![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
|
Alıntı:
Başlıca iki temizlik yöntemi kullanılır: Dozajlama: Bundan sonra temizliğe başlanır. Temizlik deyince kimilerinin aklına yüzbinlerce ton atık çamurun gölün dibinden çıkarılması gelebilir ancak durum böyle değildir. Sadece sıvı halde EM ilave edilmesi yeterlidir. Genelde bir oran vermek gerekirse, toplam gol hacminin 10.000’de biri oranında EM bir veya birkaç yıl içinde çeşitli noktalardan dozjalanır. Hem kıyıdan dozajlama yapılır hem de gölün içinde yüzen büyük depolu kayıklar aracılığıyle dozajlama yapılır. Dozajlamanın su sıcaklığının 20 C derecenin üzerine çıktığı dönemde (Mayıs ile Eylül arasında yazın) başlamasında fayda vardır. Bukaşi Topları: Yaklaşık 10 metrekarelik göl yüzey alanına 1 adet olmak üzere göle Bukaşi topu atılır. Bu toplar EM mikroorganizmalarını üreten fabrikalar gibi davranır. İlginçtir bir bukaşi topunun çizgisel etkisi 100 metreye kadar gidebilir. Bukaşi topları dip çamurunun mikroorganizmalarca sindirilmesinde büyük rol oynar. Bukaşi topları da her sene ilave edilmelidir. Göl üzerinde kayıkla gezerken göle atılır. İlk etkiler 6 ay içinde görülmeye başlar ve 3-4 yıl içinde göl temizlenir ve doğal ekolojik dengesine geri döner. Eğer kirlilik derecesi çok yüksek ise, göle saz yataklarından oluşan sallar demirlenerek bırakılır. Bu sallar üzerinde EM ile yetiştirilen saz bitkileri, EM ile birlikte normalde yapacaklarından 10 misli daha fazla arıtma yaparlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|