![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2008
|
Sayın Doğasever; Em1 siparişimi 3 gün gibi kısa bir sürede ulaştıran İstanbul bölgesinden Hakan beye sizin şahsınızda teşekkür ederim. (EM1+melas karışımı (Mtuncer'den temin ettiğim ısıtıcı üzerinde) hala gaz çıkarıyor, bahar hazırlıklarına yetişeceğiz galiba) Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
|
Sayın Doğasever; ürünleri tüm kardeş sitelerden okudum. Okudukça etkileniyor insan, burada ki tüm arkadaşlar bence denemeleriyle ürünün özelliklerine özellik katıyor. ****** sizin vermiş olduğunuz bilgiler ışığında. Belki de bilinmeyen daha çok yararlı özelliği bulunmakta, hep birlikte çözeceğiz. Benimde merak ettiğim konu; EM ile yararlı organizmaları aktive edip, zararlıları yok ediyorsa, aktifleştirmiş ürün ile sebze -meyve yıkama yapılabilir mi? Son bir aydır iş yoğunluğu nedeniyle sipariş veremedim, önümüzdeki haftalarda siparişimi verip bende deneme yapmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
Bu arada aklıma gelmişken, EM1 in kokusu gerçekten güzel. Bizim meyve enzimleri henüz bu kadar güzel kokmuyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
selamlar -''ema'' bizim hayatımıza iyice girdi,neler yapıyoruz: -gubreyi 1/10 oranında emayla 15 gun arayla 2 defa spreyleyerek brandayla iyice kapatıp 2 ay icinde cok daha kaliteli bir duruma geldigini gördük görünüşü torfa benzedi. -kompost kablarından cıkan ürünlerede (gübre-cimen-talaş)1/20 oranında spreyleyip kullanacagız. -evimizin temizliginde 1/50 oranında -görev yaptıgım geminin içme suyu tanklarında 1/10000 -''safety shoes''ayakkabısı kokan stajerde 1/100 *meyva suyunun içine 1 cay kaşıgı kullanmak istiyorum,ne dersiniz sn dogasever? saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Ikisi birbirinden cok farkli seyler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Gerçekten EM çok yerde kullanılabiliyor. Yukarda saydıklarınız hepsini ben de kullanıyorum. (Meyve suyu da dahil!) Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Öncelikle bende buradan bana ema yı ulaştıran Hakan beye teşekkür etmek isterim. Arkadaşlara şu konuyu hatırlatmakta fayda görüyorum. Sipariş verirken özellikle EMA istemiştim.Kargo elime geçtikten sonra içinden em1 çıktı.Tekrar hakan beyi aradım.Ema istediğimi fakan gelen ürünün em1 çıktığını söyledim.Kendisi de bana üzerinde em1 yazsa da içindeki ürünün ema olduğunu söyledi.Ayrıca gerekli açıklamaya da yapmıştı.Sanırım Sn Doğaseverde bu konudan haberdardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2010
|
bu urunu bizde denemei dusunuyoruz hatta esim bugun arayıp görusecek egerki alırsak tecrubelerimi paylasırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
Meyve suyunda kullanıldığına göre evde yoğurt mayalamada, maya ile beraber kullanılır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kiraz yogurt mayalamada kullanildigini hic duymadim. Bu amacla kullanimini tavsiye etmem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Evde temizlikte kullanılması sebebiyle benim aklıma kesme tahtaları ya da tahta kaşıkların temizlenmesi geldi. Bunların bulaşık makinasında yıkanması deterjanı içine çektiği için sakıncalı. Elde deterjanla yıkanmasında da aynı şey geçerli. Daha önce aklıma sirkeli suyla ovalamak gelmişti. Belki bunun için EM'li su da kullanılabilir. Ama yine de yiyecek-içeceklerle temas halindeki kullanımına kendimi şimdilik pek hazır hissetmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Herkese Selam, EM ürünleri ile ilgili bir hatirlatma yapmak istiyorum,sevgili dostlar telefon veya e-mail ile vermis oldugunuz siparislerinizde ne istediğseniz onlar gönderilmektedir.Bu konuda lütfen rahat olun buradan izlediğim kadariyla bu konu birkaç kez gündeme geldi onun için bu hatirlatmayi yapmak istedim. Sevgi ve Dostlukla EM TÜRKİYE |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Ağaç Dostu
|
Sn Akcan Merak edecek bir durum yok. Herkese istedigi ürün yollanmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Alıntı:
Benim açımdan problem olmadı zaten.Ben sadece arkadaşlarında başına gelirse şaşırmamaları için yazdım.Sn Naturemin de dediği gibi biz ne istiyorsak o geliyor. Sıra geldi bukaşi ve kovasına. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
Alıntı:
EM1 kapları boşaldıktan sonra EMA ile doldurulup gönderiliyor ise (Doğayı boşyere kirletmemek için) o zaman eski etiketin üzerine doğru etiketin yapıştırılmasını öneriyorum (El ilede yazılmış olabilir). Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Saygılar Düzenleyen skays : 05-03-2010 saat 17:55 Neden: Düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaç Dostu
|
Ambalaj konusunda açıklama: Sn Skays EMA da EM1'in aktifleşmiş halidir. Kesinlikle EM1 kutularının boşaldıktan sonra EMA doldurulması söz konusu değildir. Bu konuda rahat olunuz. Zaten bizden giden şişeler bir daha geri gelmiyor. Her ikisi de aynı üründür. EMA aktifleşmiştir. Sizler zaten EM1 de alsanız aktifleştirmek zorundasınız. EM1 alındığı haliyle kullanılmıyor. EMA şişelerinin üzerinde EM1 yazmasının nedeni içindeki ürün, EM1'in aktif hali olduğundandır. Bu forumda kaç defa söylediğimi ben bile unuttum. Lütfen merak etmeyiniz. sizlerin sipariş ettiği ürün neyse o gelmektedir. Japonya EMA adıyla satış yapılmasını istememektedir. Bu yüzden EMA adlı ürüne Akira adıyla yeni bir ruhsat alma aşamasındayız. Ama zaman alıyor. Ruhsat alınana kadar etiketler EM1 olarak gelecektir. EMA da EM1'in aktif hali olduğundan ortada sorun yoktur. Ancak, yeni yapılacak etiketlerde eğer hala Akira ruhsatı alınmamış olursa, EM1'in yanına etikette AKTİF yazısı da yazılacaktır. Sanırım bu konu şimdi anlaşıldı. Herkese iyi çalışmalar. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaçsever
|
Sayın Doğasever; EM1 + melas ve su karışımını (20-25C ortam sıcaklığında) ışık almayan kapalı kapta gaz çıkışı (9 gün) bittikten sonra kullanabilirmiyim? Sıvı pH'ını ölçmek için cihazım yok. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Alıntı:
Sizleri bir konuda uyarmak zorundayım,Şirketimize vermiş olduğunuz EM ürünleri siparişleri daha öncede belirttiğim gibi ne yazdırıldı ise o ürünler gönderilmekte ve ürünlerin üzerinede ismi yazılmaktadır.Bu form'da yazı yazan arkadaslar bu tür konuları lütfen konunun muhatabı olan şirketimize direkt olarak sorunuz buradan yanlış anlaşılmalara sebep olmaktadır.Ürünlerle ilgili sorunlarınızı direkt olarak şirketimize sorunuz.Aksi taktirde şirketimiz yanlış anlaşılmalardan sorumlu değildir. Alper AKMAN EM Agriton Ltd.Ştİ. alperakman@emturkey.com info@emturkey.com naturem@emturkey.com 0 312 397 15 74 0 312 397 15 81 0 532 404 00 77 0 532 404 89 81 0 549 404 00 77 0 549 404 89 81 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanıtım evet kullanabilirsiniz! Mutlaka pH ölçme cihazınızın olması gerekmez. bir süre sonra zaten insan deneyim kazanıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Doğasever, bugün Ankara büronuzdan EM1 ve biraz da melas aldım. Şimdilik melas kullnacağım ama bir ara keçiboynuzu pekmezi de deneyeceğim. Zaten şahsen son 4-5 yıldır he gün keçiboynuzu pekmezi içen birisi olarak faydasını had safhada biliyorum. Bu arada, medikal malzeme satan bir yerden 100 adet şerit PH ölçer de aldım. Bir kaç güne kadar ilk aktif ürünümü yapacağıM. Aklıma bir uygulama geldi, onu danışmak istiyorum. Bildiğimiz üzere, Bukaşi kovalarındaki faaliyet havasız ortamda oluyor. Buradan yola çıkarak aklıma şu fikir geldi: Şarap elde ederken uygulanan bir yöntem var; üzüm suyu ışık almayan kapalı bir kapa konuyor. Kabın ağzı macun gibi hava giriş çıkışını engelleyen bir malzeme ile kapatılıyor. Sonra bir hortum, örneğin serum hortumu kapağı kapatan bu macundan içeri üzüm suyuna daldırılıyor. Bu hortumun diğer bir ucu başka bir kaptaki suya daldırılıyor. Bu sayede üzüm suyunun içine hava girmiyor ama içindeki hava hortum vasıtasıyla çıkıyor ve diğer kaptaki suyun içinden kabarcıklar şeklinde çıkıyor. Acaba, böyle bir düzenek kursam, hazırlayacağım EM1 + Melas + Klorsuz su karışımının içine sıfır hava girişi ile, yani hava girmeden EM Aktif elde etsem nasıl olur? Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler Doğasever |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz anlattığınız bu sisteme nargile yöntemi diyoruz. Sn Sarıcan bu konuda uzmandır. Bahsettiğiniz düzeneğin çok çeşitli versiyonlarını geliştirmiştir. Enzim başlığına bakmanızı öneririm. Tabii ki olur. Nargile yöntemini gazları elimine etmek için kullanabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Doğasever, Şimdi son aşama balonda karar kıldım. Çok pratik ve kullanışlı. Şarap yaparken kullanıyorum. EM1 aktiflerken de rahatlıkla kullanılabilir. Gaz çıkışının bittiğini de görsel olarak izleyebiliyorsunuz. Balon sönmeye başladığı zaman işlem tamam deyip balonu çıkarıp kapağını kapatabiliyorum. Fakat kafama takılan bir şey oldu. 649 nolu mesajınızda cam kap kullanılmamasını öneriyorsunuz. Özel bir sebebi var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
|
Evet, EM mikorizaları artırıyor. Bu konuya birkaç yerde rastlamıştım. İlk fırsatta yapılan çalışmaları yeniden gözden geçirip bilgi vereceğim. Ama şimdilik şu kadarını söyleyebilirim. EM, mikorizaları artırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2008
|
Ankara çayı için bişeyler düşünülemez mi? Şimdilik debi iyi pek koku yok. Yazın burun direklerini sızlatıyor. Sanırım EM bu işe çözüm olabilir. Verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
|
Sn Peptokok, Tabii ki düşünülebilir. Zaten düşündük de! Bu konuda ASKİ ile ASKİ'nin bünyesinde Ankara Çayı'ndan 1000 litre numune alıp EM ilave ederek deneyler de yaptık. Arkadaşlarımız son derece özverili bir şekilde çalıştılar. Hatta o kokulu Ankara Çayı'na bata çıka 1000 litrelik deneme tankını zorlukla doldurdular. (Numune alırrken minibüsümüz çay yatağına battı!) Denemeler, birkaç ay sürdü. Yapılan denemelerin sonuçlarında hem koku kesildi hem de suyun kalitesi son derece düzelti. Tüm analizler ve değerlendirmeler ASKİ'nin kendisi tarafından ASKİ tesislerinde yapıldı. Bu sonuçları kısa bir süre sonra buradan sizlerle paylaşacağım. ASKİ'ye, Ankara Çayı için bu denemelerden sonra geçmişte teklif de verildi. Sonuç: maalesef.... Sn Arkadaşlar Sizlere bu tür çevre projeleri için her zaman söylüyorum. Yöneticilerin öncelikleriyle halkımızın öncelikleri çok nadiren örtüşmektedir. Eğer bazı gereksiz çevre sorunlarını yaşamak istemiyorsanız, mutlaka örgütlenip biraraya gelmemiz lazım. Birlikten kuvvet doğar sözünü unutmayalım. Dün bizim şirketin merkezinde Ankara'da Ergene için bir toplantı yapıldı. Ve bazı kararlar alındı. Ankara'da bu çekirdek bir gruptur. Mutlaka ve mutlaka yöneticiler üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmak zorundayız. Bir Belediye başkanının öncelikleri "farklı farklı alanlarda" olabilir. Bizler halk olarak bazı şeyleri talep etmek zorundayız. Ve bunu da basın yayın organlarından duyurmalıyız. EM, tarımda olduğu gibi, çevre sorunlarında da halkımızın taleplerini karşılayabilecek en pratik ve en ucuz çözümleri sunmaktadır. Ama yöneticilere bunu kabul ettirme görevi sizlere düşmektedir. Bizler elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Ama sivil toplum örgütlerinin çabaları bu konuda daha etkili olacaktır. Bilmem daha açık nasıl anlatabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|