebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 11:15   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TARTES Mesajı Göster
Evet aynen buradaki gibi 7. gün hayvana veriliyor. Bir grup çiftçi üretim fazla olunca bu yeşil arpadan doyuncaya kadar ineklerine vermiş. Bir süre sonra hayvanlar sütten kesilince bitki dolabı projesini askıya almışlar. 10 yıl sonra şimdi yeniden gündeme geldi. Ama ticari bir proje olduğundan kişi ve diğer ayrıntıları veremem. Sadece ışık, soğutma sistemi ve besinli su ile yetiştirme yapılıyor. Birde besinli suyun olduğu tankta müthiş hızlı biçimde mikrop ve bakteri ürüyor. Bunu önlemek içinde de bir yöntem var.

Hiç bir gübreleme sistemi bitkilerin ihtiyacı olan mikro minarelleri gerekli oranlarda sağlayamaz. Sadece toprak sağlayabilir. Zaten Allah en doğrusunu yaratmış. Doğal olandan şaşmayın derim.
Avrupadakiler tarih boyunca öyle hatalar yaptı ki, mesela atom bombası ve reaktörleri. İnsanlığa verdikleri zararı halen devam ediyor. Avrupalılar sağlığa zararlı olduğu halde domuz yemeye devam ediyorlar. O yüzden avrupalıların yaptığı herşey doğrudur diye bir şey yok.
Ben akavrist olarak su bitkilerini doğal ortamındaki gibi büyütebilmek için çok uğraş veriyorum. Örneğin makro minarellerden olan demir için kuma çivi gömüyorum. Nitrat, fosfor ve potasyumu balık dışkısı karşılıyor. Ama mikro minarelleri vermek toprak koymak dışında mümkün olmuyor. Hem çok pahalı hem de tamamını karşılayan hazır besin yok. Toprak koyunca da su bulanık oluyor. Biz bu bitkileri yemediğimiz için sakıncası yok. Ama siz yemek üzere doğal olmayan yollarla sebze üretiyorsanız iyice düşünün derim.
Selamlar.

kutupaneci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 13:43   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kutupaneci Mesajı Göster
Evet aynen buradaki gibi
Hiç bir gübreleme sistemi bitkilerin ihtiyacı olan mikro minarelleri gerekli oranlarda sağlayamaz. Sadece toprak sağlayabilir. Zaten Allah en doğrusunu yaratmış. Doğal olandan şaşmayın derim.

Ben akavrist olarak su bitkilerini doğal ortamındaki gibi büyütebilmek için çok uğraş veriyorum. Örneğin makro minarellerden olan demir için kuma çivi gömüyorum. Nitrat, fosfor ve potasyumu balık dışkısı karşılıyor. Ama mikro minarelleri vermek toprak koymak dışında mümkün olmuyor. Hem çok pahalı hem de tamamını karşılayan hazır besin yok. Toprak koyunca da su bulanık oluyor. Biz bu bitkileri yemediğimiz için sakıncası yok. Ama siz yemek üzere doğal olmayan yollarla sebze üretiyorsanız iyice düşünün derim.
Selamlar.

Bu balıklara siz doğal ortam mı sağlıyorsunuz bu yöntemle ? Siz hiç ellemeseniz de o su doğal dengesine oturur zaten.

Allah bizi bir akılla yaratmış. Aksi taktirde domatesler bizi yetiştiriyor olurdu.

Bilgileriniz ve fikirleriniz tamamen sizin aklınızdan çıkmış şeyler. Kimya , biyoloji , botanik ve fizik ile ilgili temel bir altyapınız varmış gibi yazmıyorsunuz.

Yanılıyorsam affedin ama burası topraksız tarımın yazışıldığı bir bölüm.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 15:10   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akinselcuk Mesajı Göster
Bu balıklara siz doğal ortam mı sağlıyorsunuz bu yöntemle ? Siz hiç ellemeseniz de o su doğal dengesine oturur zaten.

Allah bizi bir akılla yaratmış. Aksi taktirde domatesler bizi yetiştiriyor olurdu.

Bilgileriniz ve fikirleriniz tamamen sizin aklınızdan çıkmış şeyler. Kimya , biyoloji , botanik ve fizik ile ilgili temel bir altyapınız varmış gibi yazmıyorsunuz.

Yanılıyorsam affedin ama burası topraksız tarımın yazışıldığı bir bölüm.
Neden saldırgan davrandığınızı anlamadım. Ben topraksız tarımla ilgilenmiyorum. Bu yıl tamamen doğal yolla tarım ve hayvancılık yapmak için bir çiftlik kurma aşamasındayım. Bahsettiğin katkılı ve hormonlu gıdaları artık çocuklar bile biliyor. Fakat yine bu gıdaları sizin gibi zıraatçi geçinen insanlar yaptı. Tarımda kullanılan zehirler de zıraatçıların eseri. Oysa doğal olanı anlamak için okumuş olmak gerekmiyor. Doğaya bakmak ve doğal hareket etmek yeterli. Akıllı olan insan doğal olana yönelir, doğal olmayan tüm yollar çıkmazdır. Sonu hüsrandır. Doğal olmayan Yaradan' ın koyduğu kurallara aykırı davranmak mı aklın gereği? Öyleyse uyku da zaman kaybı ona da bir çare bulun 24 saat hiç uyumayalım.

kutupaneci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 15:28   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-03-2009
Alıntı:
NYaradan' ın koyduğu kurallara aykırı davranmak mı aklın gereği?.
bu mevzu uzar

Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 17:05   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Alıntı:
Fakat yine bu gıdaları sizin gibi zıraatçi geçinen insanlar yaptı.

Tarımda kullanılan zehirler de zıraatçıların eseri.

Oysa doğal olanı anlamak için okumuş olmak gerekmiyor.

Doğaya bakmak ve doğal hareket etmek yeterli.

Akıllı olan insan doğal olana yönelir, doğal olmayan tüm yollar çıkmazdır. Sonu hüsrandır.

Doğal olmayan Yaradan' ın koyduğu kurallara aykırı davranmak mı aklın gereği?

Öyleyse uyku da zaman kaybı ona da bir çare bulun 24 saat hiç uyumayalım.
Bütün Ziraat Mühendisleri adına sizi en doğal halimle öpüyorum.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2009, 14:00   #8
Ağaç Dostu

kömür's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2008
Alıntı:
... Ama mikro minarelleri vermek toprak koymak dışında mümkün olmuyor. Hem çok pahalı hem de tamamını karşılayan hazır besin yok...
Eğer isterseniz ben size mikro element, potasyum vs. gübrelerini uygun fiyatlı elde edebilmeniz için adres iletebilirim.
Ayrıca akvaryum tabanında çivi takviyesinin doğru bir yöntem olmadığına dair makale ve tartışmalar okumuştum.

kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025