agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-12-2009, 19:00   #451
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Daha önce hazırladığım gübreye pirinç küspesi kattım. Biraz daha EM eklemem gerekti bu durumda.
On kilo kadar tekrar hazırlayacağım.
Sn Memet,
Ne kadar çok farklı özellikte ve çeşitli organik madde eklerseniz, kompost da o kadar iyi olur. Başarılar diliyorum. Kontrol grubuyla karşılaştırmanızı burada sabırsızlıkla bekliyoruz.

Düzenleyen Dogasever : 07-12-2009 saat 19:01 Neden: yazım hatası
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 19:17   #452
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Evet oranlar, her ne kadar bu hafiçe bulanık su ne işe yarayacak diyorsam da sulandırırken, oranlara dikkat ediyorum.

Kontrol grubu da inanmamaktan değil meraktan. Yoksa üyelerimizden mikrobiyoloji profu komşuma danıştım konuyu.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2009, 15:18   #453
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sanayi tipi EM Kompost kovalari

Sanayi Tipi Bukaşi Kovaları

Sanayi tipi bukaşi kovaları; okullar, yemekhaneler, askeriye, restaurantlar, oteller, tatil köyleri, büyük bahçe sahipleri, işyerleri ve kompost üzerine yepyeni denemeler yapacak cinfikirliler için tasarlanmıştır.

İşletmenizin içinde ya da dışında konuşlandırılabilir.

Hava giriş– çıkışını engelleyen kapak, herhangi bir koku ya da sinek problemi ile karşılaşmadan fermantasyona yardımcı olmaktadır. EM ile fermantasyon sonucu koku ve sinek yapmadan çürüme sağlanır.

Kovalar mobildir ve yer kısıtlaması olan durumlarda yerleri rahatlıkla değiştirilebilir. Tekerlekleri sayesinde istenilen konuma taşınabilir.

Kovanın içine yerleştirilen separatör ve alt kısıma monte edilmiş olan musluk sayesinde bitkiler için besin değeri yüksek EM BOKASHİ SIVI sı kolaylıkla alınıp sıvı gübre olarak değerlendirilir.

120 litre ve üzerinde boyları mevcuttur.

Sanayi tipi büyük boy kovalarımızla kendi kompost işinizi de kurabilirsiniz. Burada fermantasyona uğratılan çeşitli organik atık karışımları. Daha sonra peletleyerek ve torbalayarak, Yararlı mikroorganizma aşılanmış organik gübre olarak satabilirsiniz. Diğer organik gübrelerden daha üstün nitelikli bir gübre elde edilir.

Her aldığınız sanayi tipi kova için sizin adınıza Ege Orman Vakfı aracılığı ile bir fidan dikiyor ve sertifikasını size gönderiyoruz.

Eski 10-12-2009, 16:26   #454
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-07-2009
Ben evde Bukashi kovalarında kompost üretmeye çalışan acemi bir üyeyim. Bu ana kadarki deneyimlerimle çok olumlu sonuçlar aldım. İlk etapta elde ettiğim Bukashi sıvısısı kullandım ve gözle görünür bir fark oldu bitkilerimde. Hem salon çiçeklerinde hem de balkondaki ve içerideki sebzelerimde çok iyi gelişmeler oldu.

Saygılarımla...

*duygu* Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2009, 17:09   #455
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Duygu Hn merhaba,

Paylaşımınız için teşekkür ederiz. Başka olumlu veya olumsuz gözlemleriniz olursa, veya yeni bazı uygulamalarda kullanırsanız (örneğin, cam silme, fırın, ocak temizliği vs. gibi, kötü ve küf kokan merdivanaltı, dolap gibi yerler) izlenimlerinizi yine bizimle paylaşmanızı ve forumun bu köşesini aktif biçimde kullanmanızı arzu eder, tekrar katkılarınızdan ötürü teşekkür ederim. Saygılarımla.

Eski 13-12-2009, 15:31   #456
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Bukaşi için başlığı tarıyordum da, oraların çok kafa karıştırıcı olduğunu düşünmeye başladım. Sulama suyuna beş litreye bir kapak EM koymuşsunuz.
Ben kendi hesabıma göre bunun yarısını uyguladım. Bir çizelge mümkün müdür bu konuda. Neye ne kadar katılmalı.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2009, 23:27   #457
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-11-2009
Em1

Em kullanan arkadaşlar

Sipariş ettiğim EM' e nihayet kavuştum. Gelen ürünün üzerinde EM1 yazıyor.
İçindeki sıvının rengi de fotoğraftaki gibi bal renginde yoğunluğu ise hoşaf
kıvamında.

Ben EMa talep etmiştim. Sizce bu EM1 mi yoksa EMa mıdır?

Saygılarımla

Eklenen Resimler

Reytabu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 00:05   #458
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
sn reytabu selamlar

EM1 in rengi daha kırmızı ve pekmez renginde resimde gördügümün rengi melas rengine yakın densitesy daha fazla görünüyor sanırım EMA

a.d.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 07:42   #459
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
EMA gibi duruyor. Marka tescili EM1 olarak yapıldığı için üzerinde EM1 yazıyor sanırım

skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 10:30   #460
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Reytabu
Urununuz EMA. Merak edecek bir sey yok.

Eski 17-12-2009, 12:18   #461
Ağaçsever

Teşekkürler Ayhan Dukel, Ajanse1978 ve Doğasever.

İlk uygulamayı hemen red robin domates fidanlarına uyguladım.
Hafta sonu da kompost uygulamasında kullanacağım.

Saygılarımla

Eski 17-12-2009, 13:09   #462
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
EM den yararlamak.

Arkadaşım Reytabu, EM den maksimum yarar sağlamak, ancak içindeki mikro organizmaları uyguladığımız topraklarda organik mataryellerin varlığı söz konusu oldukça geçirlidir, durumu açıklamam garekirse EM'in için deki mikro organizmaları özel bir toprak işçisi olarak düşünürsek onları orada en iyi şekilde ikame ederek barınma ve beslenmelerinin karşılığında onlardan mucizevi faydalar sağlayabiliriz, yoksa onlardan faydalanma söz konusu olamaz.

Öncelikle bu tip sıvı ve enzim gübrelerden bitki beslemede yarar sağlamak istiyorsak öncelikle topraklarımızın organik yapısını zenginleştirmek zorunluğu vardır.

Ama kompost yapımında EM'in konumu başka bir yönde işleyerek kompost malzemesinin oluşumunda aktif görev alacak uygun zemin önceden sağlanmış durumda olduğunda, organik atıkların bertarafı kısa yoldan sağlanırken kompostunuzun içeriğide değerli enzimlerle en yarayışlı bitki besin maddesine dünüşümüne uygun mikro organizmaların artmasıyla işlem hız ve içerik bakımından en uygun kompost oluşumu sağlanmış olacaktır, çalışmalarında başarılar dilerken sağlık esenlik içinde olasın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 14:49   #463
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Canlıların gereksinimleri!

Sn Epsody çok haklı,

Mikroorganizmaların da bizler gibi canlı olduklarını ve yiyecek (organik madde), içecek (su) ve barınma ihitaçları olduğunu unutmamalıyız. Mikroorganizmalar için en iyi barınma yeri kildir. Topraklarımızda genellikle çok az da olsa kil mevcuttur. Ancak saksınızda olmayabilir. Veya toprağınız aşırı derecede kumlu veya kireçliyse, o zaman biraz (50 gram/mtrekare) kil ilave etmenizde yarar var. Onların da eve ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız.

Eski 18-12-2009, 10:04   #464
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2007
merhabalar
sn dogasever
annemin rizede kivi bahçesi bulunmakta kivilerin verimini artırmak için em yi kullanabilirmiyim, bununla ilgili bir uygulamada hiç bulundunuz mu?

1-Rizede yağmur çok fazla olduğundan sulama yapılmamatadır. em kullanımını nasıl uygulayabiliz.
2-kivi hasadından sonra ( kasımın 13-18 arasında yapılmış olup ) yanmış koyun gübresi ve gövdenin budanmasından çıkan dal artılarıyla beraber bitkilerin köklerine malçlama yapılmıştır. gelecek kasım ayına kadarda başka bir gübreleme yapılmayacak
Annem hangi gübreyi kullanmam gerek diye ziraat mühendisine danıştığında FSP 15 15 15 önermiş em yi seçmemiz durumunda bu gübreye ihtiyaç duyulur mu öğrenmek istiyorum. annem köyde herkesin kimyasl gübreleme yapmakta olduğunu kiviler 90 gr üzerinde olgunlaşıp hast edilmesiyle satış rakamları çok daha iyi olduğunu söyledi. bizimde kullanmamız gerekliği arz etmekte .

sibelbozo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2009, 15:52   #465
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelbozo Mesajı Göster
merhabalar
sn dogasever
annemin rizede kivi bahçesi bulunmakta kivilerin verimini artırmak için em yi kullanabilirmiyim, bununla ilgili bir uygulamada hiç bulundunuz mu?

1-Rizede yağmur çok fazla olduğundan sulama yapılmamatadır. em kullanımını nasıl uygulayabiliz.
2-kivi hasadından sonra ( kasımın 13-18 arasında yapılmış olup ) yanmış koyun gübresi ve gövdenin budanmasından çıkan dal artılarıyla beraber bitkilerin köklerine malçlama yapılmıştır. gelecek kasım ayına kadarda başka bir gübreleme yapılmayacak
Annem hangi gübreyi kullanmam gerek diye ziraat mühendisine danıştığında FSP 15 15 15 önermiş em yi seçmemiz durumunda bu gübreye ihtiyaç duyulur mu öğrenmek istiyorum. annem köyde herkesin kimyasl gübreleme yapmakta olduğunu kiviler 90 gr üzerinde olgunlaşıp hast edilmesiyle satış rakamları çok daha iyi olduğunu söyledi. bizimde kullanmamız gerekliği arz etmekte .
Sorunuz icin tesekkur ederim. Asagidaki sorularima ynait verirseniz, size yardimci olabilirim:
- Agaclar kac yasinda?
- Govdelerinin capi kac cm?
- Boylari kac metre?
- Agac basina yaklasik kac kg yanmis keci gubresi uygulandi?

Kimyasal gubre mutlaka kullanacaksiniz diye bir sey yok. Olsaydi, piyasada organik kiwi olmazdi! Yukardaki sorularin yanitlarini bekliyorum. SAygilar.

Eski 19-12-2009, 16:09   #466
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2007
ilginize şimdiden teşekkür ederim

ağaçlar 13 yaşında olup 8-10 cm gövde çapında boyları 1,5 m
kullanılan gübre yaklaşık bir çuval 2 ye bölünüp ;
kivinin kökünün 0,5 m çapının etrafın kazınıp gübre konup toptakla kapandı kırpılan dal parçaları köküne konuldu 74 kök ( 8 kiz kökü erkek 66 kök dişi ) kivi mevcut ayrıca yan parselde de k.vi bahçesi mevcut

sibelbozo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2009, 11:37   #467
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Kivi Ağaçlarınız (Rize, Karadeniz)

Sn Sibelbozo,

Mart ayinda 1/500 oraninda klorsuz suyla seyrelteceginiz EMA'yı (O zaman adı 'Akira' olacak!) tüm ağaçların ve ağacın dibine koyduğunuz dal kırpıntılarının üzerlerine spreyleyin (yağmurdan sonra). Sulama yapmadığınızı biliyorum ancak yağmurdan sonra aynı çözelti ile ağaçları sulayın. Bu sulama işlemini çiçeklenme ve meyve tutma dönemlerinde de tekrarlayın. Yani bir büyüme mevsiminde en az 3 veya 4 defa sulama işlemini yapınız. Yine meyve tutma döneminde bir spreyleme daha yapabilirseniz iyi olur.
Sulama işleminin yapılması:
Yağmurdan sonra yapın. Bir teneke veya bidona 10 litre klorsuz su koyun. (1/500 ila 1/300 oranında), Örneğin 10 litre suya yarım çay bardağı EM koyabilirsiniz. Bu suyu ağacın dibine dökün. Eğer arazi eğimliyse veya toprak yağmurdan sonra suya doymuşsa, bu suyun akıp giderek uzaklaşmaması için, ağacın etrafında resimde görüldüğü gibi toprak ile küçük bir havuzcuk oluşturun. (Aşağıdaki resimde bu zeytin ağacı için gösterilmektedir)

Kimyasal gübre:
Ağaçta önceki yıllarda kimyasal gübre kullandınızsa, bu yıl hemen kimyasal gübreyi tamamen kesmeyin ancak size normalde önerilen miktarın yarısını bu senede kullanın. Önüzümdeki yıl kullandığınız kimyasal gübreyi dörtte bire indirin. Ondan sonraki yıl ise, tamamen organik üretime geçeceksiniz ve hiç kimyasal gübre kulanmanıza gerek kalmayacak.
Bundan önceki yıllarda kimyasal gübre kullanmadınızsa, EM ile devam edin ve bundan sonra da kimyasal gübre kullanmayın!
90 gramın üzerinde meyveler almanız dileğiyle!

Eklenen Resimler

Eski 22-12-2009, 20:41   #468
Ağaç Dostu

Sayın doğasever sizlere bir sorum olaca17-20 aralık tarihleri arasında tüyapın sunduğu fuara katıldım, birçok sıvı gübre ve mikro biyal enzim içerikli üretim yapan firmalar ürünlerini yakından tanıtmak için oradaydılar fakat EM i tanıtan firma göremeyişim benim EM in burada olmayışının sebebleri üzerinde düşünmeye ve sebeblerini aramaya yönelti, tabii burada ilk aklıma siz geldiniz bu sorularımın cevaplarını almaya.

Beni bu konuda bilgilendirerek, benim gibi diğer arkadaşların da bu soruları cevap bulacaktır, ilgin için teşekkür eder iyi günler dilerim.

Eski 23-12-2009, 14:36   #469
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Rekabet değil bilgilendirme/bilinçlendirme

Sn Epsody,

Sorunuz için teşekkürler. Normalde önemli bazı tanıtım fuarlarına katılıyoruz. Ancak, Tuyap'a katılmadık. Ancak, bu fuarlar, tarım bölgelerinde (Ege ve Akdeniz) olursa sırf tanıtım amaçlı olarak katılabiliriz. Ama şunu da genel olarak bilmenizde fayda var ki, EM organizasyonu pek fazla reklam yapma taraftarı değildir. Bizler sadece iş yapmakla meşgulüz zaten bugunkü mevcut "her ne pahasına olursa olsun rekabet" anlayışına karşı olduğumuzu da biliyorsunuz. Biz rekabetten çok "iyiler arasında işbirliği ve dayanışmadan" yanayız. Refah toplumunu çatışarak "benim ürünüm senin ürününü döver!" anlayışıyla değil, birlikte el ele vererek kimyasallardan nasıl kurtuluruzun yollarını arayarak birlekte zenginleşme, bilinçlenme yoluyla ancak kurabiliriz. Beyinleri bu sistem tarafından şartlandırılmış birçok kişi benim bu söylediklerime gülüp geçecektir ancak dünyamızın kaynakları çok sınırlı ve bu kaynakları idareli kullanmak zorundayız. Benim görüşüme göre, bir ciklet veya şampuan ya da sıradan bir deterjan olsaydık, reklam yapmak zorundaydık. Eğer içinde sadece organik madde ya da tek bir mikroorganizma türü içeren bir sıvı gübre olsaydık, benzerlerimizin önüne geçmek için yine reklam yapmak zorundaydık. Ancak biz bunların hiçbiri değiliz ve insanlara alternatif bir yaşam biçimi/görüşü sunuyoruz. O yüzden, şimdilik reklam yapmıyoruz. Reklamla ancak fazla derin görüşü olmayan birbirine benzer iki ürün arasında bocalamakta olan insanları kandırabilirsiniz. Ama gerek Internet gerekse diğer kaynakları kullanarak "bilinçlendirme/bilgilendirme" yapıyoruz. (Bu sitede benim yazılarım da bunun bir parçasıdır!) Bu bilinçlendirmenin/bilgilendirmenin meyvelerini kısa bir süre içinde yapılmaya başlanacak önemli çevre projeleriyle göreceksiniz. Saygılarımla.

Eski 27-12-2009, 23:00   #470
Ağaçsever

Zeytin solgunluğu

Dün, fusarium solgunluğuna yakalanmış 7 yaşındaki zeytin ağacımın köküne (çapı 60 cm kadar alanına) 20 litre kuyu suyuna tahminen 1,5 - 2 çay bardağı kadar ema ilave ederek döktüm. Başka hiç bir ilaç vs kullanmamıştım. Benzer şekilde daha önce aynı derecede ilerlemiş durumdaki 4-5 ağacım kurumuştu.

Cep telefonu ile çekmiş olduğum fotoğrafı ekliyorum. Bakalım ağacı em uygulamaları ile kurtarabilecek miyim. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.

Eklenen Resimler

Eski 28-12-2009, 06:23   #471
Ağaç Dostu

Tüyap'ta EM'i Görememek.

Sayın Doğasever," Rekabet değil bilgilendirme/bilinçlendirme" başlıklı yazınız bana yeterli açıklama imkanı vermediğini belirtmek isterim, hatta çalışmalarınızın ve tanıtımlarınızın Ege ve akdeniz bölgeleriyle sınırlıymış vurgulaması, benim bu açıklamalarınıza tatminsizliğimin bir delili gibi kabul edilebilir.

Ben isterdimki doğayı kirleten mineral gübre ve zehirlere karşı tek vücut nişanesi olarak sizide yani EM'i de tuyapın standlarında görmek dileğimdi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Epsody,

Normalde önemli bazı tanıtım fuarlarına katılıyoruz. Ancak, Tuyap'a katılmadık. Ancak, bu fuarlar, tarım bölgelerinde (Ege ve Akdeniz) olursa sırf tanıtım amaçlı olarak katılabiliriz. kullanarak "bilinçlendirme/bilgilendirme" yapıyoruz. (Bu sitede benim yazılarım da bunun bir parçasıdır!) Bu bilinçlendirmenin/bilgilendirmenin meyvelerini kısa bir süre içinde yapılmaya başlanacak önemli çevre projeleriyle göreceksiniz. Saygılarımla.

Eski 28-12-2009, 22:11   #472
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Reytabu
Zeytin solgunluğunda EM'nin nasıl kullanılacağını ayrıntılı biçimde "zeytin hastalıklarıyla doğal mücadele" başlığında anlatmıştım. Orada yazanlara uyarsanız ağacınızı kurtarabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=238

Uyguladığınız tarihte hava sıcaklığı neydi? Ağacınızın çapı kaç cm? gibi soruları da dikkate almanız ve ona göre uygulama yapmanız gerekmekte. Ayrıca, 1 dekarda kaç adet hasta ağaç olduğu da önemli. Bu detaylara göre uygulama şekli değişiyor. Hasta ağaçlarda normalden daha fazla EMA kullanıyoruz. Yukardaki linkte ayrıntıları bulabilirsiniz. Saygılar

Düzenleyen Dogasever : 28-12-2009 saat 22:19 Neden: Düzeltme
Eski 28-12-2009, 22:17   #473
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sevgili Epsody arkadaşım
Benim gerçekten haberim olmadı fuardan.
Ankaradaki arkadaşlarımızda projelerle çok meşguldüler. Bu fuar gözümüzden kaçmış olabilir. Katılamadık. Türkiyede her sene 10-15 fuar oluyor. Denk gelirse katılmaya çalışıyoruz. Ama inanın fuarlar epey masraflı ve zahmetli oluyor. Tabii sonuçta bunlar ürün fiyatlarına yansıyor. Biz elimizden geldiğince, ürün fiyatını da aşağıda tutmaya çalışıyoruz. Aşağıdaki dileğine candan katılıyorum.
Kmiyasal maddelerin karşısında zaten tek vücut olarak beraberiz. Biz bir fuara katılmayınca, kimyasalların karşısında değiliz diyemeyiz. Değil mi?

Ben isterdimki doğayı kirleten mineral gübre ve zehirlere karşı tek vücut nişanesi olarak sizide yani EM'i de tuyapın standlarında görmek dileğimdi.

Eski 30-12-2009, 00:12   #474
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2007
Sayin EPSODY fuarlar genelde çok uluslu şirketlerin buluşma yerleri EM Organizasyonu tamamiyle kar amacli bir organizasyon olmadigi için bu tür fuarlarin en önemlilerine katiliyor.Türkiye'de Tarım fuarlarinin uluslararasi düzeyde yapildigi iki yer vardir birincisi Antalya growtech eurasia ikincisi ise mersin uluslararasi tarım fuarıdır.Bu fuarlara Tarım ve Hayvancılık departmanımız katılmaktadır.Sizin bahsettiginiz 17-20 aralık 2009 tarihinde yapılan Avrasya Tarım fuarı genelde tarım makinaları ağırlıklı bir fuardır.Fuara bende genel bilgi acisindan ve katılımcı EYS makina sahibi Şakir bey tarafından davet edildim.Benim gözlemimde fuarın tarım makinaları acısından önemli olduğudur.Aşağıda fuara katılımcı listesinide bilgilerinize gönderiyorum.Ama ürünümüze gosterdiğiniz hassasiyet için size teşekkür ediyorum.
Tüyap'da gerçekleşen AVRASYA TARIM FUARI KATILIMCI LİSTESİ
AGRODEN TARIM VE KİMYA ÜRÜNLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 300 D 3
AJANS BEYAZ - MEHMET ÜNÜVAR 330 D 3
ALÇELİK ÇELİK YAPI İNŞAAT SAN. VE TİC. A.Ş. 202 2
ALPLER ZİRAAT ALETLERİ VE TİC. A.Ş. 324 A 3
AMA SPA (ITALY) / AMA GARDEN / AMA TÜRKİYE 326 B 3
ANIMAL DERGİSİ 304 C 3
APA YAYINCILIK 310 A 3
ASYANET ENERJİ ELEKT. ÜR. İNŞ. TAAH. PRJ. FİN. MÜŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 331 E 3
ATAN MAKİNA VE YEDEK PARÇA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 310 C 3
ATLANTİS MÜHENDİSLİK GOLF PEYZAJ TARIM. SUL. SİS.
İNŞ. TAAH. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 330 C 3
BAĞCILIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ TEKİRDAĞ 301 C 3
BALIKESİR İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİRLİĞİ 332 E 3
BARAN TARIM MAKİNA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 322 F 3
BAYTRAK TARIM MAKİNALARI DAĞITIM A.Ş. 213 2
BEREKET SAĞIM SİSTEMLERİ
TARIMAK TARIM MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 330 F 3
BEY MEDYA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 320 B 3
BİRLEŞİK TEKNOLOJİK GELİŞİM MAKİNE OTOMATİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 331 D 3
BMR TARIM HAYVANCILIK GÜBRE İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 330 B 3
BORALSAN 324 D 3
CEVİZ TARIM ORMAN ÜRÜNLERİ TİC. VE PAZ. LTD. ŞTİ. 330 H 3
CHONQING HUAWEI LIANLONG SCIENCE & TECHNOLOGY CO. LTD. 322 C 3
COSMOPOLITE - CLUB BACCO ITALIA 302 C 3
ÇANKAYA FİDANCILIK MEYVACILIK - FATİH ÇANKAYA 330 K 3
ÇİMUKA KULUÇKA MAKİNELERİ 324 C 3
DEKSAN HİDROLİK MAKİNE SANAYİİ A.Ş. 324 E 3
DİZAYN TEKNİK PLASTİK BORU VE ELEMANLARI SAN. VE TİC. A.Ş. 311 D 3
DURU PLASTİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 331 A 3
ECEMAK TARIM OTO MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 302 A 3
EKOSİSTEM GÜBRE SAN. A.Ş. (FERBANAT) 330 E 3
EKOTON ÇEVRE VE TARIM MÜH. LTD. ŞTİ.
EIJKELKAMP AGRISEARCH EQUIPMENT BV 301 F 3
ELEKTROMAK JENERATÖR - SUAVİ UYAR 332 F 3
ELMA TARIM VE TARIM ALETLERİ GIDA TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 311 C 3
ERİŞLER YEM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 321 B 3
ERKİM TARIM ÜRÜNLERİ VE ZİRAİ İLAÇLAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 300 E 3
ESMAK TARIM MAKİNALARI - ERDOĞAN SÜZEN 332 A 3
EYS SEPARATÖR 322 B 3
FEREX-BG 330 J 3
FİŞEK DEMİR HIRDAVAT KOLL. ŞTİ. - AVRAM ESKANAZİ VE ORT. 316 3
FORTİS BANK A.Ş. 314 C 3
FUZHOU FORESIGHT M&E CO. LTD. 322 D 3
GAZETE GÖZLEM YAYINCILIK VE PAZARLAMA LTD. ŞTİ. 333 D 3
GESTAR GENEL TARIM ÜRÜNLERİ BES. GIDA MÜH. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 300 C 3
GRIPPLE LTD. 301 E 3
GURBETÇİLER PLASTİK SAN. VE TİC. A.Ş. 302 B 3
GÜBRETAŞ 311 A 3
GÜLEN PLASTİK SAN. VE TİC. A.Ş. 321 C 3
GÜNGÖR TARIM SULAMA MAKİNALARI SAN. VE TİC. A.Ş. 303 C 3
GÜRŞAH RÖMORK SANAYİ 327 B 3
GÜVEN MAKİNE - ADAPAZARI 321 D 3
HARYO MAKİNA SANAYİ A.Ş. 304 A 3
HASAT DERGİSİ 300 B 3
HUBER REBEN GBR - GERMANY 301 D 3
İRGELER TARIM ÜRÜNLERİ ÜRETİM TİC. LTD. ŞTİ. 310 B 3
İRTEM TARIM MAKİNALARI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 314 A 3
İSTANBUL İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ FUAYE FUAYE
İZELMAK DALGIÇ POMPA SAN. TİC. MAK. İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 312 A 3
KARACABAY TURİZM VE MOTORLU TAŞITLAR TİC. LTD. ŞTİ. 212 2
KELVİN TEKNİK İLAÇLAMA MAKİNALARI 320 C 3
KURT MÜHENDİSLİK MAKİNA LTD. / KURT AGRO MACHINERY INDUSTRY CO. 323 3
KURTSAN TARIM END. MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 314 B 3
KUTLUCAN BİÇERDÖVER VE TRAKTÖR SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 201 2
LİMAGRAİN TOHUM ISLAH VE ÜRETİM SAN. VE TİC. A.Ş. 310 A 3
MANAVOĞLU MAKİNA İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 321 A 3
MASSEY FERGUSON TARIM MAKİNELERİ LTD. ŞTİ. 211 2
MELASTY MILKING EQUIPMENTS 322 A 3
NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 327 C 3
NEFER ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 332 B 3
ÖZÇELİK MAKİNA - AHMET ÜMİT AYDIN 303 B 3
ÖZKAN MAKİNA HİDROLİK KONTROLLÜ MAKİNE İMALATI - ÖMER ÖZKAN 303 A 3
ÖZSAN TARIM MAKİNALARI İMALAT VE SATIŞI - ARİF ÖZALP 315 B 3
ÖZSAYGIN GÜMRÜKLÜ ANTREPOLARI 333 B 3
PALAZOĞLU TARIM ALETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 325 3
PLAST-PA TARIMSAL PLASTİK ÜRÜN. İTH. İHR. İMALAT SAN. VE TİC. - MUHAMMED KALKAN 301 B 3
ROTA MADENCİLİK TARIM HAYVANCILIK PAZARLAMA NAKLİYAT DIŞ TİC. A.Ş. 322 E 3
SAKARYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 312 C 3
SANDER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 330 G 3
SER-GÖR BAHÇE VE YAPI MALZEMELERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 320 A 3
SMS YAYINCILIK REKLAMCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 312 E 3
SOYLU İPLİK SAN. VE TİC. A.Ş. 330 I 3
SÜRMAK TARIM MAKİNALARI SANAYİ - RAMAZAN ERCAN 313 A 3
ŞAHSUVAROĞLU TARIM A.Ş. 210 2
T.C. TARIM BAKANLIĞI YAYIN DAİRESİ BAŞKANLIĞI 327 A 3
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 326 A 3
TARA TEKSTİL GIDA İNŞ. MAK. KİMYEVİ MAD. VE TIBBİ MALZ. SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. 332 D 3
TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ TEKİRDAĞ BÖLGE BİRLİĞİ 311 B 3
TARIMSAL PAZARLAMA 324 B 3
TARSİM 331 B 3
TEKCAN TARIM SERTİFİKALI TOHUM ÜRETİCİLİĞİ 300 A 3
TİGEM - TÜRKGELDİ TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ 331 C 3
TRAKYA TARIM VE VETERİNERLİK TİC. LTD. ŞTİ. 330 A 3
TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EDİRNE 312 B 3
TRAKYA YAĞLI TOHUMLAR SATIŞ KOOP. BİRLİĞİ FUAYE FUAYE
TUANNA METAL BAĞ VE BAHÇE SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 320 D 3
TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. 200 2
ÜRETİM YAYINCILIK TİCARET LTD. ŞTİ. 333 C 3
VERİMAL TARIM MAKİNALARI BİLGİSAYAR TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ. 313 B 3
YÜZÜAK YAĞMURLAMA SULAMA SİSTEMLERİ 332 C 3
ZİRAAT AJANSI ZİRAİ ORGANİZASYON PLANLAMA YAYIN. DAN. TURZ. REK. MED. PAZ. TİC. LTD. ŞTİ. 312 D 3
ZİRAAT FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 333 A 3
ZİRVE TEKSTİL GIDA TURİZM İNŞAAT REKLAM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 304 B 3

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2009, 09:26   #475
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Epsody çok haklı,

Mikroorganizmaların da bizler gibi canlı olduklarını ve yiyecek (organik madde), içecek (su) ve barınma ihitaçları olduğunu unutmamalıyız. Mikroorganizmalar için en iyi barınma yeri kildir. Topraklarımızda genellikle çok az da olsa kil mevcuttur. Ancak saksınızda olmayabilir. Veya toprağınız aşırı derecede kumlu veya kireçliyse, o zaman biraz (50 gram/mtrekare) kil ilave etmenizde yarar var. Onların da eve ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız.
Sayın Doğasever, benim sebze bahçemin toprağı da çok kumlu, suyu tutmuyor, yanlış hatırlamıyorsam üç çuval(36 kg.)patlatılmış perlit yaydığım halde çok faydası olmadı.
Bu durumda 25 m² olan sebze bahçeme 2 kg. kil yaysam çok mu fazla olur?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2009, 13:08   #476
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Doğasever, benim sebze bahçemin toprağı da çok kumlu, suyu tutmuyor, yanlış hatırlamıyorsam üç çuval(36 kg.)patlatılmış perlit yaydığım halde çok faydası olmadı.
Bu durumda 25 m² olan sebze bahçeme 2 kg. kil yaysam çok mu fazla olur?
Sn Yağcı
Sorunuz için teşekkürler. 2 kg kili ilave etmenizi öneririm. (Teorik olarak 1,250 g kil gerekiyor ama 2 kg atabilirsiniz.) Toprağınızın organik madde durumu nasıl? Bence kumlu ve/veya kireçli topraklarda en iyisi EM Kompost ve/veya EM Bukaşi ilave etmek. Eğer organik maddeniz çok düşükse, 1 kg/metrekare'ye kadar organik madde ilave edebilirsiniz. Böylece hem organik madde hem de kil ilavesiyle, toprağınızın su tutmasını sağlayabilirsiniz. Saygılarımla.

Eski 30-12-2009, 13:17   #477
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Naturem'e Hoşgeldin.

Naturem arkadaşımıza "aramıza hoşgeldin" diyorum. Ayrıca, verdiği uzun liste için de teşekkür ederiz. Kendisi bir "EM Hazırlama ve Uygulama" uzmanıdır. Yani işin mutfağındadır. Özellikle çevre uygulamalarında yaptığı tüm dere ve göl temizleme çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Kendisi yıllardır büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Buradaki yazışmalarımıza olumlu katkıda bulunmasını candan diliyorum. Sitedeki tüm EM kullanıcılarının Naturem'in engin deneyimlerinden yararlanacağından hiç kuşkum yok.

Eski 30-12-2009, 13:36   #478
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Toprağınızın organik madde durumu nasıl?
Cevap için teşekkürler sayın Doğasever, bu sene Mersin de yapılacak Tarım fuarına geleceğini düşündüğüm Bukaşi kovalarından iki adet almayı düşünüyorum, Em ilavesi ile kendi kompostumu hazırlarım.
Ayrıca, bu Son baharda 25² alana dört büyük çuval yanmış büyük baş hayvan gübresi karıştırıp bellettim.

Bunu dışında İlk bahar bellemesi yapılırken Leonardit ilave etmeyi düşünüyorum toprağıma.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2009, 13:49   #479
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Siz zaten gereken herşeyi yapmışsınız! Tebrikler. Huzur ve sağlık içinde bahçenizin tadını çıkarmanızı diliyorum.

Eski 01-01-2010, 16:35   #480
Ağaç Dostu

EM yetkililerinden sorularıma yetersiz açıklamalar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Naturem Mesajı Göster
Sayin EPSODY fuarlar genelde çok uluslu şirketlerin buluşma yerleri EM Organizasyonu tamamiyle kar amacli bir organizasyon olmadigi için bu tür fuarlarin en önemlilerine katiliyor.Türkiye'de Tarım fuarlarinin uluslararasi düzeyde yapildigi iki yer vardir birincisi Antalya growtech eurasia ikincisi ise mersin uluslararasi tarım fuarıdır.Bu fuarlara Tarım ve Hayvancılık departmanımız katılmaktadır.Sizin bahsettiginiz 17-20 aralık 2009 tarihinde yapılan Avrasya Tarım fuarı genelde tarım makinaları ağırlıklı bir fuardır.Fuara bende genel bilgi acisindan ve katılımcı EYS makina sahibi Şakir bey tarafından davet edildim.Benim gözlemimde fuarın tarım makinaları acısından önemli olduğudur.Aşağıda fuara katılımcı listesinide bilgilerinize gönderiyorum.Ama ürünümüze gosterdiğiniz hassasiyet için size teşekkür ediyorum.
Sayın Arkadaşım Naturem, iyiki konuya müdahil oldunuz, bari ikna olmadığım sorularımı siz cevaplarsınızda sakinleşirim, doğasever in çelişkili açıklamalarıyla iyice çelişkiye düştüm sorduğum sorularımla, önce reklam amaçlı olduğu için katılamadığını belirtiyor,bizim amacımız Rekabet değil bilgilendirme/bilinçlendirme diye açıklama getiriyor, nasıl açıklamaysa"" Ancak, bu fuarlar, tarım bölgelerinde (Ege ve Akdeniz) olursa sırf tanıtım amaçlı olarak katılabiliriz. " deyince iş dahada karışıyor sanki tarım türkiyede o anlattığı bölgelerde yapılıyomuşta, onlarda kendilerini ege ve akdeniz bölgeleriyle sınırlamışlar diyerek gaf yapıyordu, daha sonrada haberimiz olmadıda o yüzden katılamadık deyince işin ciddiyetini hepten kaçırdı.

Şimdide sizde EM'in,Tüyapın tarımın makina ağarlıklı fuarlarına katılmadığın dan dem vurarak, kendinizin uluslar arası fuarlara katılabileceğini bu da antalya ve mersin gibi sadece akdeniz bölgesini açıklıyarak doğaseverle ayni paralellkite cevaplar la benim sorularım boşlukta kaldı, benim zehirlere ve kimyasallara karşı EM' ide diğer firmalar BMR TARIM HAYVANCILIK GÜBRE İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. EKOSİSTEM GÜBRE SAN. A.Ş. (FERBANAT), TARA TEKSTİL GIDA İNŞ. MAK. KİMYEVİ MAD. VE TIBBİ MALZ. SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. gibi firma ve kuruluşları ayırt etmediğim den, sizin bu tutatarsız açıklamalarınıza anlam veremediğimi esefle bildirmek isterim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025