Feyzon'a
Yapraklar arasındaki mesafenin fazlalığına bakınca fazla sulanmış gibi duruyor. Belki az meyve vermesi de bundandır.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metetrn
Sn Birsen 33 kudret narının pazarlama sorunun olduğunu sanmıyorum.Zira baharat dükkanımızdaki kudret narları çok hızlı bir şekilde satılıyor. (Benzeri meyvelere göre)
.........
Herhangı bir sorun veya yardım edilecek bir mesele olursa elimden geldiği kadar ayrdım ederim Saygılar
|
Sn metetrn
Ben özellikle "taze meyve" olarak pazarlama sorununun olduğunu söylemek istemiştim.
Konuyu biraz açıklamam gerekirse; burada ticari olarak daha çok muz, çilek, patlıcan, domates, salatalık üretiliyor. Komisyoncular bunları pazarlıyor. Yaz döneminde hemen hemen muzun dışında olanları komisyoncular kabul etmiyor. Onun dışında son yıllarda üretilmeye başlanan pepino, yerkirazı veya diğer bazı tropik-suptropik bitkileri pazarlamada sanırım sorun var ki üretmeye çalışanlar az. Fazla ürün olmayınca da ticareti aksıyor. Üreticinin elinde kalanlar yerel pazarda miktar olarak artınca fiyat düşüyor. Fiyatları çok dengesiz gören diğer üreticiler de çoğu zaman yetiştirmeye cesaret edemiyorlar. Yani bunların hepsi kısır döngü halinde görünüyor.
Yardım sözün için çok teşekkür ederim. Sadece kudret narı için söyleyecek olursam ürünler elimde kalmayacak şekilde, bozulmadan, uygun fiyattan satın alma garantisi veren olursa sadece hobi olarak değil ticari olarak da yetiştirmeyi isterim. Yetiştirmek ne kadar sor ve sabır isteyen bir şey olsa da güzel; pazarlayabilmek ve emeğinin karşılığını alabilmek daha da güzel. Saygılar.
Esenlikler dilerim.