![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaç Dostu
|
10 gün önce yeşil olan kudret narım Bursa'ya bu gidişimde iyice sararmış ama aynı zamanda yumuşamış.İçini açınca biraz üzüldüm,küf yapmış bir kısmı ![]() Acaba yumuşaması normalmi,ya da zararı yok mu,bunu parçalayarak yağın içine atsam uygun mudur?Tohumlarını çıkaracağız değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2010
|
Alıntı:
Sanırsam ev hanımısınız; dolabınızda bu halde bulduğunuz bir sebzeden yemek yapar mıydınız? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
Uyarınızı dikkate alacağım sayın kürşad,tohumların görüntüsüne bakılırsa 2-3 tanesi hariç tertemiz gibi. Acaba hasatı geciktiği için mi küf olmuş olabilir.Yoksa başka bir sebebi mi vardır.Bitkinin üzerinde şu an 5 tane büyümekte olan meyvesi var,aynısının onların başına da gelmesinden korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
kudret narı
Meyveleri tam rengini bulmadan koparmazsanız ve bekletmeden yıkayıp,kurulayıp, zeytinyağı ya da bal içine doğrarsanız hiçbir problem çıkmaz. Çekirdeklerini de hemen yıkayıp kağıt üzerinde kurumaya bırakır tohum olarak saklarsınız. Yağlı, malzemeli kavanozu da günde bir-iki kez çalkalarsanız merheminiz çabuk oluşur. Ben gölgede, hatta kuytu (kiler gibi) bir yerde bekletiyorum. Küf ya da köpürme olmasın diye.15-20 günde oluşur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
maşallahı var sayın gultar benim bir küçük meyvem oldu (dede) ömrünü tamamladı, aynı zamanda torunu da onunla birlikte gittiiiiiiiiii. torun için başım sağolsun. diğerlerine bekliyorum saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2010
|
Merhabalar acaba bir kavonoz kudret narı merhemi yapmak için ölçü varmı? acaba ne kadar zeytin yağı katacağız? vede öncesinde kudret narına bir işlem yapmak gerekiyormu? iyi günler ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn. mavikartal5, yeterince güneş gördüğünde sağlıkla büyüyorlar. Sn Gülsen narları parçalayıp kavanoza koyun hepsine yayılacak kadar zeytinyağı yeterlidir.Çok miktarda olması gerekmez kendi suyunu da bırakacak.selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2010
|
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim sayın gultar sevgilerimle iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
|
1 kg zeytinyağına 1 kg kudret narı, Dibinden acı suyunu çekmeyi unutmayın sakın, sürekli karıştırınca acı suyu da karışıyor. Unutmayın bir meyvenin %95 ile %98 arası sudan oluşur. Yani 1+1 kg lık bir karışım sonucu 1 kg civarında karışımınız olacak. Nasıl tespit ettiğime gelince: karışım normal görünürken bunu ince gözenekli kağıt süzgeçte süzdüm yarısı acı su yarısı zeytinyağı çıktı. Acı suyu içmek de hiç iyi olmuyor. Sürekli içildiğinde mideye rahatsızlık veriyor. Bunun yanında nasılsa tüketilmeyen yağdan karışım yaparım diyerek hazırlamayın gerçekten acı bir tadı var, üstüne yağınkini de eklenirse daha acı olur. Tohumların dışındaki kabuk kızardığında alınabilir sanırım, olgunluğa ulaşmış olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
|
Bu karışım, sadece yemek için değil ağrılar için de kullanılan bir merhem . sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Ağaç Dostu
|
kudret narı
Alıntı:
Sn.mavikartal5, fide ya da tohum vererek yardımcı olabilirim.İsterseniz de meyveden nasıl isterseniz? Küçük meyvelerin arkasından üzülmeye değmez olgunlaşanlar var.... selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
teşekkür ederim sayın gultar, elimde yedeğimde tohum da var. ayrıca ilk tohumluğumu elde ettim. hatta karşı zemin kattaki bahçede de var. onlardan da tohum alacağız. tekrar teşekkürler ve saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
merhaba ankara da nerde bulabilirim kudret narını ayrıca aktarlarda satılan hazır karışımlar işe yarıyormu gerçekten bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Ağaçsever
|
Kavanozda Zeytinyağlı Kudret Narı
Alıntı:
siteden de görebileceğiniz gibi aylardır kudret narı üretimiyle ilgileniyorum. Yanısıra zeytinyağlı karışımlarını da hazırlıyorum. Arzu ederseniz adresinize gönderebilirim. Geçmiş olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Merhaba arkadaşlar kudret narı çiçek açıyor meyve tutmuyor nedeni nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Ağaç Dostu
|
Meyveli bitkiler çiçekteyken sulanmaz. Çiçeklerini döker. Meyveyi görünce, sulayın. Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu.
|
Meyveyi görene kadar su vermezsek bitki kurumaz mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Kudretnarında erkek ve dişi çiçekler ayrıdır. Sadece çiçek olan erkek, salatalık gibi meyvenin ucundaki çiçek dişidir. En iyisi pamuk yardımı ile birbirini döllemesini sağlayın. Daha çok meyveniz olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Merhaba ben de kudret narının taze meyvesini arıyorum. Acaba İzmirde bu mevsimde nerede bulabilirim ? Rica etsem yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
|
Kudret narlarım olgunlaşmaya başladı, merhem yapmak için sadece kabuğunu mu kullanıyoruz? Parçalayın derken blendırdan mı geçirelim? İlk defa deneyeceğim için sorun çıksın istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Ağaç Dostu
|
İçinin çekirdeklerini ayırdıktan sonra; çatalla ezin, sonra neyin içine koyacaksanız... Ben diyabetli olduğum için zeytinyağını tercih ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Blendırdan geçirip bal ile karıştırdım ve kullandım.Zeytinyağı ile acısı fazla oluyor. Geçen sene yaptım bu olayı. Şimdi çok şükür %90-95 şikayetlerim azaldı. Örneğin patlıcan yiyemezdim. Şimdi sıkıntısız yiyorum. Geçen kışı 2-3 hap ile atlattım.Ondan önceki senelerde kutularca kullanırdım , hemde şiddetli yanmalar olurdu Diyabetlilerin her gün zaten bir miktar tatlı almaları öneriliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
Suyunu azaltmanızdan bahsetmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Parçalamayı ben elle yapıyorum metal parçalayıcıları kullanmak istemediğimden Koyduğunuz kavanozu ara ara çalkalayarak parçacıkların erimesine yardımcı olabilirsiniz.(metalle temas ettirmeyin bence)meyveler olgunsa 3-5 günde istenilen merhem kıvamına gelir. Acil ihtiyaç varsa bir miktar gönderebilirim Geçmiş olsun.Sevgiler.(Tamamen karşılıksız) Düzenleyen gultar : 24-08-2011 saat 21:23 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu.
|
Tamam sayın gultar tavsiyeniz için teşekkür ederim.Birde dediğiniz gibi yapayım. İyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaçsever
|
Sayın arkadaşlar hepinize merhaba, çok şükür hâlâ seramda kudret narı sürekliliği var. Bu durum memnuniyet verici. Ama benim bugün buraya düşeceğim not kudret narının hazırlanışıyla alakalı. Bazı sitelerde, hâttâ burda bile kudret narının saldığı suyun atılmasından bahsediliyor. Peki arkadaşlar balla hazırladığınızda bu suyu nasıl atacaksınız? Bu mümkün değil ve işte o ''acı su'' diye tabir ettiğiniz esas iyileştirici özelliği olan vitamin deposunu çöpe atıyorsunuz farkında olmadan. Dolayısıyla ister balla ister zeytinyağıyla hazırlayın her halükarda bu ''acı su'' hazırladığınız karışımın içinde kalmalı. Tabi ki piyasaya sunulan ürünlerde bu su her gün enteresan yöntemlerle atılıyor. Sebebi de hazırlanan karışımın bir an önce dibe çökmesinin istenmesinden kaynaklanıyor. ''Acı suyu'' atılmayan zeytinyağlı karışımlar en az 4 ay ister uygun kıvama gelebilmesi için. Bu da piyasadaki şirketlerin işine gelen bir süre değil. Kim malını bekletmek ister. Dolayısıyla eskilerin hazırladığı en hâlis yöntem kavanozla ve bekle. Vakti gelince aç. Bu kadar kolay olan bir yöntemi sırf ürünü satış konumuna getirebilmek için hazırlanışını daha komplike hale getiriyorlar. Teşekkürler. Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|