![]() |
|
![]() |
#211 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2008
|
yaklaşık onbeş tohumdan 8 fide elde ettim aynı zamanda 3 tane tohumda toprağa ektim tüplerde yetiştirdiğim fideleri farklı topraklara ve saksıya diktim saksıda olanın meyvası küçük ve sayı olarak sınırlı tüplerden toprağa diktiklerim ise az sulamaktan dolayı kurudu humuslu ve nemli toprağa doğrudan dikmiş olduğum tohumlardan olan iki fidede yaklaşık 20meyva var ve hala meyvalar çoğalmakta olduğu yerde ise az güneş alıyor kısacası nemli ve humuslı toprak verimini artırıyor sanırım önümüzdeki yıl bol miktarda kudret narı tohumum olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2008
|
Değerliği doğa dostları ben bu yıl Bartında tetiştirdim. Tohumun cimlenmesi cok zor oluyor.kabuğu cok sert oyüzden tohumu ıslatıp nemli bir bezde patlamasını bekletmek fide üretimini artıracaktır. Mayıs ayını ilk haftaları ekim icin uygun batı kasradeniz icin. Temmuz ayında meyve veriyor.Ağustos başında ilk hasat oluyor. hasat edilmiş meyveleri yıkayıp tohumları ayrılıyor. Meyveleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp kavanoza konulur. yağın miktarını önemi yoktur.(Oran olarak). Yağ ne işe yarıyor ?yağ narı hava ile temas ettirmiyor o işe yaradığı icin miktarı önemli değil narın üzerinde bir mktar olsa yeterli. daha sonra dibinde acı su birikir. bu suyun alınması şart.su bozularak kavanozdan taşma yapar. daha sonra bu karışım tüketilir. Tohumların yarı yarıya boş olduğunu tesbit ettim elinize tohumu alıp bastırıyorsunuz eğer kırılıyorsa bu tohum boştur bu tohum cimlenmez.eğer sert ise doludur cimlenmesi yüksektir.ben 1 kilo tumdan 10 adet üertebildim. fazla olan tohumları bilendırdan gecirip balla macun yaparak aynı faideyi elde edebilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
stabilitör
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
ya benim kudret narım halen çiçek açıcam diye uğraşıyo ama bitürlü meyve veremedi garibim sanırım bu sene bu saatten sonrada meyve veremez her halde gitti güzelim tohumlarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Ben bu sene iki kök yetiştirdim. Geçenlerde elimde kesik şeklinde yara vardı, kudret narı yapraklarından ezdim yaranın üzerine sıvadım, kuruyuncaya kadar beklettim. Yara hızla iyileşmeye başladı. Şeker hastası olduğumdan yara iyileşmesi normalde geç oluyordu. Yapraklarından toplayıp gölgede kuruttum. Bakalım kışın da işe yarayacak mı! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bitkinin her bölümü şifa kaynağı.Yaprak ve saplarını çay olarak içebiliyoruz.Baharda saksılara dikmek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Copur09 Zeytinyağı ile hazırlanmış kudret narı, iç (ülser) ve dış (kesik vs.)yaralara, çıbanlara, yanıklara sürüldüğünde hızla iyileştirirmiş, ülseri rahmetli babam denedi, şifa buldu. Kan çıbanlarında, zonklatmadan içini boşaltıp yarayı kapattığını biliyorum. Sen en iyisi bir miktar edin. Bir kenarda bulunsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Teşekkür ederim sayın Balıkçı bu sene muhakkak zeytinyağı ile hazırlanandan edineceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yeni bir şey daha öğrendim kudret narı hakkıda sizlerle paylaşmak istedim.Kudret narının meyvalarını topladıkdan sonra cekirdeklerini cıkartıyorsunuz.Daha sonra büyük parcalaar halinde günde kurutuyorsunuz bu kurumuş meyveleri öğütüp balla macun yapıp yiyorsunuz aynı etkiyi yapıyormuş herkesin bilgisine |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
sayın balıkcı güneşdemi kuruttunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Kurutulamadığı için mi zeytinyağı ile yapılan karışım hazırlanıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Muammer74 Evet, güneşteydi, aslında kurutmak için koymamıştım, unutmuşum, günde 12 saat güneş altında olmasına rağmen çabucak çürüdü,(küflendi). ![]() Kaktüs Sanmam, zeytinyağı da kendi başına bir şifa kaynağı. İkisi birbirinin etkisini tetikliyor herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Yeni Üye
|
elimde bir miktar tohum var denizlide en çimlenme için tohumları ne zaman ekmeliyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
kardeş kudret narı zor cimleniyor nemli bir bezin icinde cimlendirip öyle toprağa ekin mayıs başı uygun olur sanırım denizli icin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Yeni Üye
|
bu durumda şimdiden odada çimlendirmek uygun olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
olur kardeş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Buradan da takip eden arkadaşlar olduğu için,bilgi almak istediğim konuyu burada da belitmek istedim,yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
sayın levsel 5kiloluk kap yeterli olur sanırım saksının icene bir calı dikip kudret narını ona sardımalısın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yardımınız için çok teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
stabilitör
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
kudret narlarını artık ekmenin zamanı gelmiş bulunmakta |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Hıdırellezi mi beklesem diyordum ![]() ![]() Püf noktası var mı ekimden önce/ ekim zamanı/ ekim sonrası? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Ben pazar günü iki fidemden daha gelişmiş ve kol atmaya başlamış olanı şaşırttım,yanınada sarılması için bambusunu koydum.Balkonda bırakıyorum artık herhalde yanlış birşey yapmıyorumdur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım acemi şansı.. Bionemli su püskürttüğüm tohumları peçete içinde kilitli naylon poşete koyup çimlenmek üzere hazırladım. Zor çimlendiğini, kayıplar olduğunu düşünerek elimdeki 8 kudret narının hepsini kullandım. 2-3 gün sonra hepsinin çimlendiğini gördüm. Kudret narı isteyen Ankara lı arkadaşlar fideleri yaşatabilirsem yerlerinizi hazırlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Çimlenen kudret narları
![]() 15 gün önce ektiğim kudret narlarlarım çıktı ve büyüyorlar.Ama hala çekirdeğini atamadılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
![]() Pet bardaktaki kudret narlarımda yenice çıkmaya çalışıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Hayırlı geceler arkadaşlar. Bir rahatsızlığımın inşaallah şifasına vesile olabilir umuduyla ilgilenen olursa bir ricada bulunmak istiyorum. Bana yetişmiş kudret narı lazım, ben kendim zeytin yağlı tarifi uygulayıp denemek istiyorum belki rahatsızlığıma çözüm olur umuduyla. Elinde kudret narı olan varsa talep ediyorum mümkünse. Cevabınızı beklicem. Selametle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Ben bu mesajı yazdım ama sanıyorum zamanı çoktan geçti veya henüz gelmedi. Tohumdan yetiştirmeye kalksam yine aynı zamanı bulacaktır veya geçecektir.Beklemem gerek anlaşılan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|