agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni95Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-10-2009, 15:30   #1
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
ikinci gün. Kuyu derinliği 2.40cm ile başlandı. günün sonunda toprak değişti kireçli ve krem renkli nemli toprak çıktı. ikinci gün kuyunun derinliği 4.90cm oldu.

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 16:45   #2
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
Galeri: 1
Sn. Bahtiyar, geldiğiniz noktada , toprakta bir değişklik var mı? Nem ya da su mevcut mu? Suyu bulduğunuz zaman çeperleri ne ile örecekler acabna merak ettim
Gidişatı burada bildirmeye devam edin sizi izliyoruz

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 18:41   #3
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k Mesajı Göster
Sn. Bahtiyar, geldiğiniz noktada , toprakta bir değişklik var mı? Nem ya da su mevcut mu? Suyu bulduğunuz zaman çeperleri ne ile örecekler acabna merak ettim
Gidişatı burada bildirmeye devam edin sizi izliyoruz
sevgili dostum derinlik arttıkça toprak değişiyor. 4.30CM den itibaren kuyunun kenarları nemli bir görüntü oluştu.Çıkan toprağı elle yokladığımda arada çamurlu kısımlar çıkıyordu. Bazı taş parçaları sanki su içinde kalmış gibi soğuk, nemli ve kireç taşı vardı.kuyuda su çıkması durumunda tabandan 1 metre kaya örülüp üstüne büz denen beton borular konuyor.Her büz konulduğunda toprak ve büz arasına iri çakılla dolduruluyor(Resimdeki büzlerin daha incesi ve düz şekilli).kuyunun sonunda betonla çevresi düzenlenip kuyu ağzına bir kapak konuluyor.

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 23:34   #4
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Galeri: 32
Kimin kuyusunu, kim kazıyor!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Sevgili dostum, derinlik arttıkça toprak değişiyor; 4.30 cm'den itibaren kuyunun kenarlarında nemli bir görüntü oluştu. Çıkan toprağı elle yokladığımda, arada çamurlu kısımlar çıkıyordu. Bazı taş parçaları sanki su içinde kalmış gibi soğuk, nemli ve kireç taşı vardı...
Paylaşım için teşekkürler, bahtiyar02. Yukarıdaki satırları okuyunca bir anda gençliğime gittim. Henüz Üniversitenin birinci sınıfı bitirmiş ikiye gideceğim bir eylül ayında benim kendi kuyumu kazışımı, suya gınım gınım ulaştığım o anıları hatırlayıp, yeniden yaşamış gibi oldum.

Aslında benimkine planlı, programlı bir kuyu açışı denemez. Ben yalnızca kurak bir dönemde taban suyuna ulaşabileceğimi düşünüp, pederin "saçmalama!"'larına inat, bel küreği ile büyük bir havuz kazmış ve 2,5-3 m. arasında da suyu bulmuş, havuzu doldurmuştum.

Tamamen yalnız ve alet olarak da bel küreği, kazma ile normal kürek kullanmıştım. Gençlik işte, Kızılay şişesinde durduğu gibi damarda durmuyor!

Yavaş yavaş toprağın soğumasını, nemlenmesini, bel güreğinin açtığı çukurda önce bir damla, sonra birkaç damla, sonra pınar gibi çamurlu su içerisinde temiz suyun kaynamasını an be an yaşadım. Ancak suyun bu esnada bana hissettirdiklerini aktarmaktan acizim. Yazdıklarınızı okuyunca o günlere gidiverdim.

Sanırım kendi suyunu bulup, çıkarmak da tohumdan bitki yetiştirmek kadar güzel ve tam olarak ne olduğunu anlamak için de bizzat yaşanması gereken bir duygu.

Emniyeti elden bırakmadan tabii, mesela ben çapı çok geniş tutmuştum, kuyu muyu değil basbayağı havuzdu benimki!

Sizin kuyunuzda suyun çıktığı anlarda orada olmanızı ve yaşamanızı diliyorum.

Suyunuz, bereketli ola!

gece
kendi kuyusunu kendi kazmış forum kişisi!

suatusta ve ekonomistik beğendi.
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2009, 10:33   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2009
insallah suyunu bulmusundur bahtiyar kardeş

ferhat1975 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025