Sayın arkadaşlar hepinize merhaba,
çok şükür hâlâ seramda kudret narı sürekliliği var. Bu durum memnuniyet verici.
Ama benim bugün buraya düşeceğim not kudret narının hazırlanışıyla alakalı. Bazı sitelerde, hâttâ burda bile kudret narının saldığı suyun atılmasından bahsediliyor. Peki arkadaşlar balla hazırladığınızda bu suyu nasıl atacaksınız? Bu mümkün değil ve işte o ''acı su'' diye tabir ettiğiniz esas iyileştirici özelliği olan vitamin deposunu çöpe atıyorsunuz farkında olmadan. Dolayısıyla ister balla ister zeytinyağıyla hazırlayın her halükarda bu ''acı su'' hazırladığınız karışımın içinde kalmalı. Tabi ki piyasaya sunulan ürünlerde bu su her gün enteresan yöntemlerle atılıyor. Sebebi de hazırlanan karışımın bir an önce dibe çökmesinin istenmesinden kaynaklanıyor. ''Acı suyu'' atılmayan zeytinyağlı karışımlar en az 4 ay ister uygun kıvama gelebilmesi için. Bu da piyasadaki şirketlerin işine gelen bir süre değil. Kim malını bekletmek ister. Dolayısıyla eskilerin hazırladığı en hâlis yöntem kavanozla ve bekle. Vakti gelince aç. Bu kadar kolay olan bir yöntemi sırf ürünü satış konumuna getirebilmek için hazırlanışını daha komplike hale getiriyorlar.
Teşekkürler.
Sevgiler..
|