agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Enzim (Enzyme) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm)

Jezebel 15-12-2013 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi inkero (Mesaj 1229443)
Bir arkadaşım yurtdışından aşağıdaki resimdeki ürünü getirtip burada satıyor.

böyle aparat işimize yarasa temin edebilirim.

ürünün havasını çıkarıp almak için belki işe yarayabilir diye düşündüm.

EMSA DECANTINO PRATK KAPAKLI E TIPASI - YEL MUBA - Ev ve Yaam rnleri

Bu ne fiyat böyle, bir gaz almak için çok fazla:mad:

kimyager147 16-12-2013 07:49

Renkten olmuş gibi.

alierbektas 16-12-2013 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1230070)
30 Ekim'de yaptığım enzim, gaz çıkışı 2 hafta önce durdu. PH ölçüm aletim yok ama hazır gibi görünüyor, uzmanlar ne der acaba?

Elde edilmesi gereken bu mu acaba ? İnternette daha önce gördüğüm hazır enzimlerin rengi de kırmızıydı çünkü. Eğer renk buysa benim daha beklemem lazım.

inkero 16-12-2013 11:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1230070)
30 Ekim'de yaptığım enzim, gaz çıkışı 2 hafta önce durdu. PH ölçüm aletim yok ama hazır gibi görünüyor, uzmanlar ne der acaba?

içilebilir enzim mi?
rengi çok hoş olmuş.

inkero 16-12-2013 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1230203)
Bu ne fiyat böyle, bir gaz almak için çok fazla:mad:

Türkiye'de çok fazla site gezdim fakat sadece bu sitede bulabildim.
arkadaş tanesi 6 TL'den satıyordu. burda ticari birşeye girmek istemem. sadece faydası olabilir diye düşündüm.

İstanbul'da olduğum için pH-metre,alkol metre gibi şeyleri daha ucuza temin edebiliyorum. isteyen olursa yardımcı olmak isterim.

yağmur 16-12-2013 11:54

Sayın inkero;

pH-metreyi ne kadara almıştınız?

Daha önce yazmışsınız, şimdi okudum. Nargile sistemi denilen bir uygulama ve aparat vardı konunun başlarında. İsterseniz bir de ona bakın.

inkero 16-12-2013 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1230364)
Sayın inkero;

pH-metreyi ne kadara almıştınız?

Daha önce yazmışsınız, şimdi okudum. Nargile sistemi denilen bir uygulama ve aparat vardı konunun başlarında. İsterseniz bir de ona bakın.


hava kilidinden mi bahsediyorsunuz? çift hazneli

Ozlem A 16-12-2013 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi inkero (Mesaj 1230356)
içilebilir enzim mi?
rengi çok hoş olmuş.

Enzimin içildiğini yeni öğrendim açıkçası ama koyduğum herşey temiz ve yenebilir şeyler olduğundan sanırım istenirse içilir. Ben turunçgil ağırlıklı olanları hoş koku nedeniyle temizlikte, diğerlerini ise bitki besini olarak kullanıyorum.

Ozlem A 16-12-2013 14:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alierbektas (Mesaj 1230350)
Elde edilmesi gereken bu mu acaba ? İnternette daha önce gördüğüm hazır enzimlerin rengi de kırmızıydı çünkü. Eğer renk buysa benim daha beklemem lazım.

Kullandığınız malzemelerin içeriğine göre değişir sanırım. Daha önce yaptığım enzimlerde daha açık renkler oldu, sadece limon kabuğu ile yapmış olduğum turuncu olmuştu. Önemli olan tüm katı maddelerin dibe çökmesi ve üstteki sıvının berrak olması, pH ölçer kesin sonucu veriyor ancak bende bu alet olmadığından renk, çökelme ve gaz çıkışına göre karar veriyorum.

inkero 16-12-2013 14:50

Beniz yaptığım enzimler yaklaşık 1 ay oldu ve gaz çıkışı durdu. acaba 3 ayı doldurması gerekir mi yoksa süzüp kullanabilir miyim ?

birde posasını toprağa karıştırdığınızda ne kadar sürede toprak oluyor inceleyen var mı?

yağmur 16-12-2013 15:36

Sayın inkero;

Evet, sanırım o dediğiniz çift hazneli alet (camdan mamül), enzimi yaparken malzemeyi rondoda parçaladıysanız (ben öyle yapmıştım), toprakta kaybolması temmuz ayında 1 ay sürmüştü. Parçalar bıçakla rastgele doğrandığın da 2 ay belki daha fazla sürüyor. Örneğin barbunya fasulyenin kabuğunun hele de rondo da parçalanmayınca toprakta çok zor ayrıştığına şahidim.

Safranlı 16-12-2013 17:02

dostlar...
bu ayları kaçırmayalım
ful enzime devam
baharda topraklar çoşacaktır

yağmur 16-12-2013 20:20

Evet, haklısınız. Kendi adıma muz,patates ve nar kabuklarını (6 bidon enzim yapmış olmama rağmen) hala biriktirip devam ediyorum. Baharda dağlara taşlara enzim saçacağım sanırım :D

inkero 17-12-2013 10:01

merhaba ,

bir sorum olacak. bilgisi olan arkadaşlar cevap versin lütfen.

enzim olgunlaştıktan sonra 1:500 ibi oranlarda seyrelterek bitkilere veriyoruz.
doğrudan vermek faydadan çok zarara neden olur deniyor.
fakat posaları doğrudan toprağa gömüyoruz.
Peki bunun toprağa zararı olmaz mı ?

ozencan43 17-12-2013 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi inkero (Mesaj 1230645)
merhaba ,

bir sorum olacak. bilgisi olan arkadaşlar cevap versin lütfen.

enzim olgunlaştıktan sonra 1:500 ibi oranlarda seyrelterek bitkilere veriyoruz.
doğrudan vermek faydadan çok zarara neden olur deniyor.
fakat posaları doğrudan toprağa gömüyoruz.
Peki bunun toprağa zararı olmaz mı ?

sayın inkero;

1. sayfa 4. mesajda istediğiniz bilgi mevcut....:rolleyes:

alierbektas 18-12-2013 13:41

Yeni enzim hazırlarken kırmızı pancar koysak olur mu ? Bulsam şeker pancarı koyacam aslında, esmer şeker çok pahalıya geliyor.

Safranlı 19-12-2013 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alierbektas (Mesaj 1230952)
yeni enzim hazırlarken kırmızı pancar koysak olur mu ? Bulsam şeker pancarı koyacam aslında, esmer şeker çok pahalıya geliyor.

olmaz malesef
siz pekmez bulun...
Marketlerdeki en ucuzunu alın
onada para vermek istemez iseniz
kuru üzüm koyun
en ucuzu bu

alierbektas 20-12-2013 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 1231188)
olmaz malesef
siz pekmez bulun...
Marketlerdeki en ucuzunu alın
onada para vermek istemez iseniz
kuru üzüm koyun
en ucuzu bu

Kuru üzüm şeker yerine geçiyor mu ? Şeker pancarı bulursam kesip parça parça onu atsam olur mu ?

Safranlı 20-12-2013 15:21

Olacagını zannetmiyorum

ocak 22-12-2013 22:59

arkadaşlar turşuda olduğu gibi kuru nohutta atsak olurmu bende iki gün önce beş kiloluk bir bidonda yaptım mutfak atıklarıyla sonradan aklıma geldi mayalanmayı kolaylaştırmak için nohut atan varmı enzimine

yağmur 23-12-2013 00:40

Doğrusu hiç aklıma gelmemişti. Turşulara hep atarım ama. Bende merak ettim faydası olur mu? Olursa nasıl?

ocak 23-12-2013 00:58

sayın safranlı enzim tamamlandıktan sonra suyunu aldığımız sadece posa kalan bidonun içine meyve sebze atıklarıyla beraber su eklesek mayalanması içim tekrar pekmez koymamıza gerek varmı

ahsenn 23-12-2013 09:51

Ben nohut da katmıştım, ikinci yaptığım enzimde nohut vardı.Dediğiniz gibi Sn.ocak turşudan aklıma geldi.
Nohut, bir miktar kuru fasulyede vardı. Kuru erik, kuru kaysı,kuru üzüm hatta hurma da kattım.Harnup pekmezi kullandım bana göre sonuç ilk yaptığımdan daha iyiydi.

Ozlem A 23-12-2013 10:17

Bir arkadaşım enzim yapmaya yeni başiladı, çay ve kahve posası da koymuş içerisine. Ben bu başlıkta hiç rastlamadım enzim içeriği olarak. Konu uzmanlarına danışmak istedim, bu maddelerle enzim yapılabilir mi? Olumlu - olumsuz etkileri var mıdır?

ocak 23-12-2013 23:05

çay posasının koyulduğunu okumuştum bende çay posası koydum

Safranlı 24-12-2013 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ocak (Mesaj 1231987)
sayın safranlı enzim tamamlandıktan sonra suyunu aldığımız sadece posa kalan bidonun içine meyve sebze atıklarıyla beraber su eklesek mayalanması içim tekrar pekmez koymamıza gerek varmı

evet pekmez koymalısınız

Safranlı 24-12-2013 07:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahsenn (Mesaj 1232039)
Ben nohut da katmıştım, ikinci yaptığım enzimde nohut vardı.Dediğiniz gibi Sn.ocak turşudan aklıma geldi.
Nohut, bir miktar kuru fasulyede vardı. Kuru erik, kuru kaysı,kuru üzüm hatta hurma da kattım.Harnup pekmezi kullandım bana göre sonuç ilk yaptığımdan daha iyiydi.

evet kuru üzüm mükemmel sonuç veriyor

Safranlı 24-12-2013 07:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1232049)
Bir arkadaşım enzim yapmaya yeni başiladı, çay ve kahve posası da koymuş içerisine. Ben bu başlıkta hiç rastlamadım enzim içeriği olarak. Konu uzmanlarına danışmak istedim, bu maddelerle enzim yapılabilir mi? Olumlu - olumsuz etkileri var mıdır?

zararı olmaz diye düşünüyorum

HAVASUTOPRAK54 25-12-2013 01:02

öncelikle kıvılcım ustası Sarıcan. Sındırgı. Doğa sever. Meyveli Tepe. Deniz akvaryumu. Acemi Çaylak. Halil Önen. Safranlı ve adını yazamadığım tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Tüm sayfaları büyük bir keyifle okudum. Bugün ilk gübre enzimimi kurdum. Trabzon hurması ilave ettim. bir de kocayemiş meyvesinden içmek için enzim yapan arkadaşımız oldu mu? Alkol oranı fazla olduğu için hoş bir ürün olacağını sanıyorum. selamlar.

yağmur 25-12-2013 20:36

Sayın Özlem A;

Bende ilk yaptıklarımdan birine kahve telvesi koymuştum. Faydasını bilemiyorum ancak çok güzel kokuyordu :D


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025