![]() |
Alıntı:
|
Renkten olmuş gibi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
rengi çok hoş olmuş. |
Alıntı:
arkadaş tanesi 6 TL'den satıyordu. burda ticari birşeye girmek istemem. sadece faydası olabilir diye düşündüm. İstanbul'da olduğum için pH-metre,alkol metre gibi şeyleri daha ucuza temin edebiliyorum. isteyen olursa yardımcı olmak isterim. |
Sayın inkero;
pH-metreyi ne kadara almıştınız? Daha önce yazmışsınız, şimdi okudum. Nargile sistemi denilen bir uygulama ve aparat vardı konunun başlarında. İsterseniz bir de ona bakın. |
Alıntı:
hava kilidinden mi bahsediyorsunuz? çift hazneli |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Beniz yaptığım enzimler yaklaşık 1 ay oldu ve gaz çıkışı durdu. acaba 3 ayı doldurması gerekir mi yoksa süzüp kullanabilir miyim ?
birde posasını toprağa karıştırdığınızda ne kadar sürede toprak oluyor inceleyen var mı? |
Sayın inkero;
Evet, sanırım o dediğiniz çift hazneli alet (camdan mamül), enzimi yaparken malzemeyi rondoda parçaladıysanız (ben öyle yapmıştım), toprakta kaybolması temmuz ayında 1 ay sürmüştü. Parçalar bıçakla rastgele doğrandığın da 2 ay belki daha fazla sürüyor. Örneğin barbunya fasulyenin kabuğunun hele de rondo da parçalanmayınca toprakta çok zor ayrıştığına şahidim. |
dostlar...
bu ayları kaçırmayalım ful enzime devam baharda topraklar çoşacaktır |
Evet, haklısınız. Kendi adıma muz,patates ve nar kabuklarını (6 bidon enzim yapmış olmama rağmen) hala biriktirip devam ediyorum. Baharda dağlara taşlara enzim saçacağım sanırım :D
|
merhaba ,
bir sorum olacak. bilgisi olan arkadaşlar cevap versin lütfen. enzim olgunlaştıktan sonra 1:500 ibi oranlarda seyrelterek bitkilere veriyoruz. doğrudan vermek faydadan çok zarara neden olur deniyor. fakat posaları doğrudan toprağa gömüyoruz. Peki bunun toprağa zararı olmaz mı ? |
Alıntı:
1. sayfa 4. mesajda istediğiniz bilgi mevcut....:rolleyes: |
Yeni enzim hazırlarken kırmızı pancar koysak olur mu ? Bulsam şeker pancarı koyacam aslında, esmer şeker çok pahalıya geliyor.
|
Alıntı:
siz pekmez bulun... Marketlerdeki en ucuzunu alın onada para vermek istemez iseniz kuru üzüm koyun en ucuzu bu |
Alıntı:
|
Olacagını zannetmiyorum
|
arkadaşlar turşuda olduğu gibi kuru nohutta atsak olurmu bende iki gün önce beş kiloluk bir bidonda yaptım mutfak atıklarıyla sonradan aklıma geldi mayalanmayı kolaylaştırmak için nohut atan varmı enzimine
|
Doğrusu hiç aklıma gelmemişti. Turşulara hep atarım ama. Bende merak ettim faydası olur mu? Olursa nasıl?
|
sayın safranlı enzim tamamlandıktan sonra suyunu aldığımız sadece posa kalan bidonun içine meyve sebze atıklarıyla beraber su eklesek mayalanması içim tekrar pekmez koymamıza gerek varmı
|
Ben nohut da katmıştım, ikinci yaptığım enzimde nohut vardı.Dediğiniz gibi Sn.ocak turşudan aklıma geldi.
Nohut, bir miktar kuru fasulyede vardı. Kuru erik, kuru kaysı,kuru üzüm hatta hurma da kattım.Harnup pekmezi kullandım bana göre sonuç ilk yaptığımdan daha iyiydi. |
Bir arkadaşım enzim yapmaya yeni başiladı, çay ve kahve posası da koymuş içerisine. Ben bu başlıkta hiç rastlamadım enzim içeriği olarak. Konu uzmanlarına danışmak istedim, bu maddelerle enzim yapılabilir mi? Olumlu - olumsuz etkileri var mıdır?
|
çay posasının koyulduğunu okumuştum bende çay posası koydum
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
öncelikle kıvılcım ustası Sarıcan. Sındırgı. Doğa sever. Meyveli Tepe. Deniz akvaryumu. Acemi Çaylak. Halil Önen. Safranlı ve adını yazamadığım tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Tüm sayfaları büyük bir keyifle okudum. Bugün ilk gübre enzimimi kurdum. Trabzon hurması ilave ettim. bir de kocayemiş meyvesinden içmek için enzim yapan arkadaşımız oldu mu? Alkol oranı fazla olduğu için hoş bir ürün olacağını sanıyorum. selamlar.
|
Sayın Özlem A;
Bende ilk yaptıklarımdan birine kahve telvesi koymuştum. Faydasını bilemiyorum ancak çok güzel kokuyordu :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025