agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-03-2010, 18:03   #1
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Indomie

Lütfen merak etmeyin. Size bugün yanıt verilecektir ve ürününüz de hemen gönderilecektir. Eğer dediğim gibi olmazsa, lütfen EM satış sorunları bölümünde bana bildiriniz.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 19:10   #2
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2009
Teşekkür ediyor ve size inanıyorum Sayın Dogasever.

Saygılarımla.

indomie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 02:37   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-01-2007
Halil bey,
Ağaçların diplerindeki otlarla fermantasyon yapmak fikri çok ilgimi çekti ve uygulamakta istiyorum, ancak ''klio'' yu biraz açarmısınız, nedir? ne işe yarar? ve nereden temin edilir? saygılar.

celalahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 11:01   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalahmet Mesajı Göster
Halil bey,
Ağaçların diplerindeki otlarla fermantasyon yapmak fikri çok ilgimi çekti ve uygulamakta istiyorum, ancak ''klio'' yu biraz açarmısınız, nedir? ne işe yarar? ve nereden temin edilir? saygılar.
Aslında gerçek adı '' klinoptilolik '' dir.
Temel konular ( toprak,gübre, Tohum,Sulama) sayfasındadır.

' klio ' ismini bu sayfanın müdavimleri taktı.

Türkiye'de çıkarılan bu toprağa kim bu ismi vermiş değince, kıptılar, çarptılar, yoldular ' ve klio ' dediler.

Ucuz ama (25kg. 4 tl.) az vermiyorlar.
Siz kullanmak zorunda değilsiniz, yerine kompostu zenginleştiri bulunduğunuz cevrenize özgü materyaller bulabilirsiniz.

ek; Sn. celalahmet,
Manisada da bulunmuşsunuz. Sanırım bu toprak Manisa Gördes' te çıkıyor, size çok yakın.
Konu ile ilgili Sn.Ayhandukel (site üyesi) daha çok bilgiye sahip.

Düzenleyen Halil Önen : 10-03-2010 saat 11:13 Neden: ek
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 12:17   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Emekçi arkadaşımdan, emeğe saygı anlayışı beklerdim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Konu ile ilgili Sn.Ayhandukel (site üyesi) daha çok bilgiye sahip.
Bu konuda sizi bilgilendirmem gerekecek bu konu başlığına yolun düşmediği için her halde bu konun tarafımdan paylaşımlara açıldığı tarafınızdan bilnmediği için sizi suçlamıyorum, sevgiyle kalasın Emekçi ve ilerici arkadaşım.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16603
Bilenin bilmeyene borcu vardır, anlayışıyla paylaşımlarımız sürecektir.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 18:20   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Bu konuda sizi bilgilendirmem gerekecek bu konu başlığına yolun düşmediği için her halde bu konun tarafımdan paylaşımlara açıldığı tarafınızdan bilnmediği için sizi suçlamıyorum, sevgiyle kalasın Emekçi ve ilerici arkadaşım.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16603
Bilenin bilmeyene borcu vardır, anlayışıyla paylaşımlarımız sürecektir.
Yok be Kadir' cim ben iyi anlatamadım.
Bu konu başlığına yolum düşmez mi hiç.
Klinoptilolit gibi bir (gübre katkısı) materyali bize tanıttığınız için teşekkür ederim.

Ben klio'nun satış işleri hakkında bilgi sahibi Sn. Ayhan Dukel _ Manisa'dan 16 ton almıştı_ dir; anlamında demiştim. Bilgi anlamında değil.

Saygılar

Düzenleyen Halil Önen : 10-03-2010 saat 18:25 Neden: ek
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 06:09   #7
Ağaçsever

algül's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2010
sn. doğasever size yine EM hakkında aklıma gelen bir soruyu sormak istiyorum ama ticari kaygılar olursa anlarım çünkü meraktan dolayı soruyorum kötü bir amacım yok. EM denilen bakteri kokteyli sizden satın alıp onu aynı yoğurt yapmak gibi düşünürsek az miktarla bir kova yoğurt yapıyoruz ve o yaptığımız yoğurttan bir kaşık alıp yine bir kova yoğurt mayalayabiliyoruz ya bu EM'den az miktar alıp litrelerce EM üretebilirmiyiz? tabi böyle yapabilirsek bir kere EM alan bir daha almasına gerek kalmaz herkes kendisi üretebilir.eğer GDO değilse öyle olmalı. ve yoğurt yapımında süt görevini gören şey EM de nedir onu bilmiyorum

algül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 11:15   #8
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi algül Mesajı Göster
sn. doğasever size yine EM hakkında aklıma gelen bir soruyu sormak istiyorum ama ticari kaygılar olursa anlarım çünkü meraktan dolayı soruyorum kötü bir amacım yok. EM denilen bakteri kokteyli sizden satın alıp onu aynı yoğurt yapmak gibi düşünürsek az miktarla bir kova yoğurt yapıyoruz ve o yaptığımız yoğurttan bir kaşık alıp yine bir kova yoğurt mayalayabiliyoruz ya bu EM'den az miktar alıp litrelerce EM üretebilirmiyiz? tabi böyle yapabilirsek bir kere EM alan bir daha almasına gerek kalmaz herkes kendisi üretebilir.eğer GDO değilse öyle olmalı. ve yoğurt yapımında süt görevini gören şey EM de nedir onu bilmiyorum
Sn Algül Hn.
Keşke dediğiniz gibi olsaydı da, olsun varsın biz herkese bir kere EM satsaydık. Onlar da sonsuza kadar yoğurt gibi EM'yi çoğaltıp kullansalardı. Harika olurdu. Ama maalesef öyle değil. EM1 ürünümüz bir kere aktifleştirilince EMA ürünü elde ediliyor. EMA'yı yeniden çoğaltmak isterseniz, kontaminasyon yani kirlenme dediğimiz olay oluşuyor ve sonuçta mikroorganizmaların birbirlerine oranları değişiyor. Kısacası, EM içindeki birbirine oranları özenle ayarlanmış 82 çeşit mikroorganizma, sadece birkaç çeşidin baskın olduğu ve içine çevreden, havadan, kaplardan bulaşmış başka yabancı mikroorganizmalar da içeren bir karışım haline geliyor.

Yoğurtda olay farklı, sadece tek tür bakteri grubu (laktik asti bakterileri) söz konusu ve proseste her defasında süt ilave ediyorsunuz. Laktik asti bakterileri sterilize edici olduğundan, genellikle bu tür bakterileri yok etmek zordur. Aksine kontaminasyon olsa bile, yoğurdun prosesi farklı olduğundan, yine yoğurt elde edebiliyorsunuz. Çünkü ilave edilen sütü en çok seven mikroorganizmalar laktik asit bakterileridir. Bilmem sorunuzun yanıtını verebildim mi?

Yoğurt yapımında süt görevini gören şey, eğer bakterilerin besini açısından bakacak olursak, melastır yani doğal şekerdir. Bu pekmez veya organik üzüm suyu da olabilir.

Eski 10-03-2010, 11:45   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Kısacası, EM içindeki birbirine oranları özenle ayarlanmış 82 çeşit mikroorganizma, sadece birkaç çeşidin baskın olduğu ve içine çevreden, havadan, kaplardan bulaşmış başka yabancı mikroorganizmalar da içeren bir karışım haline geliyor.

.
Sn.Doğasever bu durumda EMA toprağa verildiğinde de aynı durum söz konusu olmaz mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 12:17   #10
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Denizakvaryumu
İki konu birbirinden çok farklı. Birinde, sürekli aşılama yaparak Em üretmekten bahsediliyor ki, yukardaki yazdıklarımı bunun imkansız olduğunu anlatmak için yazdım. Ama EM toprağa girdiğinde, oluşan olaylar, toprağın kimyası, biyolojisi, fiziği ile etikleşimi bambaşka bir olaydır. Bu iki konuyu birbirine karıştırmamak gerekir. Kısaca ifade etmek gerekirse, EM, yoğurt gibi defalarca mayalanamaz. Eğer mayalanırsa, artık o ürün EM olmaktan çıkar. Benim anlatmak istediğim buydu.

Eski 10-03-2010, 12:52   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
...Ama EM toprağa girdiğinde, oluşan olaylar, toprağın kimyası, biyolojisi, fiziği ile etikleşimi bambaşka bir olaydır. ..
EMA içindeki 82 çeşit mikroorganizmayı melas vb.sıvılarla devamlı çoğaltamayacağımız-mayalayamayacağımız konusunu anladım.

Bu 82 çeşit mikroorganizma eğer toprakta dengeli bir şekilde çoğalabiliyorsa (ki çoğaldığını artık biliyoruz) devamlı organik madde ile takviye edilirse örneğin bir bahçe kompost çukurunda veya 1x1 tahta kompost kabında ...

Bir başka anlatımla, EMA ile aşıladığımız bir kompostun 1/4 ünü çukurda veya kompost kabında bırakırsak bu durumda 82 çeşit mikroorganizma dengeli bir şekilde çoğalmaz mı?

Yani kompost çukurunda-kabında 1/4 EMA aşılı kompost bıraksak, yeni kompost yapmak için üzerine malzeme koyduğumuzda tekrar EMA ya gerek olacak mı?

Eski 10-03-2010, 12:42   #12
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-01-2007
Halil bey,
Teşekkürler, ''klinoptilolik'' telefuzu biraz zor diye arkadaşlar kısaltmış herhalde, ben de farklı bir madde sanmıştım,saygılar.

celalahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 13:38   #13
Ağaç Dostu

beyzagıda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2009
Sayın Dogasever EM ye yabancı ve ilk defa bahçemde deneyecek birisi olarak EM1 mi EMA yımı önerirsiniz?Saygılar. (kullanacagım alan 500metrekare yaz sebzeleri yetiştiricem)

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 14:03   #14
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyzagıda Mesajı Göster
Sayın Dogasever EM ye yabancı ve ilk defa bahçemde deneyecek birisi olarak EM1 mi EMA yımı önerirsiniz?Saygılar. (kullanacagım alan 500metrekare yaz sebzeleri yetiştiricem)
Sn Beyzagıda

Öncelikle Em kullanmak istediğiniz için teşekkür ederim. EM1 içindeki mikroorganizmalar dormant haldedir yani bir çeşit uyku halindedir ve kullanılmadan önce uyandırılmalıdır, yani aktifleştirilmelidir. Bunun nasıl yapılacağı bu başlıkta anlatılmaktadır. Eğer aktifleştirmeyi yapabilirim diyorsanız, EM1 alın ve kullanın. Hepsini birden aktifleştirmezsiniz, azar azar aktifleştirirsiniz ve uzun vadede daha ekonomik olur. Ancak, ben aktifleştirme ile uğraşamam veya ben sadece bir deneyeyim diyorsanız, o zaman EMA alın derim. EMA hazır aktifleşmiş durumdadır. Yani EM1'in aktifleşmiş halidir. Kolay gelsin!

Eski 10-03-2010, 15:16   #15
Ağaç Dostu

beyzagıda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2009
Sayın Dogasever

İlk kullanım için EMA almaya karar verdim eger kullanmayı becerebilirsem EM1 alıp kendim aktifleştirmeyi deneyebilirim. 1lt EMA siparişini nasıl verebilirim

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 15:35   #16
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Beyzagıda

Sipariş işlerine ben bakmıyorum ancak size yakın olduğundan lütfen İzmir Bayimiz ile temasa geçiniz.

Özlem Bavatekin
232) 849 0190

(507) 342 3890

www.yesiladim.com

Eski 10-03-2010, 15:41   #17
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Agaclarnet Üyeleri,

EM'nin satışıyla hiç bir şekilde ilgilenmiyorum. O yüzden, herhangi bir bayi ile veya Ankara Merkez Ofisi ile herhangi bir konu veya iletmek istediğiniz birşey varsa, lütfen doğrudan ilgili ofislerle görüşünüz. Bu ofisler, burayı da takip etmiyor olabilirler. Her gün dakikası dakikasına takip etmeleri mümkün değil. O yüzden lütfen bu tür ofislerle ilgili konularınızı bu foruma yazmayınız. Doğrudan telefon ya da email ile ilgilisine bildiriniz ya da bu forumda EM Satış Sorunları Bölümüne yazınız. İlgilisi kimse onlar baksınlar.

Uygulamalarla ilgili sorularınız ve önerilerinizi her zaman ki gibi benimle bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Saygılarımla.

Eski 10-03-2010, 15:50   #18
Ağaçsever

algül's Avatar

s. doğasever cevaplar için teşekkürler. EM1 yani dormant haldeki ürün buzdolabındamı muhafaza edilir? ve son kullanım tarihi kaç senedir?

Eski 10-03-2010, 16:03   #19
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi algül Mesajı Göster
s. doğasever cevaplar için teşekkürler. EM1 yani dormant haldeki ürün buzdolabındamı muhafaza edilir? ve son kullanım tarihi kaç senedir?
EM1 veya herhangi br EM ürünü KESİNLİKLE buzdolabında muhafaza EDİLMEMELİDİR ve DOĞRUDAN GÜNEŞ ALTINDA BIRAKILMAMALIDIR.

Kullanım süresi EM1 için 1 yıl (ancak 2 yıl rahatlıkla kullanılabiliyor. Deneyimle sabit!)

EMA için 6 aydır. (ancak ilk 4 ay içinde kullanmanızı öneririm.)

Kendinizin ürettiği EMA'yı en geç 1 veya 1,5 ay içinde kuallanmanızı öneririm.

Eski 10-03-2010, 16:12   #20
Ağaç Dostu

Sn.Dogasever

EM konusu altında 23.sayfaya geldik, sizim 689.mesajda verdiğiniz cevapdaki bilgi 3-4 hafta sonra çok gerilerde kalmış olacak yine ilerleyen aylarda sayfa sayısı belki de 100 ü geçecek.

Foruma yeni üye olan her arkadaşın haklı olarak tüm sayfaları okuması beklenemez.

Yine her üye olan arkadaşa siz de aynı şeyleri devamlı tekrarlamak istemezsiniz.

Bu nedenle 689.mesajdaki gibi önemli bilgileri ve yine sizce derlenip toplanan EM le ilgili önemli bilgileri 1.mesaja eklemenizi öneririm.

Yani 1.mesaj ; bir nevi burada tartışılan konuların bilgilerin özü olacak.

Eski 10-03-2010, 16:31   #21
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.Dogasever

EM konusu altında 23.sayfaya geldik, sizim 689.mesajda verdiğiniz cevapdaki bilgi 3-4 hafta sonra çok gerilerde kalmış olacak yine ilerleyen aylarda sayfa sayısı belki de 100 ü geçecek.

Foruma yeni üye olan her arkadaşın haklı olarak tüm sayfaları okuması beklenemez.

Yine her üye olan arkadaşa siz de aynı şeyleri devamlı tekrarlamak istemezsiniz.

Bu nedenle 689.mesajdaki gibi önemli bilgileri ve yine sizce derlenip toplanan EM le ilgili önemli bilgileri 1.mesaja eklemenizi öneririm.

Yani 1.mesaj ; bir nevi burada tartışılan konuların bilgilerin özü olacak.
Haklısınız. Ancak en baştaki mesajların çoğu bana ait değil. Yöneticilerden rica etsek bana en başa bir veya iki mesaj yazma olanağı verebilirler mi acaba?

Eski 18-03-2010, 18:28   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2010
em hakkında

Doğasever

Yardımların için teşekkürler. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

kardelen3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 12:49   #23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-05-2008
arkadaşlar merhaba

Bugün EM ile kompost yapma denemesinin 15. günü. Yığının örtüsünü açtım ve karıştıracağım yere taşıdım. İyice alt üst ettikten sonra tekrar yerine koyarken 10cm kalınlığında katmanlar oluşturup her katmana 1/20 oranında seyreltiğim EMA'yı spreyledim. En sonunda siyah naylonu kenarlardan biraz hava alacak şekilde kapattım.
Yığını açtığımda sanki üstüne beyaz bir toz serpilmiş gibiydi. Yığının içide aynı şekilde görünüyordu. Karışıma eklediğim gübrelerde tamamen beyazlaşmıştı.

Eklenen Resimler

ggirgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 17:53   #24
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Siz buraya yazın yazıyı, ben onu ilk mesaj olarak başa alayım.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 18:43   #25
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Siz buraya yazın yazıyı, ben onu ilk mesaj olarak başa alayım.
Mehmet Bey,
Teşekkürler!
Her şeyi toparlamak için biraz zamana ihtiyacım olacak.

Eski 11-03-2010, 15:50   #26
Ağaçsever

algül's Avatar

sn. doğasever iyiki EM i bize tanıttınız, iyiki bu site var burdan çok şey öğrendim, herkes çok dikkatli olmalı. doğal gübreleri 1-2 aydır araştırıyorum tabi ki hobi olarak, araştırırken kafam çok karışmıştı çok ürün var hepsi benim ürünüm daha iyi diyor ama kafamda çok şey netleşti artık, benim tercihim EM den yana. diğer markaların EM den mütevellit ya da EM benzeri olduğunu düşünüyorum çünkü EM in teknolojisi daha eski diğer markalarsa yeni çıktı sayılır. biz türkiye olarak iyi şeyleri biraz geriden takip ediyoruz sadece. b5a, EM in taklidi ya da çakması mıdır? EM i keşfetmeden önce b5a alacaktım istanbul bayisine yönlendirildim ilgiliye telefon açtım,konuştuğum kişinin aksanı çok bozuktu bu beni vazgeçirdi. devrim diye çıkarılan bir ürünün istanbul bayisi gibi bir konuşma şekli yoktu baya bizim apartmanın hizmetlisi ismet gibi bozuk bir aksan. bunu okuyup ilgili şahsı değiştirirlerse ne ala. sonra araştırmaya devam ettim iyiki etmişim artık daha bilgi sahibiyim eğriyi doğruyu görebiliyorum saygılar.

Düzenleyen algül : 11-03-2010 saat 15:51 Neden: imla
Eski 11-03-2010, 16:14   #27
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Algül Hanım

EM hakkında söylediğiniz güzel sözler için çok teşekkür ederim. Gerçekten de EM çok uzun zamandır dünyada başarıyla kullanılıyor. Çevrede, hayvancılıkta ve tarımda her gün başka başka yeni sorunları çözdüğüne tanıklık ediyoruz. Tarımda kullanılan bir ürünün çevre ve hayvancılıkta da kullanılması çok büyük bir avantaj ve aslında da öyle olmalıdır. EM, tarım ve çevreyi bir bütün olarak algılamaktadır. Tüm dünyada, tarım ve çevre birlikte algılandığı zaman, birçok çevre sorununu yenmiş olacağız. Ayrıca tarımdaki sorunları da aşmış olacağız. Tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.

Eski 11-03-2010, 16:27   #28
Ağaç Dostu

Sn.Doğasever

FPE bütün fungus problemlemlerinde etki gösteriyor mu?

Eski 11-03-2010, 16:32   #29
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.Doğasever

FPE bütün fungus problemlemlerinde etki gösteriyor mu?
Sn Denızakvaryumu

Hepsinde denemeye fırsatımız olmadı. Ama şimdiye kadar denenenlerde hep iyi sonuçlar aldık. Fungusa karşı uygulayıp da başarısız olan kimseye rastlamadım. Ama tabii tüm uygulamaların yönergelere uygun yapılması kaydıyla.

Elmaağacı13 beğendi.
Eski 11-03-2010, 16:34   #30
Ağaç Dostu

http://www.emearth.com/emshop/

Hımm,
EM işi çok ilerletmiş.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025