Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ggirgin
Sayın Doğasever;
EM1 + melas ve su karışımını (20-25C ortam sıcaklığında) ışık almayan kapalı kapta gaz çıkışı (9 gün) bittikten sonra kullanabilirmiyim? Sıvı pH'ını ölçmek için cihazım yok.
Saygılar
|
50 ml EM1 (Yarım ince belli çay bardağı) + 50 ml (Yarım ince belli çay bardağı)Melas veya pekmez (keçi boynuzu pekmezi en iyisi) + 900 ml su (Ilık (35 C derece, parmağınızı yakmayacak su olmalı) ve klorsuz su olmak üzere 1 litre ürün yaptığınızda bunu ılık bir yerde ağzı kapalı saklayın (cam kap kullanmayan). Ben bazen sıcaklığını korusun diye bir bezle satıyorum. Sakladığınız yerin sıcaklığı 30-35 C dderece oplursa daha iyi ancak 25 derecede de olur biraz daha geç olur! Birkaç günde bir kapağı hafif gevşeterek gazını alın ve 9-10 gün sonra, ya da gazı bitince ya da ph'sı 4'ün altına inince kullanabilirsiniz. Hiç bir EM ürününü hiç bir zaman kesinlikle buzdolabına koymayın! İçinde milyarlarca canlı vardır. Üşürler! Kötü, çürük, bozuk kokuyorsa, bir yerde yanlışlık yapıldı demektir; kullanmayın. Salamura gibi kokuyorsa, ekşimtrak gibi, iy iürün yaptınız dmeektir. Kullanın.
Yanıtım evet kullanabilirsiniz! Mutlaka pH ölçme cihazınızın olması gerekmez. bir süre sonra zaten insan deneyim kazanıyor.