View Single Post
Eski 25-08-2011, 19:07   #543
mirabel
Ağaç Dostu
 
mirabel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 105
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürşad Mesajı Göster
1 kg zeytinyağına 1 kg kudret narı,
Dibinden acı suyunu çekmeyi unutmayın sakın, sürekli karıştırınca acı suyu da karışıyor. Unutmayın bir meyvenin %95 ile %98 arası sudan oluşur. Yani 1+1 kg lık bir karışım sonucu 1 kg civarında karışımınız olacak. Nasıl tespit ettiğime gelince: karışım normal görünürken bunu ince gözenekli kağıt süzgeçte süzdüm yarısı acı su yarısı zeytinyağı çıktı. Acı suyu içmek de hiç iyi olmuyor. Sürekli içildiğinde mideye rahatsızlık veriyor.
Bunun yanında nasılsa tüketilmeyen yağdan karışım yaparım diyerek hazırlamayın gerçekten acı bir tadı var, üstüne yağınkini de eklenirse daha acı olur. Tohumların dışındaki kabuk kızardığında alınabilir sanırım, olgunluğa ulaşmış olur.
Ben çatalla ezdikten sonra süzgece bıraktım, suyu süzüldü. Ve tadı acıydı. Buradaki arkadaşlar merhemin kötü kokulu ve tadının acı oluşunu buna bağlamışlar. Bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkürler...

mirabel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön