agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-12-2009, 12:28   #421
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Merak ettiğim bir husus da;

Yeşil adımda satılan EM aşılayıcı materyal yerine aynı kompost yapma işlemi için Akira kullanıp kullanamayacağımız.

Yani iki ayrı ürün satın almak yerine sadece Akira alıp hem kompost yapma hem bitkilerde kullanma işlemini gerçekleştirebilir miyiz?

Bu iki ürünün içindeki EM lar aynı mı, farklı mı?
Sadece EMA (Akira oluyor herhalde) kullanarak, kepeğe emdirmek suretiyle hazırlayacağınız malzemeyi bukashi kovalarında kullanabilirsiniz. Böylelikle tek girdi ile sıvı, katı hepsi hallolmuş olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2009, 12:42   #422
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sadece EMA (Akira oluyor herhalde) kullanarak, kepeğe emdirmek suretiyle hazırlayacağınız malzemeyi bukashi kovalarında kullanabilirsiniz. Böylelikle tek girdi ile sıvı, katı hepsi hallolmuş olur.
Teşekkürler MeyveliTepe. Tek ürünle (Akira) yapmak mümkün tabii ki. İsteyen yapar, isteyen bizden hazır yapılmış alabilir. Bizden aldıklarında, daha avantajlılar çünkü EM aşılama malzemesinin içine EM seramik tozları da koyuyoruz. Çok daha kaliteli bir ürün. Ancak, Meyvelitepe'ye katılıyorum. İnsanları hiçbir konuda hiçbir şeye mecbur tutmuyoruz. İsteyen istediği şekilde ürün yapabilir de, hazır da alabilir. Saygılar.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2009, 13:12   #423
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
EM seramik tozunun işlevi nedir?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2009, 13:21   #424
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

EM Seramik tozu bulunduğu ortamda sürekli EM Mikroorganizmaları üretir. Çeşitli nedenlerden ötürü şartlar uygun olmadığında ya da nem veya sıcaklık nedeniyle ortamdaki yararlı mikroorganizmalar yok olsa bile, ortam koşulları yeniden mikroorganizmalar için uygun hale gelince, EM seramik yine EM üretmeye başlar.

Eski 04-12-2009, 08:50   #425
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Sn. Doğasever,

Mogan gölü örneğinde görüldüğü gibi kirlenen çevrenin temizlenebilmesi için örnek bir maliyetlendirme çalışması yapabilirmiyiz? Her şeyi devletten ve belediyelerden beklersek bu işin olacağı yoktur. Çevreci sivil toplum kuruluşlarının böyle projelere sıcak bakabilmesi içinde ne kadarlık bir bütçeye ihtiyaç olacağını bilmeleri gerekir.

Daha küçük örnekler olabilir, mesela Tuzla Organize Deri Sanayii' nin arıtma göleti. Bu maliyeti belediye karşılamayabilir veya isteksiz davranabilir, Sanayi sitesi yönetimindekilerin burnu bu kötü kokuya mesleki olarak alışmış olabilir.

Ama çevrede yaşayan yüzbinlerce aile, özellikle sıcak yaz günlerinde, sisli ve rüzgarın dağ tarafından denize doğru estiği anlarda yemek masalarında çektiği mide bulantısını çekmektense, karşılayabilecekleri ölçüde bir maliyet söz konusu ise belediye ve site yönetimi karşı olsa bile örgütlenip bu çalışmayı başlatabilir.

Kaç m3 suya ne kadarlık bir EM uygulaması gerekir? Bu bazı semtlerde bulunan rogar kapaklarından sızan kötü kokuları gidermek için mahalle bazına bile indirgenebilir. Önemli olan maliyet. Ama siz illaki bu sorunları en azından yerel yönetimler çözsün diyorsanız daha çok bekleriz. Videolarda göllere bukaşi topu atan veya EM sıvısı boşaltanların hepsi sivil insanlar gibi görünüyordu. Bilmem yanılıyor mu yum?

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2009, 09:44   #426
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Mogan gölü örneğinde görüldüğü gibi kirlenen çevrenin temizlenebilmesi için örnek bir maliyetlendirme çalışması yapabilirmiyiz? Her şeyi devletten ve belediyelerden beklersek bu işin olacağı yoktur. Çevreci sivil toplum kuruluşlarının böyle projelere sıcak bakabilmesi içinde ne kadarlık bir bütçeye ihtiyaç olacağını bilmeleri gerekir.
Bu gibi işler çoğu zaman projeye özel bütçe gerektirmekle birlikte güzel düşünce. Elimizde +/- %10 hata payı ile doğru sonucu verecek bir şablon veya formül olsa iyi olurdu.

Eski 04-12-2009, 14:04   #427
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Doğasever,

Daha küçük örnekler olabilir, mesela Tuzla Organize Deri Sanayii' nin arıtma göleti. Bu maliyeti belediye karşılamayabilir veya isteksiz davranabilir, Sanayi sitesi yönetimindekilerin burnu bu kötü kokuya mesleki olarak alışmış olabilir.

Ama çevrede yaşayan yüzbinlerce aile, özellikle sıcak yaz günlerinde, sisli ve rüzgarın dağ tarafından denize doğru estiği anlarda yemek masalarında çektiği mide bulantısını çekmektense, karşılayabilecekleri ölçüde bir maliyet söz konusu ise belediye ve site yönetimi karşı olsa bile örgütlenip bu çalışmayı başlatabilir.

Kaç m3 suya ne kadarlık bir EM uygulaması gerekir? Bu bazı semtlerde bulunan rogar kapaklarından sızan kötü kokuları gidermek için mahalle bazına bile indirgenebilir. Önemli olan maliyet. Ama siz illaki bu sorunları en azından yerel yönetimler çözsün diyorsanız daha çok bekleriz. Videolarda göllere bukaşi topu atan veya EM sıvısı boşaltanların hepsi sivil insanlar gibi görünüyordu. Bilmem yanılıyor mu yum?
Ekolojik dengenin yeniden tesis edilmesinin amaçlandığı göllerde EM uygulanması için her projeyi tek tek ele alıyor ve birçok etmeni değerlendiriyoruz. Sonuçta proje ortaya çıkıyor. O yuzden ancak bze bitr proje isteği gelmesi durumunda böyle bir çalışma yapabiliriz. Ancak genel prensipleri yukardaki mesajlardan birinde belirtmiştim.

Arıtma göletleri veya diğer küçük boyutlu su alanlarında, ekolojik dengeyi tesis etmek gibi bir amaç olmadığından sadece kirliliğin ve olumsuz etkilerin (koku gibi) ortadan kaldırılması düşünüldüğünden, işimiz daha kolaydır ve kullanılacak sıvı EMA ve bukaşi topları mikrarı da Mogan gölüyle karşılaştırılmayacak kadar azdır. Sosyal sorumluluğu olan insanların yaşamlarının kalitesini yükseltecek böyle bir projede halkımız veya belediyeler veya sivil toplum kuruluşları ön ayak olarak sorunları çözmek isterlerse, halkımızın veya belediyelerimizin cebinden para çıkacağı için mutlaka çorbada bizim de payımızın olması için bizler elimizden geleni yapacağız. Bu tür sosyal içerikli projeleriniz varsa, lütfen bana eposta ile bildiriniz (kayhan@emturkey.com). Ben bizzat Japonya ile konuşarak projenin belli bir miktarı için ücretsiz ürün temin edebilirim. Geri kalan parası ödenecek ürün miktarı içinde normal fiyatın çok çok altında fiyat alabilirim. EMRO organizasyonu ve bizler (EM bünyesinde çalışan herkes) için bunu yapmak bir görevdir ve bu tür projelerden fazla kar etmeyi hiç bir zaman düşünmedik. Somut olarak yapmak istediğiniz proje ile ilgili aşağıdaki ayrıntıları bildirmenizi rica ediyorum:

1- Projenin yeri ve kısaca tanımı
2- Kim/ Kimler tarafından organize edildiği
3- Topluma getireceği yararlar
4- Düşünülen meblağ (Ne kadar para ayrılabileceği, bu miktar çok küçük olabilir ama yine de bildirilmesinde fayda var çünkü biz de ne kadar ücretsiz ürün verebileceğimizi buna göre tespit edebiliriz)

Eski 06-12-2009, 00:14   #428
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Bu adreslerde EMA'nın topraksız tarım ile ilgili uygulamalarından söz ediliyor.

http://www.emsustains.co.uk/horticul...ydroponics.htm
http://www.ematlantic.ca/agriculture...nics/index.htm
http://www.emamerica.com/hydroponics

Eski 06-12-2009, 13:00   #429
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Topraksız tarımda EM kullanımı

Sn Meyvelitepe'nin verdiği linklerden birindekileri çevirisyle birlikte aşağıya kopyaladım:

Hydroponic Systems

In hydroponic crop production systems, EM can be diluted with the nutrient solution at a rate of 1:10,000. This practice will coat the root systems with beneficial micro-organisms and make nutrient uptake more efficient. The EM will also breakdown unwanted waste products and at the same time produce probiotics and antioxidants which will keep your plants healthy and vigorous and harvested plants 'fresher' for longer.

As EM increases its activity with temperature, it is ideally suited for hydroponic systems in polytunnels.

Çeviri:
Topraksız tarım

Topraksız tarım ile tarımsal ürünlerin üretildiği sistemlerde, EM, bitkileri beslemek amacıyla kullanılan besleme çözeltisiyle en fazla 1:10.000 oranına kadar seyreltilebilir. Bu uygulama sonucunda, bitkilerin kökleri yararlı mikroorganizmlarla kaplanır ve besin alımı daha verimli hale gelir. EM, ayrıca istenmeyen atık maddeleri de parçalar ve aynı zamanda bitkilerin sağlıklı olmasını sağlayan probiyotikler ve antioksidan maddeler de üretir. Böylece, hasadı yapılmış ürünler de daha uzun süre taze kalarak bozulmadan dayanabilir.

EM'nin etkinliği sıcaklıkla arttığından, politünellerdeki (örtü altında yapılan üretim) topraksız tarım uygulamalarına ideal olarka uygundur.

Eski 06-12-2009, 18:10   #430
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Evde Yapılan Bukaşi Kompost

Arkadaşlar merhaba,

ben de şu an da evde Bukaşi kompost yapmayı düşünüyorum. neler yapmak gerektiğini ana hatlarıyla anladım yanlız uygulamayla ilgili sormak istediğim bir soru var: Kompost üretimi esnasında koku yapıyor mu? Malum çevredeki oturanları rahatsız etmek istemem. Böyle bir problemle karşılaşan kimse var mı?

ozko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2009, 18:16   #431
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Ozko
www.yesiladim.com sitesini incelemenizi ve bu sitede (agaclar.net) bukasi ve EM ile ilgili yazilanlari okumanizi oneririm.

Düzenleyen Dogasever : 06-12-2009 saat 18:57
Eski 06-12-2009, 19:08   #432
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-09-2009
yesiladim.com

Merhaba Doğasever,

evet ben de siteyi şimdi inceledim. Konuyu okudukça beni daha da fazla heyecanlandırıyor ve bu baharda hem EM5 hem de EM bukashiyi üretmek üzere gerekli malzemeleri temin etmeyi düşünüyorum.

Yanlız merak ettiğim bir soru var, bu konu forumda yazıldıysa da görmemiş olabilirim, affedin. Sonuçta EM1 mikroorganizmaların kendisi ve bunların da her canlı gibi çoğaltılabileceğini düşünüyorum. Şu an da EM1 Türkiye'ye komple dışarıdan mı geliyor yoksa Türkiye'de de üretimi var mı? Moganla ilgili yazışmada ürünün Japonya'dan temin edilmesinden bahsetmişsiniz o yüzden ilgimi çekti.

Teşekkürler

ozko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2009, 21:12   #433
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Ürün Japon lisansıyla Türkiye'de üretiliyor. Bizler EM organizasyonu (EMRO) olarak tüm dünyadaki EM organizasyonlarıyla çok iyi bir işbirliği içindeyiz. Bazı projelerde EMRO organizasyonu, bizim sosyal içerikli projelerde harcayacağımız ürünün bir kısmının maliyetini karşılıyor. Bu finansman zengin ülkelerdeki EM satışlarından karşılanıyor. Diyelim ki kirli bir göl temizlenecek. Bunun maliyetinin yarısını EMRO karşılayabilir. Diğer yarısını da bizler yine EM'nin perakende fiyatının çok altında karşılayabiliriz. Yeter ki somut olarak bir proje çıksın karşımıza. Saygılar.

Eski 07-12-2009, 00:25   #434
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Sarıcan
Sayısız kişiyle ve yönetimlerle, belediyelerle konuştuk! Yaptığımız demo çalışmalarının sayısını ben bile unuttum. Sizin tabirinizle herkesin gözüne sokarak birçok denemeler yaptık. Tanıyayım tanımayayım karşılaştığım herkesle bu konuları konuşuyorum. (Karım artık sen kafayı yemeye başladım diyor!). Bu konuda bir kitap ve çok sayıda makale yazdım. Hergün 5-6 saatimi EM için harcıyorum. Şu anda Japonyanın dahi bilmediği kadar EM'yi tanıyoruz, EM'nin ardında yatan fiziksel ve kimyasal kuralları biliyoruz. EM hakkında bize neden diye sorabileceğiniz bizim de yanıtlayamayacağımız bir soru hemen hemen yok gibi. Bunları yurtdışındaki çoğu EM organizasyonu bilmiyor.

HER TÜRLÜ OLUMSUZLUĞA RAĞMEN HEPİMİZ GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ. BURADA YAZILANLAR OKUYUCULARIMIZIN İÇİNİ KARARTMIŞ OLABİLİR. AMA KESİNLİKLE DURUM O KADAR DA KÖTÜ DEĞİL ÇÜNKÜ BİZLER İNATLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ İNSANLAR BİZİ ANLIYORLAR VE ANLADIKÇA DA BİR ŞEKİLDE DESTEK OLUYORLAR VE BİZE DESTEK OLAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. DÜNYAYI BİZLER KİRLETTİK (ABD'LİLER DAHA FAZLA KİRLETMİŞ OLSA DA) YİNE BİZLER TEMİZLEYECEĞİZ. O YÜZDEN BU BAŞLIĞI OKUYAN HERKESTEN RİCAM YEREL YÖNETİMLER ÜZERİNDE KAMUOYU BASKISI OLUŞTURMALARIDIR. BİZLER ZATEN BİR TARAFTAN BASKI KURUYORUZ AMA SİZLER DE BASKI YAPARSANIZ, O ZAMAN BELEDİYELER SİZE DAHA ÇOK KULAK VERECEKLERDİR. NE DE OLSA SEÇMENSİNİZ!

Eski 07-12-2009, 00:31   #435
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2009
Sn Doğasever

En sonundada sizi bağıttılar.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 00:33   #436
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
selamlar

etkin mikroorganizmalar ve bukasi kovaları benim icin fermantasyondan cok daha fazlasını , hayata karsı bır bakıs acısı ve durusu temsil ediyor

saygılarımla

ahmetf beğendi.
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 08:02   #437
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Savaş Mesajı Göster
...balkonumda EM ile elde ettiğim tüm sonuçları değerlendirmeye devam ediyorum. Ayrıca moderatörü olduğum bir başka forumda da, oldukça güzel bir şekilde sonuçlarını tartışıyorum ve tanıtımını yapıyorum. İyi bir şeyin tanıtımını yapmanın da hiç bir zararını görmüyorum.
Hangi forum, konuyu oradan da takip edelim.

Eski 07-12-2009, 09:17   #438
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Gereksiz bir tartışmaya sebep olduğum için tüm forum üyelerinden özür diliyorum. Herkese çalışmalarında başarılar diliyorum. Fakat şunu herkesin bilmesini istiyorum, ben çalışma hayatını sonlandırmış ve hiç bir ticari kaygısı olmayan biriyim.

Kimseye saldırmak gibi bir niyetim de yok. Sn. Doğasever' e EM' yi Türkiye ekonomisine kattığı için daha önceki mesajlarımda da teşekkür etmiştim, şimdi de ederim.

Umarım bu tartışmalar biraz can sıktıysa da konuyu biraz daha hazır lopçu tüketim anlayışından, düşünerek ve araştırarak yeni bir şeyler katabilirmiyim anlayışına bir adım yaklaştırmıştır. En azından çöp kovalarınızı kendiniz yapabilir duruma gelirsiniz.

EM ise her kafası çalışan insanın araştırması ve heyacanlanmasını gerektirecek kadar bilimsel bir konu.

Saygılar

Aspire07 beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 11:43   #439
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sağduyulu mesajı için Sn Sarican'a teşekkürler.

Sn Sarıcan,
Sizin de belirttiğiniz gibi, çalışma hayatını sonlandırmış biri olmanıza rağmen EM'ye ilgi duyduğunuz ve kendi kendinize balkonunuzda bir çalışma yaptığınız ve sonuçlarını tartışmaya açtığınız için ben size teşekkür ediyorum. Bazı yalnış anlamalar olmuş olabilir. Benim de kalemim biraz sivridir. Sizi incitmiş olabilirim. Kusura bakmayın. Ama inanın bir kötü niyet söz konusu değil. Ben sadece ilgili başlıkta konunun ele alınmasını istedim. Nedeni ise, EM'den değil başka bir şeyden bahsediyorduk. İnsanları yanlış yönlendirmememiz gerekir diye düşündüm. O kadar. Sizi dışlamak kesinlikle söz konusu değil. Aksine, diğer başlığa ben de zaten sizinle birlikte gidecektim. Çünkü sizin yaptığınız çalışma son derece tipik bir örnek. Bugün sizin başınıza geldi yarın benzeri uygulamayı yapacak birçok kişinin başına gelebilir. Biliyor musunuz, Türkiye'deki en büyük topraksız tarım şirketlerinden biri geçen yıl yaptığı denemelerden sonra önümüzdeki yıl EM kullanma kararı aldı? Eminim bu insanlar da sizin yazdıklarınızı okuyacaklardır. O yüzden, yazdığınız yazılarda sanki EM kullanmışsınız gibi, Bukaşi sıvısı söz edince, mecburen ben de müdahale etmek zorunda kaldım. Neyse önemli değil. Ayrıca, bazı konularda ben de sizin gibi düşünüyorum. Hazırlopçu tüketime karşı insanlar kendi kovalarını kendileri yapabilirler benim de katkım olsun demişsiniz. Çok güzel. Gerçekten de doğru ben de size bizim kovaları nasıl yaptığımızı izah edeyim. Uzay teknolojisi değil zaten. Gayet basit. İçindeki suyu dışarı atacak ve hava almasını önleyecek bir düzenejk kurarsınız, alın size Bukaşi kovası. Örneğin, sanayi tiplerini (120 litre ve üzeri kapasiteli) yaptık. Aşağıya fotoğraflarını da koyuyorum. Bunu herkes yapabilir. Ama biz bir de deneyimimizi koyuyuoruz buna. Nedir o? Neler yanlış gidebilir sorusunun yanıtı. Mesela kesinlikle hava aldırmamanız gerekir. Mesela musluğun etrafından Bukaşi sıvısını (ya da çöp suyunu) sızdırmaması gerekir. Bizler deneye deneye en ideal tasarımı bulduk ve ürettik. Bir diğer nokta da altta toplanan sıvının musluk açılınca tamamının boşalması gerekir. Bunun gibi birçok ayrıntı bu kovalar denene denene en ince ayrıntısına kadar tasarlandı. Bu süreç yaklaşık 1yıl sürdü. Şimdi size sesleniyorum. Siz de bu kovayı üretebilirsiniz. Ancak bizden alacağınız fiyatın kat kat üzerine malolur. Ayrıca, sonuç tam verimli de olmayabilir. Sizin yoğurt kabında yaşadığınız sorunları büyük bir olasılıkla birçok kez yaşarsınız. Sonra dönüp dolaşıp neden böyle oldu acaba diye düşünür sorunu çözmeye çalışırsınız. Sonunda düşünüp taşınıp sorunu çözersiniz. Ama ben diyorum ki biz zaten bu sorunlar üzerine aylarca kafa patlattık ve çözdük. İnsanlığın ilerlemesi ancak yeni şeyler bularak mümkündür. Yoksa, Amerika'yı yeniden keşfederek bir yere varamayız. Neyse, ben siz durumu ve benim gösterdiğim tepkinin nedenlerini biraz daha açıklamak istemiştim. Siz de kendi çapınızda tabii ki katkıda bulunmak istediniz. Bu nedenle size tekrar teşekkür ediyor. Hem çalışmalarınızın devamını diliyorum. Hem de forumda yazı yazmaya devam etmenizi mutlaka istiyorum. Öyle çalışma hayatım sona erdi deyip de bir köşeye çekilip yan gelip yatmak yok! Emeklilik yan gelip yatma yeri değildir. Ben de neredeyse 48 yaşındayım ve bazı arkadaşlarım emekli oldular ama çalışmaya 24 saat yetmiyor bile! Sizin yaptığınız denemelerin en güzel yanı çok basit oluşu ve bu da benim hoşuma gidiyor!

Eklenen Resimler

Eski 07-12-2009, 11:49   #440
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

musluk
www.yesiladim.com

Eklenen Resimler

Eski 07-12-2009, 12:03   #441
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sanayi tipi kovalar

Sanayi tipi bukaşi kovaları; okullar, yemekhaneler, askeriye, restaurantlar, oteller, tatil köyleri, büyük bahçe sahipleri, işyerleri ve kompost üzerine yepyeni denemeler yapacak cinfikirliler için tasarlanmıştır.

Eski 07-12-2009, 12:20   #442
Ağaç Dostu

Savaş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2009
Galeri: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Hangi forum, konuyu oradan da takip edelim.
Sayın denizakvaryumu,

bilemiyorum burada başka bir forumun ismini vermek uygun olur mu? Uygun olur derseniz bir dahaki mesajda ismini vereyim. Olmaz derseniz, özel mesaj ile size adını vereyim.

İlginize teşekkürler.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 12:48   #443
Ağaç Dostu

Doğa ve insan severlerin buluştuğu,fikir alışverişinde bulunduğu her türlü ortamın ve yerin bildirilmesinde, neden sakınca olsun ki?

Eski 07-12-2009, 14:17   #444
Ağaç Dostu

Savaş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2009
Galeri: 131
Sayın denizakvaryumu,

bahsettiğim forumun adresi:

http://www.bizimbahce.net/forum/bitk...-uygulamalari/

Düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 16:12   #445
Ağaç Dostu

Kompost uygulaması çok güzel anlatılmış.
Tebrikler.

Eski 07-12-2009, 16:48   #446
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Ben uzun yıllardır çöp öğütücü kullanıyorum, yayla evimdeki mutfağıma da bir öğütücü alıp, organik maddeleri ayrı bir bölümde öğütüp bir tank içinde biriktirmeyi hep düşünmüşümdür.

Başlığı okudukça daha yapılabilir gibi geliyor bana, bütün mesele mutfağın yeniden kırılıp bulaşık suyunun gittiği yerin haricinde bir boru döşemek olacak, o boru doğrudan bahçedeki tanka bağlanacak, öğütücüden çıkanlar iyice parçalanmış olacağından sorunsuz şekilde kullanılabilir.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 17:50   #447
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Savaş, doğasever siteler ile ilgili bir başlığmız var, orada sitenizin linini verebilirsiniz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 17:56   #448
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Daha önce hazırladığım gübreye pirinç küspesi kattım. Biraz daha EM eklemem gerekti bu durumda.
On kilo kadar tekrar hazırlayacağım.

Ayrıca süreci görebilmek için hercai menekşe aldım dün, yarısına em vereceğim kalanını kontrol grubu olarak tutacağım, bakalım fark ne olacak.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 18:56   #449
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Ben uzun yıllardır çöp öğütücü kullanıyorum, yayla evimdeki mutfağıma da bir öğütücü alıp, organik maddeleri ayrı bir bölümde öğütüp bir tank içinde biriktirmeyi hep düşünmüşümdür.

Başlığı okudukça daha yapılabilir gibi geliyor bana, bütün mesele mutfağın yeniden kırılıp bulaşık suyunun gittiği yerin haricinde bir boru döşemek olacak, o boru doğrudan bahçedeki tanka bağlanacak, öğütücüden çıkanlar iyice parçalanmış olacağından sorunsuz şekilde kullanılabilir.
Sn Adalet Yağcı,
Mutfak öğütücülerinden çıkan organik madde kompostlaşma için idealdir. Parça boyutu 3 mm civarına geldiğinden idealdir. Yalnız nem oranına dikkat etmenizi öneririm. Fazla nemli olmasın. EM kullanırsanız, daha iyi ve kaliteli bir kompost elde edersiniz. Ne mutlu bizlere ki siz kompost üretmek için mutfağınızı kırdırmayı bile göze alıyorsunuz. Gerçekten duygulandım ve çok sevindim. Başarılar diliyorum.

Düzenleyen Dogasever : 07-12-2009 saat 18:57 Neden: yazım hatası
Eski 07-12-2009, 18:58   #450
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Daha önce hazırladığım gübreye pirinç küspesi kattım. Biraz daha EM eklemem gerekti bu durumda.
On kilo kadar tekrar hazırlayacağım.

Ayrıca süreci görebilmek için hercai menekşe aldım dün, yarısına em vereceğim kalanını kontrol grubu olarak tutacağım, bakalım fark ne olacak.
Sn Memet kullanırken seyreltme oranlarına dikkat etmeyi unutmamanızı öneririm. Sevgiler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025