![]() |
|
![]() |
#181 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2007
|
Merhabalar Ben yeni üye oldum.beni size çeken de geçen baharda kudret narı ile tanışmam oldu.Elime bir kaç tohum geçti ektim bana verilen bilgiler doğrultusunda.Mayıs ortalarıydı.ilk olarak çimlendirip küçük bir saksıya ektim.O zaman bu zamandır da o soldu ben dirilttim.ama bu zaman oldu hala 3-5 çiçeğin ötesine gidemedik.Bu siteyi yazın buldum.Vermiş olduğunuz bilgilerin doğrultusunda yerini ve saksısını toprağını değiştirdim.Ama hala tık yok.Dediğim gibi 3-5 çiçek açıyor soluyor.Tüm yazışmaları okudum.Şu anda millet hasadı bile bitirdi. Benim sormak istediğim acaba eylül sonu yaklaşmasına rağmen hala niye meyve vermedi? Son yerleştirdiğim yer sadece sabahları güneş alıyor,ama balkonlarımız çok rüzgar aldığı için duvar kenarına koymak zorundaydım.Acaba çok güneş almadığı için mi? Bir de ben uzatma çubuğu kullanmadım.Direk çamaşır ipi kullandım sarılması için.Oldukça uzadı ama meyve yok.Bir de Adana ilindeyim.Acaba ne kadar daha yaşar? Bu denemeydi umarım seneye daha başarılı olurum. Yıllar sonra yeniden bitki yetiştirme hevesim geldi.O büyüdükçe ben mutlu oluyorum resmen. fotoğrafını çekdim 3 kare ama şu anda nasıl ekleneceğini bulamadım.Bulunca gönderirim.Yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2007
|
Ben dün akşam denedim ama fotoğraflarım kurallarda belirtilen ölçülerde olmadığı için, nasıl küçültüldüğünü de bilmediğim için bir de saat geç olduğundan uğraşmak istemediğim için gönderemedim.İlginize teşekkürler. Sitede kudret narı ile ilgili yazılanlara bir kez daha göz attım ve büyük olasılıkla ilk önce küçük bir saksıda olması sonrasında da yerinin güneş almıyor olması bitkimin büyümesini engellemiş.Yarın ilk iş yerini değiştireceğim onu diğer balkonumda güneş alan bir yere taşıyacağım. Sanırım bu etkili olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benim kudret narı açtı.Çiçekleri minik minik .Özelliği mi böyledir.4-5 çiçek vardı.Bir tanesi meyveye dönüşmüş.Bu sabah baktığımda gördüm.İnsanı mutlu ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Yalnız meyvelerin bazıları küçükken kuruyor. Önceden söyleyeyimde sonradan niye dökülüyor diye üzülmeyeseniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
OO çok kötü zaten tek bir meyve.İnşallah dökülmez.Şu anda yeşil.Benimki saksıda cam önünde duruyor.Şu anda gübre vermem gerekir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
stabilitör
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
ben son 6 meyveyi topladım sanırım bu mevsim de turunculaşmıyor. yeşil topladım bdahada meyve vermez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Kudretnarı saksıda hala çiçek açıyor.Sabah güneşi alan cam önünde duruyor.Meyve tutuyor fakat meyveler küçük büyümüyor.Sararıyor.Şu anda yeşil olanlar var.MAP lı su verdim.Büyüme şansı var mı ? Mevsim kış olmasından mı meyve tam olgunlaş mıyor ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Ağaçsever
|
Kudret narı
Alıntı:
Bence beceremedim, hedefime ulaşamadım. Kazancım deneme ile elde edilen tecrübe, biraz meyve ve tohum. İnşaallah sitede ilgilenenlerin katkıları ve takibim sonucu 2008 yılı üretimim daha iyi olur da hedefime ulaşırım. Erkenci ve tedbirsiz davrandım, 115 tohumdan 15 fide elde edebildim. Üretim esnasında bahçede sıcağa, 5. katta balkonda da rüzgara karşı tedbir alamadım. Bu olumsuzluklara rağmen alabildiğim meyve ve çekirdeklerin görüntüsü ile kaliteyi yakaladığıma inanıyorum. Resim eklemeye çalışacağım. Galeriye kudretnarı fotoğrafı ekleyebildim. İncelenebilir... Teşekkürler. Düzenleyen ismetkenar : 26-01-2008 saat 21:48 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Ağaçsever
|
kavanozda kudretnarı
Alıntı:
Cevap bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Guest
|
merhaba arkadaşlar, siteyi çok beğendim çok faydalı, bu kadar doğa dostunu birarda bulduğum için çok mutlu oldum öncelikle bunu belirtmek istedim bu konu özellikle dikkatimi çekti kudret narının mide ye faydalarından bahsedilmiş bendede mide ülseri var, sanırım daha çok tavsiye edilen zeytin yağında bekletilmiş kudret narı.geçenlerde aktarlarda bi hayli aradım fakat bulamadım nasıl temin edebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2008
|
Arkadaşlar kudret narını hakiki zeytin yağında bekletmezseniz koku oluşur. Hast edilen meyveler yıkanır,suyu süzülür,tohumları ayrıştırılır,sonra meyve blendırdan veya kevgirden gecirilir.Bir gece bekltilir.Cıkan acı suyu ayrıştırılır.1/1 ölçeinde hakiki zeytin yağıyla karıştırılarak cam kavanozda 40 bekletilir.Sabahları ac karnına yenilir. Mide ülseri icin birebirdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2008
|
arkadaşlar yaklaşık 5 hafta önce tüplere 7 adet tohum diktim ve hala bu tohumlar çimlenmedi 2 hafta öncede 6 adet toprağa diktim onlardanda tık yok tohumların üzerine ne şans ki her ikisindede diktikten 1 kaç gün içinde yağmur yağdı tohumların çimlememe sebebi nedir bu sene başka tohum bulma şansım da kalmadı Düzenleyen onmilyon : 09-05-2008 saat 16:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2008
|
az önce altı tane daha tohum buldum pazar gününe kadar ıslatıp tekrar dikcem Düzenleyen onmilyon : 14-05-2008 saat 08:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
http://cpws.cqu.edu.au/FCWViewer/view.do?page=555 Germination: Seeds rapidly lose viability, so pre-germinating is recommended for all but very fresh seed. Soak for 24 hours and wrap in damp paper towelling, then keep in a plastic bag at 26-29 ° C for germination within a couple of days (Larkcom 1991). Germination ceases outside the range of 10-50° C (Singh 1991). Germination percentage can be increased by soaking in 1% KNO 3 (Devi and Selvaraj 1994). Sow germinated seeds into pots, or directly in the field if the temperature is warm (Larkcom 1991). Seedlings emerge 5-7 days after sowing (Reyes et al. 1994). They require protection from wind, chill and excessive sun, and water should be prevented from puddling nearby (Desai and Musmade 1998). (Taze) Tohumları 24 saat ıslatın ve ıslak kağıt havluya sarın diyor. 26-29 derecelik plastik poşette birkaç gün bekletin diyor, Çimlenme yüzdesi %1 lik Potasyum Nitrat ile arttırılabiliyor diyor. Bunun da püf noktası buymuş demek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Selamlar, Ben kuru kudret narı tohumu ektim geçtiğimiz nisan ayında, çoğu çimlendi. Hatta çok hızlı çimlendiler şaşırmıştım. Plastik bir kutu içinde bardaklara ektim tohumları. Kutunun üstünü streç filmle kapattıp sera etkisi yaratmaya çalıştım. Bence başarılı oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Bizim bahçedekiler meyve vermeye başlamışlar bile. 7 kök vardı. Geçende 4 tanesini kestim eve getirdim. 3 tanesini kızarttık çekirdeklerini alarak, Acı kabak çekirdeği çıkar ya bir avuç kabağın içinden 1 tane. Aynı ona benzer tadı vardı. Yine de hepsini yedim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
benim kudret narlarım hala meyve vermiyor tek bir çiçek bile yok acba neden olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
İlk meyvelerimizi hasat ettik. Ancak toprağa deyen meyveler çürümüştü 5-6 kadar zaiyat var. 4 tanesi için ne kadar zeytinyağı uygun olur? Zeytinyağına çekirdekleri ile konulmalı dediler, tohumluk olarak çekirdeklerini ayırayım diyordum ne yapmalıyım? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
kudret narlarını tohumuyla birlikte zeytinyağına koyun demişlerdi ancak bir kısım ayırdım. Kudret narı 5 taneydi ancak alt kısımları erimeye başlamıştı ve bıçakla kesip temizledim. 350 gramdı ilk tarttığımda, yaklaşık 300 gramı doğrayıp şişeye doldurdum. üstüne de 2006 İZMİR-Tire üretimi zeytinyağı ekledim. Tamamı 1 kg a yakın geldi. Bir de yağı koyunca kapağını kapatmıştım, hava kabarcıklarından dolayı en üsttekiler yağın üstünde kalmış ve şişe biraz genleşmiş, biraz daha yağ ekleyip kapağını kapattım. Daha önce yapmış olanların fikirlerini alabilirmiyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Bu kudret narının nasıl yapıldığını bilen de yok galiba. 2 l. lik boş cam şişeye yeni kudret narı doğradım 1 kg kadar, üstüne de bu üstekki malzemeyi boşalttım,150 ml. kadar daha zeytin yağı aldı. 1,3 kg kudret narına 1 l. zeytinyağı uygun mudur? Kudret narı fazla ise daha sonra üzerine zeytinyağı ilave edilip inceltilebilir mi? "ilk sayfalarda Selahattin bey anlatmış. 1 kg. kudret narına 1 l. zeytinyağı konacakmış" Düzenleyen kürşad : 04-08-2008 saat 15:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
stabilitör
|
benim kudret narlarını mayıs ayında pet bardaklara ektim haziren oldu çıkmadı ben de bunlar olmıcak herhalde diye aldım içini bahçeye boşalttım pet bardakları da attım aradan zaman geçti bahçeye domates biber patlıcan falan ektim bir gün domateslerimin yanın da yabani bir ot gördüm tanıdık geldi. Çok küçüktü koparmadım birza bekledim bir kaç gün sonra biraz daha büyüdü yaprağını elleyip koktum. kokuda tanıdıktı bu benim geçenseni kudret narı tohumların dan yetişen kudret narı fidanıydı biraz daha büyümesini bekleyip bahçede rahatça sarılacağı başka bir yere göçürdüm. şimdi 15 cm falan oldu geçenlerde yine böyle küçük bir bitki biberlerimin arasında belirdi tecrübeleremi dayanarak hemen kokladım oda kudret narı ama onu daha göçürmedim biraz daha büyüsün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
nihayet meyve vermeye başladılar 2 adet meyve ve üzerinde birsürü toplar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
Merhaba sn.Kürşad
Öncelikle pet şişe değil cam kullanılmalıymış kudret narı karışımı için.Sizin verdiğiniz ölçüler tam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yanlış bir uygulama, zira acı suyu ve inanılmaz kokusu yüzünden kimse yiyemeyecek ve kullanamayacak. Forum ilk sayfalarında tarifini vermiştim dene istersen kürşat. Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 15-08-2008 saat 14:15 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin bey plastik şişeden cam kavanoza aktardım ben onları zaten. Dibinde biriken acı suyu da aldım bir kez. Bir tanesinin dibinde acı suyu birikmişti, sanırım kurcalarken karıştırdım ve şu an acı suyu felan yok. Diğerindekini fark ettim ve aldım. Şimdi her iki kavanozu da gözlemliyorum. Bu arada kudret narı bir kez ürün verdi, artık üstünde çiçek felan görünmüyor. Salatalık gibi sürekli döküyor mu yoksa? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
stabilitör
|
bahçemde bir tane daha kudret narı çıktı okadar uğraştım çıksındiye gözüm gibi baktım aylarca çıkmadı şimdi ise kafasına göre her yerden çıkıyo çok acayip |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|