agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni185Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-08-2011, 15:01   #11
Ağaç Dostu
 
mirabel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 105
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OrganikKudret Mesajı Göster
Sayın Mirabel,
şöyle izah etmeye çalışalım. Kudret narınızın yağa ya da bala girmeden önce küflenmemiş, aflotoxin üretmemiş olduğundan emin olup ve saldığı suyu atmadıktan sonra hazırlanış ve kullanılışında pek bir yanlış olmuyor ,sadece eksiklikler oluyor. Kudret narı dış kısmı(pürtüklü-önce yeşil sonra turuncu olan esas sebzenin kendisi),tohumu( mühürlü ve kahverengi olan kısım) ve kırmızı kısmı( tohumu saran kırmızı kısım yani maya)dır.
1-Sadece sebze kısmını zeytinyağa ya da bala koyabilirsiniz.
2-Sebze kısmını ve maya kısmını zeytinyağa veya bala koyabilirsiniz.
3-Tohumu dahil olmak üzere tamamını zeytinyağa veya bala koyabilirsiniz.
Tüm farklı hazırlanış biçimleri farklı hastalıklara hitab ediyor.
bu sizin tercihinize bağlı.
Hayırlı bayramlar.
Hayırlı bayramlar, bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim. Farklı hastalıklar demişsiniz. Nasıl yaparsak neye iyi gelir, bunu da yanıtlarsanız minettar olacağım. Ailede şeker hastası, mide problemi çekenler var. En azından onlara faydalı olacak bir karışım hazırlamak istiyorum.

mirabel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025