agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2009, 15:47   #151
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Hay hay Oğuz Bey, teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 15:49   #152
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
En son oltalarla, tavuk ciğerleri ile gördük ama balığı göremedik

Onun yerine tenekede tavuk tuttuk.
Özelden e-mailinizi gönderin videoda göndereyim size Balıkcılığıma dair Kapulukaya'dan alınmış "belge"

Eklenen Resimler

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 15:56   #153
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Eh artık sözün bittiği andır.Meşhur şapkanız yok

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 16:04   #154
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Tebrikler gerçekten Balıkçıymışsınız. Ben yanınızda çömez kalırım herhalde...

Eski 15-07-2009, 16:09   #155
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Estağfurullah, bu fotoğraf oraya en son gittiğim zamana ait, uzun zamandır o taraflara gitmedim, durum nedir hiç bilgim yok. Fırsat bulursak beraber gideriz inşallah

Meşhur şapkam da özellikle yok, yüzümün gözükmeme ve "acaba" denmesi ihtimali düşünülerek

Bu arada konuyu dağıtıyorum diye yine Sn. Malina müdahale edecek En iyisi burada keselim balıkçılık konusunu

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 18:01   #156
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Alıntı:
Benim 1 tonluk depoyu kayınçoya kaptırdık.

Yeni alacağım 500 lt lik deponun içine;

yarım litre EMA + bir litre ROA plus atarım, keyfime bakarım

Yaprak uygulaması için fungusit özelliği olan ne kullanacaksınız?

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 19:09   #157
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Yaprak uygulaması için fungusit özelliği olan ne kullanacaksınız?
Feriha Hanım merhaba

İlginiz için teşekkür ederim. Fungusit özelliği olan herhangi bir ürünümüz yoktur!

Bitkilerinizi beslemek ve iyi beslediğiniz için de zararlı mikroorganizmalara karşı direncini artırmak istiyorsanız sadece EMA kullanabilirsiniz. EMA ilaç ya da fungusit değildir sadece yararlı mikroorganizmalar içerir. Saygılarımla.

Eski 16-07-2009, 00:55   #158
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Mikrobiyal gübre konusunu burada bizlerin önünde ve konuya tamamen yabancı olanların (şahsım adına) bile anlayabileceği bir şekilde konuştuğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Zehirsiz gübre ve ilaç kullanmak isteyenler için çok aydınlatıcı oluyorsunuz, sağolun varolun.

Tabi ki sevgili arkadaşım Sn. Denziakvaryumu'nun hakkını da yememek lazım, ona da ayrıca teşekkürler
Konuyu yakından ilgi ile takip ettiğinizden dolayı size , Sn.denizakvaryumuna bende çok teşekkür ederim. Amacımızın en can alıcı cümlesini kullanmışsınız " Zehirsiz gübre ve Zehirsiz ilaç kullanmak " faydalı olabildiysek ne mutlu bizlere. Sevgiler

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2009, 22:30   #159
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Estağfurullah, bu fotoğraf oraya en son gittiğim zamana ait, uzun zamandır o taraflara gitmedim, durum nedir hiç bilgim yok. Fırsat bulursak beraber gideriz inşallah

Meşhur şapkam da özellikle yok, yüzümün gözükmeme ve "acaba" denmesi ihtimali düşünülerek

Bu arada konuyu dağıtıyorum diye yine Sn. Malina müdahale edecek En iyisi burada keselim balıkçılık konusunu
selam balıkçı serdar bey
bende balığa merakım var ara sıra bende tatlı su balığna gidiyorum
sizden ricam zodyak bot bilgileri
ebatı,markası,fiyatı birde motor bilgileri
son olarak memnuniyetiniz tavsinez nedir teşekkür ederim)

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 23:49   #160
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Dear Mr. Xxxxxxxx (soyadım),

Thank you for your interest in EM•1®, the content of EM•1® name by name is as follows:

Lactobacillus Casei
Lactobacillus Fermentum
Bacillus Subtilis
Saccharomyces Cervisiae
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus delbrueckii
Rhodopseudomonas palustris

As far as your question regarding Pseudomonas Fluorescens, this is something that is commonly found in the soil. When adding EM•1® to the soil it helps to accelerate the soil building process and promote beneficial microbial communities.

Feel free to visit our website at www.emamerica.com for further information.

--
Laresa Hays
EM America General Manager

19371 US HWY 69 S.
Alto, Texas 75925

866.369.3678 x81
817.394.1426 (fax)

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 09:26   #161
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
"Something" ibaresine takıldım ben. Daha teknik bir tabir beklerdim.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 03:48   #162
-

Giriş Tarihi: 12-09-2008
Ben her yerine takıldım Daha türkce bir yazı beklerdim.

hakany Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 15:32   #163
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Son bir kaç saatimi başlığın mesajlarını inceleyerek geçirdim, B5A, Bionem, ROA plus, Naturel derken şimdi de EM ile tanıştım.
Bu ürünü ilk defa bu gün öğrendim, anlayabildiğim kadarı ile çok faydalı, özellikle benim ihtiyaçlarıma cevap verebileceğini düşünüyorum.
Ancak, kafam öyle karıştı ki, neyi nerede nasıl ne zaman kullanabileceğim hakkında hiç bir fikrim yok(4 N, 1 K)

Yazışmalar daha çok profesyonellere hitap ediyor gibime geldi, biz amatör kullanıcıların daha basit anlatımlara ihtiyacımız var.

Benim 250² bahçemde, domates, biber, patlıcan, hıyar vb. sebzelerim ve çok çeşitli çiçeklerim var, saksıda ve yerde.
Hastalıklar için Bionem kullanıyorum, insktisitler için NeemAzal.

Şimdi benim sorum; Bana nasıl bir EM gerekir, ve hangi sürelerle hangi ölçülerde kullanabilirim.
Üç tonluk su depomun içine karıştırıp tüm bitkilerime damlamadan vermek benim için çok uygun olur, özellikle süs bitkilerimin dayanıklı güzel ve bol çiçek vermesi için önerileriniz ne olabilir?

Ayrıca 20 tane çeşitli meyve ağacım var.
Tüm bunlar göz önüne alındığında bir mevsim için ne kadar EM ye ihtiyacım olur?

Lütfen en anlaşılır şekilde bilgi verebilirmisiniz?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 13:41   #164
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Dün gece oldukça geç bir vakitte İngiltereye döndüm. Türkiye'de 12 günde 3500 km yol yapmışım. Gerek tarımsal gerek çevre çalışmalarımızın iyi gittiğini bizzat yerinde görmekten son derece memnunum. Bugüne kadar el attığımız tüm tarım ve çevre projelerinde çok başarılı sonuçlar aldık. Öncelikle bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Gelelim sorularınıza: Sn Meyvelitepe EM Amerika ile temas kurmuş ve bazı mikroorganizma bilgileri almış. Kendisini bilgiye karşı duyduğu merak ve arzudan ötürü tebrik ederim. EMAmerikanın verdiği mikroorganizmalar doğrudur. Zaten grup olarak bakarsanız, 3 grup olduğunu görebilirsiniz: Laktik asit bakterileri, mayalar ve fototropik bakteriler. Prof. Higa, bu mikroorganizmaları kullanıcılara ve resmi dairelere tek tek isimler yerine gruplar halinde vermemizi öneriyor. Çünkü analizlerde EM içindeki mikroorganizmaların hepsini bulmak mümkün olmayabiliyor. (Analiz yöntemlerinin sınırlamalarına bağlı olarak). Zaten önemli olan da bu mikroorganizmaların tek tek isimlerinden çok biraraya geldiklerinde yarattıkları sinerjidir.

Sn Adalet Yağcı, EM'yi EM aktif (EMA) olarak tarımda iki değişik şekilde uyguluyoruz: Sulama suyuna 1:500 oranında klorsuz suyla seyrelterek sulama suyuna ve yapraktan spreyleyerek. Sadece EMA kullanabilirsiniz. EMA çok yakında yeni bir isimle çıkacak! Toprağa ekimden önce, bitkiye ekimden sonra, büyüme aşamasında, çiçeklenme aşamasında, meyve verme aşamasında olmak üzere 5 defa uygulamanız yeterlidir. Fazla uygulamanın hiçbir zararı yoktur. www.organikgubre.com adresinden kullanım kılavuzunu indirebilirsiniz. Saygılarımla.

Eski 29-07-2009, 15:56   #165
Ağaç Dostu

Türkiye'ye geldiğinizde uğrayacaktınız...Teğet geçtiniz

EMA neden yeni bir isimle çıkıyor?

Eski 29-07-2009, 16:33   #166
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Gelen mesajı olduğu gibi yapıştırıp çevirisini yapmamış olmamdan dolayı özür dilerim. Çok sıkışık bir zamandı. Ön bilgi olarak öylece koymuştum.

Em Amerikaya EM'nin içinde olan bakterileri ve bu bakterilerin herhangi bir şekilde Pseudomonas Fluorescens bakterisi ile uyuşmazlığı olup olmadığını sormuştum.

Gelen yanıt EM'nin içinde temel olarak;
Lactobacillus Casei
Lactobacillus Fermentum
Bacillus Subtilis
Saccharomyces Cervisiae
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus delbrueckii
Rhodopseudomonas palustris
bakterilerinin bulunduğu, PF ile ilgili olarak da, PF'in genel olarak toprakta bulunan bakterilerden olduğunu (something bu anlamda), EM'nin toprağa ugulanmasıyla birlikte, toprak yapılanma faaliyetini hızlandırdığı ve tüm diğer faydalı bakterileri teşvik ettiği yazılı.

Eski 30-07-2009, 10:38   #167
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Denizakvaryumu,
Türkiye gezisi çok yoğun geçtiği için uğrayamadım. Çok özür dilerim. İnşallah bir daha ki sefere uğrarım.

Sn Meyvelitepe'ye de araştırması için teşekkürler. EM Amerika da aynı benim düşündüğüm gibi belirtmiş.

Eski 30-07-2009, 10:42   #168
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

EMRO Japonya, EMA'nın, EMA adıyla şişelenerek satılmasını istemediği sadece istek üzerine bizim aktifleştirmemizi ve satmamızı istediği için, yeni bir adla çıkarmaya karar verdik. Ayrıca, herkes aktifleştirmeyi kolayca yapamıyor. Sorunlar çıkıyor. Sırf aktifleştirme yüzünden yanlış yapılan uygulamalar olabiliyor. O yüzden.

Eski 30-07-2009, 10:54   #169
Ağaç Dostu

EM5 benim bildiğim aktifleştirilmiş hali,

EM5 de sadece yaprak uygulaması yapılıyor yeni EMA da ise kök yani sulama yapılacak yanılıyor muyum?

Eski 30-07-2009, 10:59   #170
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Yeni EMA tek ürün olarak piyasaya çıkacak. Hem kökten hem de yapraktan verebileceksiniz. Eğer bitkilerde herhangi bir sorun varsa, EM5 ve EM FPE karışımını da (%50 + %50 oranında karıştırıp 1:500 oranında klorsuz suyla karıştırarak) yapraktan verebileceksiniz. EMA, EM5 ve EM FPE ürünlerinin hepsi sıvı mikrobiyal gübredir.

Memmo beğendi.
Eski 30-07-2009, 11:15   #171
Ağaç Dostu

Anladığım kadarı ile yeni EMA hem yapraktan hem kökten verilerek bitkinin sağlıklı gelişmesi için koruyucu bir önlem olarak uygulanacak.

Eğer bitkilerde hastalık varsa EM5+EM FPE kullanılacak

Eski 30-07-2009, 11:17   #172
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Doğru anlamışsınız Sn Denizakvaryumu.

Eski 30-07-2009, 11:27   #173
Ağaç Dostu

Yararlı bakteriler birbirini öldürmediğine göre;

yeni EMA ve ROA yı karıştırarak uygulama yaparsak, çifte silahla çok daha etkili olur muyuz?

Günün en önemli sorusu

Eski 30-07-2009, 11:56   #174
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Yararlı bakteriler birbirini öldürmediğine göre;

yeni EMA ve ROA yı karıştırarak uygulama yaparsak, çifte silahla çok daha etkili olur muyuz?

Günün en önemli sorusu
Sn Denizakvaryumu,
Bu konudaki görüşümü daha önce belirtmiştim. EM, yararlı mikroorganizmalardan oluşan mikrobiyal bir kokteyldir. PF de toprakta bulunan yararlı mikroorganizmalardan biridir. EM ilavesiyle, topraktaki yararlı mikroorganizmaların popülasyonu artmaktadır. Bildiğim kadarıyla ROA da topraktaki yararlı mikroorganizmaları artırmaktadır. Bu açıdan bakıldığında EM ve ROA birbirlerini destekleyebilen ürünlerdir. Ancak, farklı firmalarca üretilen farklı ürünlerdir. Bu yüzden, tüketicilerin ikisini birlikte değil, tek tek kullanmalarını öneririm. Ya ROA kullansınlar ya da EM. Benim düşünceme göre, bu ekonomik kriz döneminde ikisine birden para harcamalarına gerek yoktur. Tabii ki ben EM'yi tanıdığım ve bildiğim için EM kullanmalarını önermem de doğal olacaktır.

Eski 30-07-2009, 22:05   #175
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Hem EM'nin içeriğindeki bakteriler, hem de PF normalde toprakta bulunan ve bulunması gereken bakteriler. Bunlar arasında bir antagonizma olduğuna dair herhangi bir bilgiye rastlamadım. Ancak Bionem veya Roa içinde bulunan, bakteri harici başka maddelerin PF dışındaki bakterileri öldürdüğü söylendiğinde (her ne kadar özel olarak yapılmış testler yoksa da) bu ürünlerin birlikte kullanılabilirliği kalmıyor. Öte yandan, şayet bu ürünlerin formülasyonunda böylesine kuvvetli anti-bakteriyel madde varsa, sadece aynı karışımdaki diğer faydalı bakterileri değil, topraktaki tüm diğer faydalı bakterileri, mikorizaları vb. de öldürmesi muhtemel oluyor. Biraz tuhaf bir çelişki, fakat tatmin edici yanıt, daha doğrusu bilgi almak mümkün görünmüyor

Eski 31-07-2009, 07:53   #176
Ağaç Dostu

Hımmm bu konuyu hiç düşünmemiştim.

Örneğin çok kuvvetli bir kekik yağının bionemde olduğunu biliyoruz.Bu durumda toprağa uygulandığında diğer yararlı organizmaları öldürmesi olayı olabilir gibi bir sonuç çıkıyor.

Bu konuda açıklama getirilmesi gerekir.

Eski 31-07-2009, 13:44   #177
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Hem EM'nin içeriğindeki bakteriler, hem de PF normalde toprakta bulunan ve bulunması gereken bakteriler. Bunlar arasında bir antagonizma olduğuna dair herhangi bir bilgiye rastlamadım. Ancak Bionem veya Roa içinde bulunan, bakteri harici başka maddelerin PF dışındaki bakterileri öldürdüğü söylendiğinde (her ne kadar özel olarak yapılmış testler yoksa da) bu ürünlerin birlikte kullanılabilirliği kalmıyor. Öte yandan, şayet bu ürünlerin formülasyonunda böylesine kuvvetli anti-bakteriyel madde varsa, sadece aynı karışımdaki diğer faydalı bakterileri değil, topraktaki tüm diğer faydalı bakterileri, mikorizaları vb. de öldürmesi muhtemel oluyor. Biraz tuhaf bir çelişki, fakat tatmin edici yanıt, daha doğrusu bilgi almak mümkün görünmüyor
Sn Meyvelitepe ve Denizakvaryumu,
Ben sadece EM açısından yorum yapabilirim: EM, mikoriza dahil topraktaki tüm diğer yararlı mikroorganizmaları ve toprağın organik madde içeriğini artırır. Bunun doğrudan bir sonucu olarak da Katyon Değiştirme Kapasitesi artar ve compaction (sıkışma) azalır. Kanıt olarak bunlara ait elimizde birçok makale mevcut.

Memmo beğendi.
Eski 31-07-2009, 13:55   #178
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Sitenizden mail göndermiştim, henüz yanıt yok . Ev kullanıcıyım. EMA'yı nasıl temin edebilirim?

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 15:49   #179
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Meyvelitepe ve Denizakvaryumu,
Ben sadece EM açısından yorum yapabilirim: EM, mikoriza dahil topraktaki tüm diğer yararlı mikroorganizmaları ve toprağın organik madde içeriğini artırır. Bunun doğrudan bir sonucu olarak da Katyon Değiştirme Kapasitesi artar ve compaction (sıkışma) azalır. Kanıt olarak bunlara ait elimizde birçok makale mevcut.
BU makalelerden birinin özet sayfasını buraya kopyalıyorum. İsteyene makalenin tamamını yollayabilirim. Özet sayfada, EM'nin organik madde içeriğini, Katyon Değiştirme Kapasitesini (CEC, Cation Exchange Capacity) artırdığı açıkça belirtiliyor. Ayrıca, compaction (toprağın sıkışması) azaldığı da belirtiliyor.

Eklenen Resimler

Eski 31-07-2009, 15:56   #180
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Organik madde ve Katyon Değiştirme Kapasitesinin artmasının ve toprağın daha az sıkışmasının ne anlama geldiğinin yorumunu da Sn Deniz akvaryumu ve/veya Meyvelitepe veya forum üyelerimizden herhangi bir arkadaş burada yaparsa çok sevinirim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025