Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kutupaneci
Evet aynen buradaki gibi
Hiç bir gübreleme sistemi bitkilerin ihtiyacı olan mikro minarelleri gerekli oranlarda sağlayamaz. Sadece toprak sağlayabilir. Zaten Allah en doğrusunu yaratmış. Doğal olandan şaşmayın derim.
Ben akavrist olarak su bitkilerini doğal ortamındaki gibi büyütebilmek için çok uğraş veriyorum. Örneğin makro minarellerden olan demir için kuma çivi gömüyorum. Nitrat, fosfor ve potasyumu balık dışkısı karşılıyor. Ama mikro minarelleri vermek toprak koymak dışında mümkün olmuyor. Hem çok pahalı hem de tamamını karşılayan hazır besin yok. Toprak koyunca da su bulanık oluyor. Biz bu bitkileri yemediğimiz için sakıncası yok. Ama siz yemek üzere doğal olmayan yollarla sebze üretiyorsanız iyice düşünün derim.
Selamlar.
|
Bu balıklara siz doğal ortam mı sağlıyorsunuz bu yöntemle ? Siz hiç ellemeseniz de o su doğal dengesine oturur zaten.
Allah bizi bir akılla yaratmış. Aksi taktirde domatesler bizi yetiştiriyor olurdu.
Bilgileriniz ve fikirleriniz tamamen sizin aklınızdan çıkmış şeyler. Kimya , biyoloji , botanik ve fizik ile ilgili temel bir altyapınız varmış gibi yazmıyorsunuz.
Yanılıyorsam affedin ama burası topraksız tarımın yazışıldığı bir bölüm.