View Single Post
Eski 06-03-2010, 20:45   #654
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Savaş Mesajı Göster
Sayın Doğasever,

bugün Ankara büronuzdan EM1 ve biraz da melas aldım. Şimdilik melas kullnacağım ama bir ara keçiboynuzu pekmezi de deneyeceğim. Zaten şahsen son 4-5 yıldır he gün keçiboynuzu pekmezi içen birisi olarak faydasını had safhada biliyorum. Bu arada, medikal malzeme satan bir yerden 100 adet şerit PH ölçer de aldım. Bir kaç güne kadar ilk aktif ürünümü yapacağıM. Aklıma bir uygulama geldi, onu danışmak istiyorum. Bildiğimiz üzere, Bukaşi kovalarındaki faaliyet havasız ortamda oluyor. Buradan yola çıkarak aklıma şu fikir geldi: Şarap elde ederken uygulanan bir yöntem var; üzüm suyu ışık almayan kapalı bir kapa konuyor. Kabın ağzı macun gibi hava giriş çıkışını engelleyen bir malzeme ile kapatılıyor. Sonra bir hortum, örneğin serum hortumu kapağı kapatan bu macundan içeri üzüm suyuna daldırılıyor. Bu hortumun diğer bir ucu başka bir kaptaki suya daldırılıyor. Bu sayede üzüm suyunun içine hava girmiyor ama içindeki hava hortum vasıtasıyla çıkıyor ve diğer kaptaki suyun içinden kabarcıklar şeklinde çıkıyor. Acaba, böyle bir düzenek kursam, hazırlayacağım EM1 + Melas + Klorsuz su karışımının içine sıfır hava girişi ile, yani hava girmeden EM Aktif elde etsem nasıl olur?

Umarım anlatabilmişimdir.
Teşekkürler.
Sn Savaş
Biz anlattığınız bu sisteme nargile yöntemi diyoruz. Sn Sarıcan bu konuda uzmandır. Bahsettiğiniz düzeneğin çok çeşitli versiyonlarını geliştirmiştir. Enzim başlığına bakmanızı öneririm. Tabii ki olur. Nargile yöntemini gazları elimine etmek için kullanabilirsiniz.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön