![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Hay hay Oğuz Bey, teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Tebrikler gerçekten Balıkçıymışsınız. Ben yanınızda çömez kalırım herhalde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Estağfurullah, bu fotoğraf oraya en son gittiğim zamana ait, uzun zamandır o taraflara gitmedim, durum nedir hiç bilgim yok. Fırsat bulursak beraber gideriz inşallah ![]() Meşhur şapkam da özellikle yok, yüzümün gözükmeme ve "acaba" denmesi ihtimali düşünülerek ![]() Bu arada konuyu dağıtıyorum diye yine Sn. Malina müdahale edecek ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprak uygulaması için fungusit özelliği olan ne kullanacaksınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginiz için teşekkür ederim. Fungusit özelliği olan herhangi bir ürünümüz yoktur! Bitkilerinizi beslemek ve iyi beslediğiniz için de zararlı mikroorganizmalara karşı direncini artırmak istiyorsanız sadece EMA kullanabilirsiniz. EMA ilaç ya da fungusit değildir sadece yararlı mikroorganizmalar içerir. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
bende balığa merakım var ara sıra bende tatlı su balığna gidiyorum sizden ricam zodyak bot bilgileri ebatı,markası,fiyatı birde motor bilgileri son olarak memnuniyetiniz tavsinez nedir teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Dear Mr. Xxxxxxxx (soyadım), Thank you for your interest in EM•1®, the content of EM•1® name by name is as follows: Lactobacillus Casei Lactobacillus Fermentum Bacillus Subtilis Saccharomyces Cervisiae Lactobacillus plantarum Lactobacillus delbrueckii Rhodopseudomonas palustris As far as your question regarding Pseudomonas Fluorescens, this is something that is commonly found in the soil. When adding EM•1® to the soil it helps to accelerate the soil building process and promote beneficial microbial communities. Feel free to visit our website at www.emamerica.com for further information. -- Laresa Hays EM America General Manager 19371 US HWY 69 S. Alto, Texas 75925 866.369.3678 x81 817.394.1426 (fax) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
-
Giriş Tarihi: 12-09-2008
|
Ben her yerine takıldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Son bir kaç saatimi başlığın mesajlarını inceleyerek geçirdim, B5A, Bionem, ROA plus, Naturel derken şimdi de EM ile tanıştım. Bu ürünü ilk defa bu gün öğrendim, anlayabildiğim kadarı ile çok faydalı, özellikle benim ihtiyaçlarıma cevap verebileceğini düşünüyorum. Ancak, kafam öyle karıştı ki, neyi nerede nasıl ne zaman kullanabileceğim hakkında hiç bir fikrim yok(4 N, 1 K) ![]() Yazışmalar daha çok profesyonellere hitap ediyor gibime geldi, biz amatör kullanıcıların daha basit anlatımlara ihtiyacımız var. Benim 250² bahçemde, domates, biber, patlıcan, hıyar vb. sebzelerim ve çok çeşitli çiçeklerim var, saksıda ve yerde. Hastalıklar için Bionem kullanıyorum, insktisitler için NeemAzal. Şimdi benim sorum; Bana nasıl bir EM gerekir, ve hangi sürelerle hangi ölçülerde kullanabilirim. Üç tonluk su depomun içine karıştırıp tüm bitkilerime damlamadan vermek benim için çok uygun olur, özellikle süs bitkilerimin dayanıklı güzel ve bol çiçek vermesi için önerileriniz ne olabilir? Ayrıca 20 tane çeşitli meyve ağacım var. Tüm bunlar göz önüne alındığında bir mevsim için ne kadar EM ye ihtiyacım olur? Lütfen en anlaşılır şekilde bilgi verebilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Dün gece oldukça geç bir vakitte İngiltereye döndüm. Türkiye'de 12 günde 3500 km yol yapmışım. Gerek tarımsal gerek çevre çalışmalarımızın iyi gittiğini bizzat yerinde görmekten son derece memnunum. Bugüne kadar el attığımız tüm tarım ve çevre projelerinde çok başarılı sonuçlar aldık. Öncelikle bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Gelelim sorularınıza: Sn Meyvelitepe EM Amerika ile temas kurmuş ve bazı mikroorganizma bilgileri almış. Kendisini bilgiye karşı duyduğu merak ve arzudan ötürü tebrik ederim. EMAmerikanın verdiği mikroorganizmalar doğrudur. Zaten grup olarak bakarsanız, 3 grup olduğunu görebilirsiniz: Laktik asit bakterileri, mayalar ve fototropik bakteriler. Prof. Higa, bu mikroorganizmaları kullanıcılara ve resmi dairelere tek tek isimler yerine gruplar halinde vermemizi öneriyor. Çünkü analizlerde EM içindeki mikroorganizmaların hepsini bulmak mümkün olmayabiliyor. (Analiz yöntemlerinin sınırlamalarına bağlı olarak). Zaten önemli olan da bu mikroorganizmaların tek tek isimlerinden çok biraraya geldiklerinde yarattıkları sinerjidir. Sn Adalet Yağcı, EM'yi EM aktif (EMA) olarak tarımda iki değişik şekilde uyguluyoruz: Sulama suyuna 1:500 oranında klorsuz suyla seyrelterek sulama suyuna ve yapraktan spreyleyerek. Sadece EMA kullanabilirsiniz. EMA çok yakında yeni bir isimle çıkacak! Toprağa ekimden önce, bitkiye ekimden sonra, büyüme aşamasında, çiçeklenme aşamasında, meyve verme aşamasında olmak üzere 5 defa uygulamanız yeterlidir. Fazla uygulamanın hiçbir zararı yoktur. www.organikgubre.com adresinden kullanım kılavuzunu indirebilirsiniz. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
agaclar.net
|
Gelen mesajı olduğu gibi yapıştırıp çevirisini yapmamış olmamdan dolayı özür dilerim. Çok sıkışık bir zamandı. Ön bilgi olarak öylece koymuştum. Em Amerikaya EM'nin içinde olan bakterileri ve bu bakterilerin herhangi bir şekilde Pseudomonas Fluorescens bakterisi ile uyuşmazlığı olup olmadığını sormuştum. Gelen yanıt EM'nin içinde temel olarak; Lactobacillus Casei Lactobacillus Fermentum Bacillus Subtilis Saccharomyces Cervisiae Lactobacillus plantarum Lactobacillus delbrueckii Rhodopseudomonas palustris bakterilerinin bulunduğu, PF ile ilgili olarak da, PF'in genel olarak toprakta bulunan bakterilerden olduğunu (something bu anlamda), EM'nin toprağa ugulanmasıyla birlikte, toprak yapılanma faaliyetini hızlandırdığı ve tüm diğer faydalı bakterileri teşvik ettiği yazılı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Sn Denizakvaryumu, Türkiye gezisi çok yoğun geçtiği için uğrayamadım. Çok özür dilerim. İnşallah bir daha ki sefere uğrarım. Sn Meyvelitepe'ye de araştırması için teşekkürler. EM Amerika da aynı benim düşündüğüm gibi belirtmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
EMRO Japonya, EMA'nın, EMA adıyla şişelenerek satılmasını istemediği sadece istek üzerine bizim aktifleştirmemizi ve satmamızı istediği için, yeni bir adla çıkarmaya karar verdik. Ayrıca, herkes aktifleştirmeyi kolayca yapamıyor. Sorunlar çıkıyor. Sırf aktifleştirme yüzünden yanlış yapılan uygulamalar olabiliyor. O yüzden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Yeni EMA tek ürün olarak piyasaya çıkacak. Hem kökten hem de yapraktan verebileceksiniz. Eğer bitkilerde herhangi bir sorun varsa, EM5 ve EM FPE karışımını da (%50 + %50 oranında karıştırıp 1:500 oranında klorsuz suyla karıştırarak) yapraktan verebileceksiniz. EMA, EM5 ve EM FPE ürünlerinin hepsi sıvı mikrobiyal gübredir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Doğru anlamışsınız Sn Denizakvaryumu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konudaki görüşümü daha önce belirtmiştim. EM, yararlı mikroorganizmalardan oluşan mikrobiyal bir kokteyldir. PF de toprakta bulunan yararlı mikroorganizmalardan biridir. EM ilavesiyle, topraktaki yararlı mikroorganizmaların popülasyonu artmaktadır. Bildiğim kadarıyla ROA da topraktaki yararlı mikroorganizmaları artırmaktadır. Bu açıdan bakıldığında EM ve ROA birbirlerini destekleyebilen ürünlerdir. Ancak, farklı firmalarca üretilen farklı ürünlerdir. Bu yüzden, tüketicilerin ikisini birlikte değil, tek tek kullanmalarını öneririm. Ya ROA kullansınlar ya da EM. Benim düşünceme göre, bu ekonomik kriz döneminde ikisine birden para harcamalarına gerek yoktur. Tabii ki ben EM'yi tanıdığım ve bildiğim için EM kullanmalarını önermem de doğal olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
agaclar.net
|
Hem EM'nin içeriğindeki bakteriler, hem de PF normalde toprakta bulunan ve bulunması gereken bakteriler. Bunlar arasında bir antagonizma olduğuna dair herhangi bir bilgiye rastlamadım. Ancak Bionem veya Roa içinde bulunan, bakteri harici başka maddelerin PF dışındaki bakterileri öldürdüğü söylendiğinde (her ne kadar özel olarak yapılmış testler yoksa da) bu ürünlerin birlikte kullanılabilirliği kalmıyor. Öte yandan, şayet bu ürünlerin formülasyonunda böylesine kuvvetli anti-bakteriyel madde varsa, sadece aynı karışımdaki diğer faydalı bakterileri değil, topraktaki tüm diğer faydalı bakterileri, mikorizaları vb. de öldürmesi muhtemel oluyor. Biraz tuhaf bir çelişki, fakat tatmin edici yanıt, daha doğrusu bilgi almak mümkün görünmüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Hımmm bu konuyu hiç düşünmemiştim. Örneğin çok kuvvetli bir kekik yağının bionemde olduğunu biliyoruz.Bu durumda toprağa uygulandığında diğer yararlı organizmaları öldürmesi olayı olabilir gibi bir sonuç çıkıyor. Bu konuda açıklama getirilmesi gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben sadece EM açısından yorum yapabilirim: EM, mikoriza dahil topraktaki tüm diğer yararlı mikroorganizmaları ve toprağın organik madde içeriğini artırır. Bunun doğrudan bir sonucu olarak da Katyon Değiştirme Kapasitesi artar ve compaction (sıkışma) azalır. Kanıt olarak bunlara ait elimizde birçok makale mevcut. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Organik madde ve Katyon Değiştirme Kapasitesinin artmasının ve toprağın daha az sıkışmasının ne anlama geldiğinin yorumunu da Sn Deniz akvaryumu ve/veya Meyvelitepe veya forum üyelerimizden herhangi bir arkadaş burada yaparsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|