View Single Post
Eski 03-04-2009, 12:44   #15
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. Akın Selçuk,

Dizayn' ın sisteminin bunun 1/1 kopyası olduğu belli. Burada önemli olan diğer teknik detaylar.

1- Besin sıvısının bir aeratör ile oksijen bakımından zenginleştirilmesi. Bunun en basit yolu, daha öncede bahsetmiştim evde kullandığımız lavabo bataryalarının ucuna takılan (kaliteli; mesela neoperl marka) perlatör kullanmak. Sıvıyı adeta köpürterek akıtır, bu arada da bol oksijen alır.

2- Besin sıvısının EC ve pH değerinin sürekli olarak kontrol edilmesi ve besin takviyesinin yapılması. Bitkinin EC içindeki elementlere ihtiyacı bizdeki gibi sabit bir formülle değil, her hafta değişen bir formülle takviye edilmesi gerektiği için, bu işi profesyonel yapmak isteyenlerin besin takviyesinden önce mevcut besini analiz edip, ona göre her hafta değişken besin takviyesi yapması gerekir. İşin inceliği belkide burada gizli.

Biz amatörler temin ettiğimiz besin eriyiğimiz ile her sıvı değişiminde aynı formülü hazırlayıp değişim yapıyoruz. Halbuki her hafta formülün değişmesi lazım. Birde fidenin büyüyüp çardağa sarılmasını sağlayana kadar belkide alt dalların budanarak fidenin boya gitmesi sağlanıyor herhalde. Sırık domates gerekli destek sağlanırsa kaç metre boya kadar uzuyor acaba. Belkide tohum cinsi özel.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön