View Single Post
Eski 24-04-2009, 10:15   #32
kutupaneci
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TARTES Mesajı Göster
Evet aynen buradaki gibi 7. gün hayvana veriliyor. Bir grup çiftçi üretim fazla olunca bu yeşil arpadan doyuncaya kadar ineklerine vermiş. Bir süre sonra hayvanlar sütten kesilince bitki dolabı projesini askıya almışlar. 10 yıl sonra şimdi yeniden gündeme geldi. Ama ticari bir proje olduğundan kişi ve diğer ayrıntıları veremem. Sadece ışık, soğutma sistemi ve besinli su ile yetiştirme yapılıyor. Birde besinli suyun olduğu tankta müthiş hızlı biçimde mikrop ve bakteri ürüyor. Bunu önlemek içinde de bir yöntem var.

Hiç bir gübreleme sistemi bitkilerin ihtiyacı olan mikro minarelleri gerekli oranlarda sağlayamaz. Sadece toprak sağlayabilir. Zaten Allah en doğrusunu yaratmış. Doğal olandan şaşmayın derim.
Avrupadakiler tarih boyunca öyle hatalar yaptı ki, mesela atom bombası ve reaktörleri. İnsanlığa verdikleri zararı halen devam ediyor. Avrupalılar sağlığa zararlı olduğu halde domuz yemeye devam ediyorlar. O yüzden avrupalıların yaptığı herşey doğrudur diye bir şey yok.
Ben akavrist olarak su bitkilerini doğal ortamındaki gibi büyütebilmek için çok uğraş veriyorum. Örneğin makro minarellerden olan demir için kuma çivi gömüyorum. Nitrat, fosfor ve potasyumu balık dışkısı karşılıyor. Ama mikro minarelleri vermek toprak koymak dışında mümkün olmuyor. Hem çok pahalı hem de tamamını karşılayan hazır besin yok. Toprak koyunca da su bulanık oluyor. Biz bu bitkileri yemediğimiz için sakıncası yok. Ama siz yemek üzere doğal olmayan yollarla sebze üretiyorsanız iyice düşünün derim.
Selamlar.

kutupaneci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön