![]() |
|
![]() |
#691 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Kullanım süresi EM1 için 1 yıl (ancak 2 yıl rahatlıkla kullanılabiliyor. Deneyimle sabit!) EMA için 6 aydır. (ancak ilk 4 ay içinde kullanmanızı öneririm.) Kendinizin ürettiği EMA'yı en geç 1 veya 1,5 ay içinde kuallanmanızı öneririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Dogasever EM konusu altında 23.sayfaya geldik, sizim 689.mesajda verdiğiniz cevapdaki bilgi 3-4 hafta sonra çok gerilerde kalmış olacak yine ilerleyen aylarda sayfa sayısı belki de 100 ü geçecek. Foruma yeni üye olan her arkadaşın haklı olarak tüm sayfaları okuması beklenemez. Yine her üye olan arkadaşa siz de aynı şeyleri devamlı tekrarlamak istemezsiniz. Bu nedenle 689.mesajdaki gibi önemli bilgileri ve yine sizce derlenip toplanan EM le ilgili önemli bilgileri 1.mesaja eklemenizi öneririm. Yani 1.mesaj ; bir nevi burada tartışılan konuların bilgilerin özü olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Bu konu başlığına yolum düşmez mi hiç. Klinoptilolit gibi bir (gübre katkısı) materyali bize tanıttığınız için teşekkür ederim. Ben klio'nun satış işleri hakkında bilgi sahibi Sn. Ayhan Dukel _ Manisa'dan 16 ton almıştı_ dir; anlamında demiştim. Bilgi anlamında değil. Saygılar Düzenleyen Halil Önen : 10-03-2010 saat 17:25 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Mehmet Bey, Teşekkürler! Her şeyi toparlamak için biraz zamana ihtiyacım olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
sn. doğasever iyiki EM i bize tanıttınız, iyiki bu site var burdan çok şey öğrendim, herkes çok dikkatli olmalı. doğal gübreleri 1-2 aydır araştırıyorum tabi ki hobi olarak, araştırırken kafam çok karışmıştı çok ürün var hepsi benim ürünüm daha iyi diyor ama kafamda çok şey netleşti artık, benim tercihim EM den yana. diğer markaların EM den mütevellit ya da EM benzeri olduğunu düşünüyorum çünkü EM in teknolojisi daha eski diğer markalarsa yeni çıktı sayılır. biz türkiye olarak iyi şeyleri biraz geriden takip ediyoruz sadece. b5a, EM in taklidi ya da çakması mıdır? EM i keşfetmeden önce b5a alacaktım istanbul bayisine yönlendirildim ilgiliye telefon açtım,konuştuğum kişinin aksanı çok bozuktu bu beni vazgeçirdi. devrim diye çıkarılan bir ürünün istanbul bayisi gibi bir konuşma şekli yoktu ![]() Düzenleyen algül : 11-03-2010 saat 14:51 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Algül Hanım EM hakkında söylediğiniz güzel sözler için çok teşekkür ederim. Gerçekten de EM çok uzun zamandır dünyada başarıyla kullanılıyor. Çevrede, hayvancılıkta ve tarımda her gün başka başka yeni sorunları çözdüğüne tanıklık ediyoruz. Tarımda kullanılan bir ürünün çevre ve hayvancılıkta da kullanılması çok büyük bir avantaj ve aslında da öyle olmalıdır. EM, tarım ve çevreyi bir bütün olarak algılamaktadır. Tüm dünyada, tarım ve çevre birlikte algılandığı zaman, birçok çevre sorununu yenmiş olacağız. Ayrıca tarımdaki sorunları da aşmış olacağız. Tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepsinde denemeye fırsatımız olmadı. Ama şimdiye kadar denenenlerde hep iyi sonuçlar aldık. Fungusa karşı uygulayıp da başarısız olan kimseye rastlamadım. Ama tabii tüm uygulamaların yönergelere uygun yapılması kaydıyla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Ağaç Dostu
|
Bahsettiğiniz linkte geçen kozmetik ürünler çok pahalı olduğu için ithal etmiyoruz. Çünkü satılmaz. Ama bu ürünlerin benzerlerini Türkiyede üretebilecek bilgi donanımına sahibiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaçsever
|
sayın doğa sever, toprağa ektiğim tohum (domates, maydanoz,nane **** sert çekirdekli bitki tohumu) saksılarını 1/500 seyreltilmiş EM aktif ile sulamanın sakıncası varmı?sonuçta EM aktif toprağa faydalı bişey sakıncası yoktur diye düşündüm ama organik herşeyide kompostlaştıran bir madde olduğu için tohumları yakarmı diye kuşkuya düştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hiçbir sakıncası yok! Aksine, bütün bu başlıkta sayfalarca, 1/500 veya çok sık sulama yapılıyorsa, 1/1000 oranlarında EMA uygulanmasının bitkiler üzerindeki yararlarını anlattım. Bilakis, bitkileriniz için son derece faydalıdır. EM organik maddeleri kompostlaştırıyor ama burada püf noktası kompostlaştırmada kullanılan EMA'nın oranıdır. O yüzden, kompostlaştırmada 1/10 veya en fazla 1/20 seyreltme oranını kullanıyoruz veya hiç seyreltmeden de kullanabilirsiniz. Ama sıvı gübre olarak kullanılınca, 1/150 -1/200'den daha derişik kullanılmamalıdır. Aksi takdirde bitkilerinize zarar verebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Em
Hayvan gübresinden biyogaz nasıl üretilir diye araştırma yaparken. EM hakkında (kurmuş olduğunuz sitenizde) bilgi ve paylaşımları okudum. İlgimi çok çekti ve uygulayarak ikna olursam yaptığım çalışmaları çevremdeki insanlarla paylaşmayı düşünüyorum. EM uygulayarak, yaptığım gözlem ve çalışmalarla Trakya çiftçisine ön ayak olmayı düşünüyorum. Çiftçi bir ailede yetiştim. Toprak ve hayvan yetiştirmede yaşanan sorunlara şait oldum. Eğer EM uygulamasında başarılı olursam başta ailem ve çevrem olmak üzere uygulamalı olarak insanları teşfik ederek doğanın kirlenen yüzünü bir nebzede olsa temizlenmesine yardımcı olmak. Sizden ricam denemek için EM nasıl tedarik edebilirm. Kırklareli'nin, Lüleburgaz ilçesinde oturuyorum. Yardımlarınız için şimdiden sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaçsever
|
EM li içme suyu elde edildiğini öğrendim sağlık için faydalı olduğu söyleniyor. EM in kanser ve AIDS hastaları üzerinde bir araştırması varmı? sonuçda onlarda kötü hücre veya mikrop herneyse EM onlarıda vücutta bulup parçalayabilirmi diye aklıma geldi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
EM'nin insan sağlığı üzederindeki olumlu etkileri üzerine her birkaç yılda bir konferans düzenlenmektedir. EM-X-Gold bu amaçla geliştirilmiştir. Aşağıdaki sitenin linkler bölümünden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. http://www.em-x-gold.com/information...tion_links.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
EM Istanbul ve Trakya Bayisi Orbiyo Ltd ile bağlantı kurunuz lütfen: Istanbul - Trakya - Karadeniz - Dogu ve Güneydoğu Anadolu civarındaysanız:Orbiyo Ltd Şirketi Hakan Bey 0532 2001950 hakan.ari@orbiyo.com.tr |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Sn. Dogasever, EM içerisinde Propiyonik Asit Bakterileri de var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2009
|
Arkadaşlar merhabalar ben yeni üye sayılırım .Ben çiçek delisiyim bu EMi çiçeklerimde kullanabilirmiyim. Mesajların hepsini okuyamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
em hakkında
Doğasever Yardımların için teşekkürler. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2008
|
arkadaşlar merhaba
Bugün EM ile kompost yapma denemesinin 15. günü. Yığının örtüsünü açtım ve karıştıracağım yere taşıdım. İyice alt üst ettikten sonra tekrar yerine koyarken 10cm kalınlığında katmanlar oluşturup her katmana 1/20 oranında seyreltiğim EMA'yı spreyledim. En sonunda siyah naylonu kenarlardan biraz hava alacak şekilde kapattım. Yığını açtığımda sanki üstüne beyaz bir toz serpilmiş gibiydi. Yığının içide aynı şekilde görünüyordu. Karışıma eklediğim gübrelerde tamamen beyazlaşmıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Alıntı:
http://www.ematlantic.ca/health/rese...ns%20liver.pdf http://www.ematlantic.ca/health/rese...%20induced.pdf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
EMA uygulaması için bir kaç soru; 1) Şu anda viyolerde beklettiğm karpuz fiderim var. Sera içinde. Dikmeden önce; 1/500 oranı ile EMa spreylemek istiyorum. Sonra tarlaya dikeceğim. (viyoller plastik kaptan oluşuyor spreyleme sırasında fide kök bölgesinde ema birikmesi fideye zarar verir mi?) 2) Köklendirilmiş _viyolden çıkarılmış_ domates fidesi dikmek istiyorum. Toprakta nematot var. (Domates büyüdüğünde köklerinde diziler halinde yumru oluşuyor ve kökün topraktan vitamin alışını engelleyip, öldürüyor. Sadece fidanları dikeceğim alanı_bir avuc kadar_ sırt tulumbasıyla spreyleyip ertesi gün dikmek istiyorum. (3_7 gün beklemem mi gerek?) Oran 1/500 olacak. Sonra da; Fidanların dikiminden sonra 1/500 oranı ile, her 10 günde bir, damatesleri yapraktan tabii toprağıda spreyleyerek ema kulanabilir miyim? Sayın doğasever, aslında çiftcinin korkusu şu; Ema yapraktan verildiğinde fideye zarar verir mi.? Emayı toprağa verdiğimde/spreylediğimde hemen dikmem gerekiyor. uygulayıp,3.5 gün toprağı karıştırıp beklemek zamanımı çalıyor. İşte beklemeden fideyi_ertesi gün veya o gün_ dikersem ema köke zarar verir mi Saygılar ( yeni bir şey deneyecekler ya, 8 dereden 9 su getirecekler.) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaçsever
|
EM le tanışmak birtürlü nasip olmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
|
Sn Girgin Bahsettiğiniz beyaz tozlar yararlı mikroorganizmalardır. Şimdi elinizde yararlı mikroorganizma aşılanmış değerli bir gübreniz var. Doğrudan toprağa karıştırabilirsiniz ve 3-4 hafta sonra da üzerine dikim yapabilirsiniz. Hemen kullanmak istiyorsanız, bitkileri ağaç köklerini yakmasın diye 30 cm uzağa uygulayınız. Yaptığınız bu güzel çalışma için tebrikler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaç Dostu
|
Sn Agaclarnet okurları Bundan sonra EM ile ilgili her türlü talepleriniz için lütfen aşağıda size en yakın olan bayimizi arayınız. Saygılarımla. Adana-Mersin- Hatay-İskenderun ve civarındaysanız: Ahmet Yeşilpınar ahmetyesilpinar@fesastudio.com ahmetyesilpinar@emturkey.com Antalya civarındaysanız: Kinagro Tarım 0 242 3112172 info@kinagrotarim.com Diğer Tüm Bölgelerde info@emturkey.com Em Agriton Ltd.Sti. Anadolu Bulvari ATB Is Merkezi E:Blok No: 246 Yenimahalle/ANKARA-TURKEY Tel : 0 312 397 15 74 Fax : 0 312 397 15 81 Alper Akman csm no : 00 90 532 4040077 Lütfen satış ile iglili konuları forumda bu başlıkta bana sormayınız. Ben satışla kesinlikle ilgilenmiyorum. Doğrudan bu firmalara danışınız. Saygılar Düzenleyen Dogasever : 05-01-2011 saat 16:45 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet kullanabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Ağaç Dostu
|
Bir saat kadar önce EM ile nihayet tanıştım. Fırından yeni çıkmış, sıcak sıcak. Sağolsun arkadaşlar çok ilgilendiler. Buradan onlara (Bursa bayii) çok teşekkür ediyorum. Nihayet diyorum ama aslında daha 3-4 gün önce farkettim EM'i forumda. Neredeyse ara vermeden bu başlıktaki bütün mesajları okudum. Sonra Epsody'nin soğuk kompost çalışmalarını, Meyvelitepe'nin çalışmalarını. Tahmin edeceğiniz üzere gözlerimin önünde EM'ler uçuşuyor şu an, aynen çizgi filmlerdeki gibi. Buradan öğrendiklerimle hemen yarın bahçede ilk uygulamalara başlıyorum. Burada paylaşabileceğim sonuçlar almayı umuyor ve bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|