View Single Post
Eski 28-07-2009, 15:32   #163
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Son bir kaç saatimi başlığın mesajlarını inceleyerek geçirdim, B5A, Bionem, ROA plus, Naturel derken şimdi de EM ile tanıştım.
Bu ürünü ilk defa bu gün öğrendim, anlayabildiğim kadarı ile çok faydalı, özellikle benim ihtiyaçlarıma cevap verebileceğini düşünüyorum.
Ancak, kafam öyle karıştı ki, neyi nerede nasıl ne zaman kullanabileceğim hakkında hiç bir fikrim yok(4 N, 1 K)

Yazışmalar daha çok profesyonellere hitap ediyor gibime geldi, biz amatör kullanıcıların daha basit anlatımlara ihtiyacımız var.

Benim 250² bahçemde, domates, biber, patlıcan, hıyar vb. sebzelerim ve çok çeşitli çiçeklerim var, saksıda ve yerde.
Hastalıklar için Bionem kullanıyorum, insktisitler için NeemAzal.

Şimdi benim sorum; Bana nasıl bir EM gerekir, ve hangi sürelerle hangi ölçülerde kullanabilirim.
Üç tonluk su depomun içine karıştırıp tüm bitkilerime damlamadan vermek benim için çok uygun olur, özellikle süs bitkilerimin dayanıklı güzel ve bol çiçek vermesi için önerileriniz ne olabilir?

Ayrıca 20 tane çeşitli meyve ağacım var.
Tüm bunlar göz önüne alındığında bir mevsim için ne kadar EM ye ihtiyacım olur?

Lütfen en anlaşılır şekilde bilgi verebilirmisiniz?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön