|  | |
|  | 
|  30-10-2016, 11:43 | #1 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 22-06-2014 Şehir: Kdz.Ereğli 
					Mesajlar: 6
				 | 
				
				Ballı kudret narı
			 Benim geçen ay videolara da bakarak hazırladığım ballı kudret narının üstünde köpükler oluştu. Ara sıra kavanozu alt üst ettim, hep gölgede tuttum ama kavanozun üstüne çıkan kudret narı hala köpüklü. Acaba bozuldu mu, kullanılmaz mı, bugün tam kırk gün oldu. Bilgisi olanlardan bir yardım bekliyorum. Teşekkürler | 
|   |     | 
|  05-11-2016, 15:54 | #2 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 14-08-2013 Şehir: Samsun 
					Mesajlar: 656
				 | Pazarda kudret  narı satan bir teyzeye rastladım,biraz muhabbet ettik kendisinin 6 metre balkonu olduğunu orada yetiştirmeyi denediğini,baya büyüdüğünü fakat meyvelerinin fındik kadar olduğunu daha fazla büyümediğini dolayısıyla saksıda yetişmediğini söyledi.Bende nasip olursa bu yaz yetiştireceğimi sonucu kendisiyle paylaşacağımı söyledim.Forumda saksıda yetiştirenleri görünce dahada ümitlendim doğrusu. Pazardan aldığım kudret narını bal ile karıştırıp beklemeye aldım.Bir kaç gün sonra kapağı iyice şişmeye başladı,patlamasından korkup ağzını gevşetip tekrar sıkıca kapadım.Yaptığım doğru bir işlem mi acaba,şişdikçe havasını almalımıyım?Havasını almazsam'da patlar diye düşünüyorum.Bir ay sonra kullanmayı düşünüyorum,bu süre sonunda kudret narları dibe çökecek ya da eriyip bal'a karışacak sanırım,ilk tecrübem olacak bakalım nasıl olacak. | 
|   |     | 
|  05-11-2016, 18:43 | #3 | |
| Ağaç Dostu | Alıntı: 
 Saksısı en az 10-15 lt olmalı ve yazın en sıcak günlerinde yarı gölgede hatta gölgede tutulmalı... | |
|   |     | 
|  06-11-2016, 09:29 | #4 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 31-05-2007 Şehir: ANKARA 
					Mesajlar: 330
				 | Balkonda büyük saksı içerisinde yetiştirdiğim kudret narı bitkisinden 5 adet kudret narı alma imkanım oldu, bunun 4 tanesini yarım kilo bal içerisine rendeledim. 1 ay kadar oldu.Hala beklemede tadı buruk .. | 
|   |     | 
|  05-01-2017, 15:58 | #5 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 14-08-2013 Şehir: Samsun 
					Mesajlar: 656
				 | İki ay on gün oldu,balın içine kattığım kudret narları hala dibe çökmedi,artık kullanmaya başlamalımıyım,yoksa dibe çökmesini mi bekleyeceğim?Okuduğum tariflerde 2 ayda dibe çöküyor denilmişti. | 
|   |     | 
|  12-01-2017, 21:07 | #6 | |
| Ağaç Dostu. Giriş Tarihi: 11-09-2008 Şehir: izmir 
					Mesajlar: 1,631
				 | Alıntı: 
  | |
|   |     | 
|  12-01-2017, 20:57 | #7 | 
| Ağaç Dostu | Dün Hindistan'dan bir firma denemek için tohum göndermek istedi. Bakmak için katalog istedim ve gönderdiler. Özellikle dikkatimi geçen kudret narı oldu. 9 farklı çeşitte meyveleri var ve bazılarının içleri çok dolu. Sanırım salata gibi kullanılıyor.  Katalogta bitter gourd olarak geçiyor. Fırsat bulunca eklemesini yapacağım. | 
|   |     | 
|  19-01-2017, 15:18 | #9 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 14-08-2013 Şehir: Samsun 
					Mesajlar: 656
				 | Sulu birşey oldu,yavaş yavaş tüketmeye başlayayım o zaman. | 
|   |     | 
|  27-01-2017, 21:22 | #10 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 14-08-2013 Şehir: Samsun 
					Mesajlar: 656
				 | Benim yaptığım kudret narları yeşildi ,bulur bulmaz hemen yaptım heyecandan.Olgunlaşmışından yapmak daha doğruydu sanırım tadı tuhaf oldu,hıyar gibi çatır çatır   | 
|   |     | 
|  03-02-2018, 01:08 | #12 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 31-08-2014 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 3
				 | Bir kaç kere evde saksıda yetiştirme denemesi yaptığım  kudretnarlarından hiç biri sağ kalmadı bende pazardan alıp zeytinyağı ve balla bir kaç kavanoz hazırlayıp kenara kaldırmıştım 2014 eylül ayından bu güne kadar beklemiş daha doğrusu unutmuşum bu gün tesadüfen fark ettim kudret narları içinde iyice eriyip marmelat kıvamı almış ve süper bir şekilde özü çıkmış yani ilk sene sürekli baktığımda yukarıdaydı erimemişti ve parça parça duruyordu aradan geçen 3 sene boyunca macun halini almış birini kullanmak için açtım ilk zamanlardaki keskin acılığı kalmamış gitmiş kullanmak için  muhtemelen bu  kadar uzun olmasa da en az  1 yıl beklenmeli diye düşünüyorum çocukluğumdan hatırlarım dedem yapardı ama hep evde bir kaç yıl eskiden yapılmış kudret narı olurdu  komşulardan isteyenlere verirdi  her sene mutlaka tekrar yapar kenara ayırırdı şimdi düşünüyorum demek ki bir bildiği varmış şifası uzun beklemede herhalde mart ayında tekrar tohumdan filizlendirmeye çalışıcam bakalım bu sefer başarılı olabilecekmiyim sonuçları tekrar yazarım zaten konu da bayağıdır mesajsız kalmış   ) | 
|   |     | 
|  21-10-2020, 01:17 | #14 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 09-04-2008 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 7
				 | Altta Oxford Akademik Yayınlarında bulunan ilgili bilimsel makale çalışmanın bağlantısını paylaşıyorum. Bu tip bitkilerin faydaları olduğu kadar çok fazla kullanılması durumunda zararları da bulunmakta olabileceğinden çok dikkatle kullanılması gerekiyor. Bu nedenle bilimsel yayınları biraz inceledim. İngilizce bilmeyenler için çok kısa özetleyeceğim ve dikkatli kullanılmasını tembih etmek istiyorum. Özellikle yukarıda yemeğini yapacağını yazan birisini gördükten sonra paylaşmaya karar verdim. Momordica charantia - yani kudret narının diabet hastalarına faydası olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış. İçeriği hayvansal insüline benzediğinden kan şekerini aşağıya çekiyormuş. Ancak çok yüksek miktarlarda alınması durumunda yan etkisi kan şekerini çok düşüreceğinden hipoglisemik koma, hayvanlarda yapılan testlerde doğurganlıkta düşüş, baş ağrısı,alkalin fosfataz seviyelerinde artış vb. Altta yazıyı ve bağlantıyı bulacaksınız. Dikkatle kullanıldığında faydası 100'den fazla bilimsel makalede paylaşılmış ilaç niteliğinde bir bitki ancak çoğu da zararlı olabilecek özelliklere sahip. The pharmacology, clinical efficacy, adverse effects, drug interactions, and place in therapy of bitter melon are described. Bitter melon (Momordica charantia) is an alternative therapy that has primarily been used for lowering blood glucose levels in patients with diabetes mellitus. Components of bitter melon extract appear to have structural similarities to animal insulin. Antiviral and antineoplastic activities have also been reported in vitro. Four clinical trials found bitter melon juice, fruit, and dried powder to have a moderate hypoglycemic effect. These studies were small and were not randomized or double-blind, however. Reported adverse effects of bitter melon include hypoglycemic coma and convulsions in children, reduced fertility in mice, a favism-like syndrome, increases in gamma-glutamyltransferase and alkaline phosphatase levels in animals, and headaches. Bitter melon may have additive effects when taken with other glucose-lowering agents. Adequately powered, randomized, placebo-controlled trials are needed to properly assess safety and efficacy before bitter melon can be routinely recommended. Bitter melon may have hypoglycemic effects, but data are not sufficient to recommend its use in the absence of careful supervision and monitoring. https://academic.oup.com/ajhp/articl.../4/356/5143141 | 
|   |     | 
|  12-10-2021, 01:30 | #15 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 05-10-2021 Şehir: Antalya 
					Mesajlar: 70
				 | Merhaba bu bitkinin zeytinyaginda bekleterek ve sirkesi yapilarak kullanildigini biliyorum. Baska kullanim sekli var mi acaba | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |