![]() |
Enzimlerim rüyalarıma girmeye başladı. Dün gece enzimlerimin içine beyaz şeker katıyormuşum "ah, vah ben bunu neden yaptım gitti güzelim enzimlerim, emeklerim" diye dövünüyordum. Sabah uyandığımda enzimlerimin yanına gittim, rüya olduğu için sevindim ve onları çalkaladım. :)
|
Alıntı:
Bitki delileri kulubumuz vardir.. Yillik aidat alinmamaktadir.. |
Bende, bugunu yarina birakma dusturundan hareketle
bu soguk havada, sicak evi biraktim Adaya gidiyorum. Hasta palmiye kesilecekti, enzim yapar birazda dal ogutme makinesini calistirir yonga cikartirim.. Size bitki delisi olmayin derken onde gidene cattiniz..:)) |
merhaba arkadaşlar;
dün enzim yapmaya karar verdim. forumda okuduklarımı uygulamaya koydum. 10 litrelik bir su kabı aldım. içerisine yaklaşık bir kg nar kabuğu, 250 gr muz kabuğu, bir yemek kaşığı nohut, bir talı kaşığı çörek otu tohumu, 600 gr dut pekmezi, 40 gr maya, 1 limon kabuğu, bir çay kaşığı zencefil, bir kök zerdaçal ve birazda karanfil ve kırmızı peygamber çiçeği ekledim yeterince su koydum hava çıkışını sağlamak için serum hortumu kullandım. hortumu bir buçuk litrelik su kabına saldım içerisini su doldurdum. Bundan sonra bekleyip bu harika enzimin oluşmasını izleyeceğim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Enzimi patlattım:D
Kapağını çevirirken ani olarak fazla mı gevşettim nedir:cool: Hani haberlerde bomba imha ekipleri fünyeyle patlatıyorlar ya onun gibi bir ses çıktı. :D Benim çığlığım bir yana Oğuz Kağan'la Ece yanıma gelip "Anne ne, anne ne" diye sordular. ;) "Bom etti çocuklar" deyince kıkır kıkır güldüler;) Avuç içim üstte olduğu için kapak avucuma değip düştü. Kendisi narenciye enzimimdir. |
Alıntı:
Ne güldüm, ne güldüm bilseniz... :D Aslında eşim benim patlatacağımdan emindi ama sizin patlattığınızı söyleyince, kısa bir şaşkınlıktan sonra o da gülme krizi yaşadı :D (Bana ''Sen yakında bomba yapmaya da başlarsın'' diyordu. Ben de O'na ''Sûz-i Dilârâ sağolsun benden önce bombayı yapmış, yapmışken de 'neden bekleteyim ki' deyip patlatıvermiş'' dedim de...) |
Enzim başlığı bu konudaki uyarı ve kazalarla doludur :). Sonuncu olmayacağınızdan emin olabilirsiniz sevgili Suz-i Dilara (A_NOMAD hanımefendi çok uğraştı ama patlatamadıydı :P )..
|
Tebrikler..
Itfaiye ye haber verdiniz mi ? Kazalara karsi, normlari kati sekilde yerine getirmek lazim. (Tecrube ile sabittir ) Sukurki balik enzimi degildi.. Neyse, gecmis olsun. Turnike sistemi, balona nazaran daha guvenlikli.. Ben patlattigimda, Sevgili Sarican ile hasar tespiti yapip Sigorta ile konusmustuk.. ( saka saka ....) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tebriklerinizi ve iyi dileklerinizi, teselli mesajlarınızı içtenlikle kabul ediyorum arkadaşlar:D
Peki soru:confused: Bu patlama, enzimimde işlerin yolunda gittiğini gösterir değil mi:cool: |
Evet, gaz çıkışı başlamış işler yolunda gidiyor diyebiliriz ama hava almamalı. Hava ile temasta enzime karışabilecek bakteriler bozulmaya sebep olacaktır.
|
dün reaksiyona bıraktığım enzim bugün çalışmaya başladı Allah'tan serum hortumu faaliyete geçti de bir faciadan kurtuldum oda sıcaklığında gaz çıkışı görmeye değerdi. Yavaşlaması içi biraz daha serin bir ortama aldım.
|
arkadaşlar, kapağı sürekli gevşek bırakırsanız patlama sorunu yaşamazsınız. ben içime sinmediğinden ki doğrusu budur inancındayım. cam kavanozda yapıyorum. cam da yaptığım halde, yani esneme payım olmamasına karşılık; patlama, taşma, zorlama yaşamadım. enzimi hazırlayıp, gevşek kapakla uygun bir yere koyuyorum, sonra her gün karıştırmaca. kolaylıklar.
|
Alıntı:
|
İlk emzim denemem..
2 Eklenti(ler)
Sanırım emzimim artık hazır sadece posası ile suyunu ayırmak kaldı. Bir kaç bitkiye vermeye başladım bile. Bende ki de deli cesareti işte. Acaba oldu mu olmadı mı diye kafamda ki sorulara rağmen yinede denemek istedim. Emzimi tadan bitkiler hala yaşıyor demek ki olmuş. :D :D
Eklenti 538756 Buda ikinci denemem. Çıtayı biraz yükselttim büyük su şişesinde yaptım. Şuan durumu iyi ara sıra kapağı gevşetiyorum. Yapalı henüz 10 gün oldu umarım unutmam yoksa bir bomba patlatma vakası daha olur mazallah. :D :D Eklenti 538757 |
Sümeyra hanım, ne kadar zamanda oldu enziminiz?
|
Alıntı:
|
İlk enzim denemem.
1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır yapmayı planladığım enzim için bugün harekete geçtim. Narenciye, mor ve beyaz lahana, maydanoz, ısırgan, yumurta kabuğu, ekşi yoğurt ve yaş maya kullandım. Melası biraz fazla kaçtı galiba. 3 ölçek suya 1 ölçek melas kullandım. Umarım olur.:D
Eklenti 538806 |
Emzime biraz su ilave etsem bir sorun olur mu? Yapalı 10 gün oldu şimdi gaz oluşturuyor. Su ilave edersem bozulur mu?
|
10 gün önce süt şişesinin içine haşladığım havuçların suyunu koydum, soğuduktan sonra da kapağını kapattım. Ve ben onu unuttum. 2 gün evvel uyanıp mutfağa indim çayımı içerken bir anda pat diye bir ses ve kırmızı birşeyin havada uçtuğunu gördüm. Süt şişesinin kapağı imiş uçan.
:D Ve bir anda aklıma enzim geldi, böyle mi yapıyorlar ki acaba deyip yardım alayım istedim... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, nihayet ben de enzimlerimi yaptım:)
Soldaki 13 Şubatta sadece elma su ve kahverengi şekerle hazırladığım, ortadaki 18 Şubatta sebze artıkları,ceviz, yumurta kabuğu, muz kabuğu su ve pekmez ile sağdaki ise 18 Şubatta sadece balık, su ve pekmez ile hazırladığım enzimler... Eklenti 539015 |
Bundan yirmi gün kadar önce dördüncü (attıklarımla beraber altıncı) enzimimi yapmıştım. Bu tamamen yeşillikten mürekkepti. İçine bir bardak yoğurt ve bir bardak pekmez katmama rağmen bir türlü fokurdama başlamamıştı. Üç gün sonra çok hafif bir fokurdama ondan sonra tamamen suskunlaşmıştı.
İki gün önce dayanamayıp içine bir paket instant maya koydum. Şimdi şişe patlayacak gibi. Bir de kapaklar, soba güçlü yandığı zaman gevşeyip tersinden açılmaya başlıyor. Şimdilik yeşil soğan kattığım güzel kokulu(?) enzimimde işler yolunda içine kuru üzüm de katmıştım. Narenciye içi'nden yaptığım enzim de güzel gidiyor. Yalnız narenciye kabuğu enzimim de sanırım bahsettiğim kapak gevşemesi sorunu yüzünden bir sorun var gibi sanki:confused: Yine de atmıyorum beklesin bakalım rahatsız edici koku yok ama şişede basınç da olmuyor. :( |
Alıntı:
|
Uzun süren düşünmenin sonunda enzim yapmaya karar verdim. :D e A Nomad da burda olunca yazmadan yapmayayım dedim şimdi malzemelerimi sayıyorum
2 kg kadar portakal kabuğu Biraz elma ve soyulmuş kabukları kivi kabukları muz lahana şeker kamışı şekeri :D Maya vb koymayı planladım şimdi sorularıma geleyim koyduğum meyve ve kabukları birbirine miktar bakımından orantılı olmalımı ? Ne kadar çeker koymalıyım ? birazda pekmez koysam olurmu ? 5 litrelik bidonla yapayım dedim yeter heralde şimdilik :) :) |
Alıntı:
İstediğiniz oranda, istediğiniz kadar farklı meyve-sebze atığı kullanabilirsiniz. Şeker kamışı şekerinden kastınız 'kristal beyaz şeker' ise kullanmayın, melas ya da pekmez kullanın. Maya ya da yoğurt suyu mutlaka eklemelisiniz. Başlamadan önce mutlaka önceki sayfaları iyice incelemenizi öneririm (1-3-10 şeklinde bir oran önerilmişti), ihtiyaç duyacağınız bütün bilgiler o sayfalarda mevcut. Meyve-sebze atıklarınızı olabildiğince küçültürseniz (doğrama, kıyma, robottan geçirme gibi yöntemlerle) daha kolay çalışan bir enziminiz olacaktır. Gelişmeleri paylaşmanızı bekliyoruz :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025