agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-08-2009, 13:59   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Aslında şöyle bir önerim var.

Yeni EMA nın 2li paket halinde satılması önerisi.Böylece ürünün raf ömrü uzar.

(Aynen piyasadaki toz antiyobetik ilaçlar gibi.Aktifleştirilmek istendiği zaman su katılıyor.)

Yeni EMA da aktifleştirilmek istendiğinde yannda verilen diğer şişe ile karıştırılsın, sonra da seyreltilsin.

Bilmem Dünyada böyle bir uygulama var mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 14:18   #2
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster

(Aynen piyasadaki toz antiyobetik ilaçlar gibi.Aktifleştirilmek istendiği zaman su katılıyor.)

Yeni EMA da aktifleştirilmek istendiğinde yannda verilen diğer şişe ile karıştırılsın, sonra da seyreltilsin.

Sn Denizakvaryumu, aktifleştirmeyi biz kendi tesisimizde çok daha kontrollü bir ortamda, sıcaklık ve pH'yı kontrol ederek ve aktifleşmeyi kolaylaştırıcı ve mikroorganizmaları destekleyici başka ilave ajanlarda ilave ederek 1 tonluk tanklarda ve pastörize edilmiş melas kullanarak yaptığımızdan, sonuçta yeni EMA'nın raf ömrü en az 6 ay olmakta (1 yıla kadar kullanılabilir!). Sizin öneriniz güzel ve bazı ülkelerde uygulanıyor ancak yanında bir de ~300 TL gibi bir fiyata aktifleştirme ünitesi de satıyorlar ve buna rağmen EMA'nın ömrü en fazla 45 gün oluyor. O yüzden, bizim seçtiğimiz yol Türkiye ve Türk çiftçisi için en uygun olanı. Boyle bir üniteye gerek yok! Çünkü bir plastik bidon da aynı işi görüyor! İnsanlara boş yere para harcatmamıza gerek olmadığını düşündük!
Saygılar

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 19:29   #3
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:

Ben böyle almıştım zaten. Yarımşar litrelik ambalajlarda 2 EM1 ve 2 melas gönderdiler. Sadece 0.25 litrelerini kullanarak 5 litre EMA elde ettim. 5 Litre EMA 2.5 ton suyla kullanılabiliyor. Bu da büyücek bir bahçeye bile epey yeter. Aktifleştirme işini dikkalice yapabildiğiniz taktide EM1 almak daha pratik olabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 19:38   #4
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

EM1 gerçekten Sn MeyveliTepe'nin söylediği gibi, oldukça ekonomik ancak ev kullanıcıları EMA alırlarsa, aktifleştirme işleminden kaçınmış olurlar! Böylece hata yapma olasılıkları ortadan kalkar!

Eski 03-08-2009, 14:23   #5
Ağaç Dostu

6 aylık raf ömrü yeter de artar bile.

Hayırlısı ile çıksın bakalım, benim killi-kireçli bahçeyi yeni EMA ile bir tanıştıralım

Eski 03-08-2009, 14:49   #6
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

MeyveliTepe'nin web sitesi

Sn Meyvelitepe'ye
Kendi özel web sitesinde EM hakkinda yazmış olduğu övgü dolu sözler için çok teşekkür ederim. Eğer izin verirse, buradan sayfasına link vermek istiyorum.

Eski 03-08-2009, 15:18   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
6 aylık raf ömrü yeter de artar bile.
Hayır yetmez.

Ya bir aylık olmalı ve birdefada hepsi kullanılmalı.

Ya en az bir yıllık olmalı, artanı gelecek yıl kullanılmalı.

Örneğin;

Nisan ayında tarlayı işledin, sürdün, sürdürdün ve ürünü kullandın, 6 ay sonra eylül ayında bir daha mı kullanacaksın?

Buna uyacak çiftçi zor bulursunuz.

Ürünün 6 ay raf ömrünün olmasının, bence hiç bir esprisi yok.

Ürünün kullanım kolaylığı diye bir şey var, niye buna dikkat edilmez anlayamıyorum.
Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 15:23   #8
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Hayır yetmez.

Ya bir aylık olmalı ve birdefada hepsi kullanılmalı.

Ya en az bir yıllık olmalı, artanı gelecek yıl kullanılmalı.

Örneğin;

Nisan ayında tarlayı işledin, sürdün, sürdürdün ve ürünü kullandın, 6 ay sonra eylül ayında bir daha mı kullanacaksın?

Buna uyacak çiftçi zor bulursunuz.

Ürünün 6 ay raf ömrünün olmasının, bence hiç bir esprisi yok.

Ürünün kullanım kolaylığı diye bir şey var, niye buna dikkat edilmez anlayamıyorum.
Saygılar
Halil Bey çok haklısınız! O yüzden ben tarla, sera ya da meyve bahçelerinde kullanacaklara nasıl aktifleştirileceğini öğretiyorum. Hem ürün daha ucuza geliyor hem de EM1 satın alıp EMA'yı kendılerı ihtiyaçları olduğu kadar aktifleştiriyorlar. EM1'in kullanım süresi minimum 1 yıldır. Hem böylece taze taze kullanmış oluyorlar! Ancak evlerinde saksılara ya da bahçelerinde kullanmak isteyenlerin yeni EMA'yı (raf ömrü 6 ay) kullanmalarını öneriyoruz. Yani hanig ürünü kullanacağınız biraz da ne miktarda kullanacağınıza bağlı. Saygılar

Eski 03-08-2009, 14:53   #9
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Denizakvaryumu
Yeni EMA'yı şu anda zaten tedarik ediyoruz. Yakında EMA değil de başka isimle tedarik edeceğiz. Saygılar. Ayrıca, sizlere bir müjdem daha var: 1 kg'lık naylon paketlerde "Bukaşi" de bu hafta çıkıyor!

Eski 03-08-2009, 15:24   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Denizakvaryumu
Yeni EMA'yı şu anda zaten tedarik ediyoruz. Yakında EMA değil de başka isimle tedarik edeceğiz. Saygılar. Ayrıca, sizlere bir müjdem daha var: 1 kg'lık naylon paketlerde "Bukaşi" de bu hafta çıkıyor!
Ben yeni dikeceğim her bir fidan için 1 kg.bukaşi uygulamak isterim.

Bu şekilde uygulamak yeterli olur mu?

Cumartesiye çıkarsa gelip alayım.

Eski 03-08-2009, 19:36   #11
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Ben yeni dikeceğim her bir fidan için 1 kg.bukaşi uygulamak isterim.

Bu şekilde uygulamak yeterli olur mu?

Cumartesiye çıkarsa gelip alayım.
Ağaçların/fidelerin etrafında 30 cm'lik bir boşluk bırakıp ondan sonra bukaşiyi üst toprağa çapalayarak karıştırın. 1 kg / fidan yeterlidir.

Cumartesiye hazır olabilir. Ancak size kaç kg lazım bildirirseniz sevinirim.
(5TL/kg)

Eski 03-08-2009, 20:20   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Ağaçların/fidelerin etrafında 30 cm'lik bir boşluk bırakıp ondan sonra bukaşiyi üst toprağa çapalayarak karıştırın. 1 kg / fidan yeterlidir.

Cumartesiye hazır olabilir. Ancak size kaç kg lazım bildirirseniz sevinirim.
(5TL/kg)
Bukaşide siz dolgu olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz yani EM i karıştırdığınız kompost malzemesi nedir?

Cumartesiye 10 kg kadar lazım eğer hazır olmazsa gelecek cumartesi de olur fark etmez.

Alacağım yer İstanbul yolu veya Ayaş yolu üzeri olursa benim için çok iyi olur.

Eski 03-08-2009, 20:28   #13
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Bukaşide siz dolgu olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz yani EM i karıştırdığınız kompost malzemesi nedir?

Cumartesiye 10 kg kadar lazım eğer hazır olmazsa gelecek cumartesi de olur fark etmez.

Duruma ve mevsime göre bitki esaslı çeşitli organik maddeleri kullanıyoruz.

İsteğinizi Ankara büromuza ileteceğim. Size bilgi vereceğim. Bu Cumartesi olmasa bile önümüzdeki hafta Cumartesiye hazır olacaktır. Teşekkürler!

Eski 04-08-2009, 22:08   #14
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:

Sn Denizakvaryumu
10 kg Bukaşiniz sonraki Cumartesiye (15 Ağustos) hazır olabilir. Tabii eğer istiyorsanız. Istıyorsanız lütfen info@emturkey.com adresine mesaj atınız ki siparişiniz Türkiye'deki arkadaşların da eline geçsin. Selamlar

Eski 03-08-2009, 19:28   #15
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Benim adım Kayhan Yalçı, buradaki rümuzum Doğasever. Yani aynı kişiyle konuşuyorsunuz.
Bizim sağladığımız EMA ürününün ömrü hep en az 6 aydır. Siz aktifleştirdiğinide ise, yukarda söylediğim nedenlerden ötürü en fazla 45 gündür. Az miktarlarda kullanacaksanız, yani ev kullanıcısı iseniz, EMA alın! Eğer tarla, sera büyük bahçe yapıyorsanız EM1 alıp siz aktifleştirin. Daha ekonomik olması için. Saygılar

Eski 04-08-2009, 15:27   #16
Ağaç Dostu

Kayhan Bey,
soğuk kompost-fermantasyon için çalışmalardan örnek uygulama-resim ekleyebilir misiniz? Burda EM nerede devreye girer.Küçük çaplı bahçelerde EM destekli nasıl yapılır?

Eski 04-08-2009, 18:05   #17
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

EM kompost

Alıntı:
Kayhan Bey,
soğuk kompost-fermantasyon için çalışmalardan örnek uygulama-resim ekleyebilir misiniz? Burda EM nerede devreye girer.Küçük çaplı bahçelerde EM destekli nasıl yapılır?
Sn Denizakvaryumu,

Evimin bahçesinin etrafı hep aşağıda birinci fotoğrafta görüldüğü gibi, çalılarla kaplı. Bu çalılar İngiltere'nin bol yağışlı havasında çok çabuk büyüyor. Geçen sene bu çalıları kırptıktan sonra, üzerlerine EM aktif spreyleyerek büyükçe siyah kalın plastik bir poşete doldurdum. Hem yaş hem de kuru yaprakları karıştırarak koydum. İçindeki havayı bastırarak çıkartıp, poşetin ağzını sıkıca bağladım. Yaklaşık 3-4 hafta sonra plastik torbanın ağzını açtığımda harika bir fermantasyon kokusu ortalığı kaplamıştı (tatlımsı ekşimsi harika bir koku!)

Torbanın içindekileri, bahçeme sebzeleri ekmeden yaklaşık bir ay önce önce boşaltıp üst toprağa karıştırdım. Çeşitli büyüklükte çekilmiş resimleri aşağıda yayınlıyorum. Sevgiler.

Eklenen Resimler

Eski 04-08-2009, 18:12   #18
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Beyaz küfler

Beyaz küflerin daha büyük bir resmini aşağıda yayınlıyorum. Bunlar faydalı küflerdir.

Yararlı küfler, organik maddeyi hızla bozunmaya uğratarak; alkol, esterler ve antimikrobiyel maddeler üretirler. Bunlar ise, kötü kokuları bastırır ve zararlı böceklerle kurtçukları önlerler.

Eklenen Resimler

Eski 04-08-2009, 19:18   #19
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Meyvelitepe'nin organik bahçesi

Meyvelitepe'nin organik bahçesini anlattığı web sitesini herkesin mutlaka ziyaret etmesini tavsiye ederim.

http://meyvelitepe.typepad.com/meyve...ik-bah%C3%A7e/

Eski 04-08-2009, 21:28   #20
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn Denizakvaryumu,

Evimin bahçesinin etrafı hep aşağıda birinci fotoğrafta görüldüğü gibi, çalılarla kaplı. Bu çalılar İngiltere'nin bol yağışlı havasında çok çabuk büyüyor. Geçen sene bu çalıları kırptıktan sonra, üzerlerine EM aktif spreyleyerek büyükçe siyah kalın plastik bir poşete doldurdum. Hem yaş hem de kuru yaprakları karıştırarak koydum. İçindeki havayı bastırarak çıkartıp, poşetin ağzını sıkıca bağladım. Yaklaşık 3-4 hafta sonra plastik torbanın ağzını açtığımda harika bir fermantasyon kokusu ortalığı kaplamıştı (tatlımsı ekşimsi harika bir koku!)

Torbanın içindekileri, bahçeme sebzeleri ekmeden yaklaşık bir ay önce önce boşaltıp üst toprağa karıştırdım. Çeşitli büyüklükte çekilmiş resimleri aşağıda yayınlıyorum. Sevgiler.
Teşekkürler,
bu bilgi çok işime yarayacak.

Eski 04-08-2009, 22:15   #21
Ağaç Dostu

Evet istiyorum,mesaj atacağım.
Teşekkürler.

Eski 05-08-2009, 01:56   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Sn. Doğasever,

tüm yazılarınızı okuyup toparlamaya çalışıyorum ama,
yine de soracağım.

1) 2 dönüm(2000m2) kum bir tarla. (Yani 1m. altını kazsanız, biraz kireç karıştırsanız duvara sıva yapabilirsiniz.) İçinde 15 ceviz, 15 zeytin ve 5 ve ya 6 badem ağacı var.

Cevizler ve zeytinlere bu yıl eko/sorp uygulandı.

5 motor kasası yanmış havan gübresi uygulanacak.

Boş kalan yerlere mart ayında İspanyol bodur zeytini (arbequena İ_ 18) dikilecek.

Bu ağaçlar varken ve eko/sorp uygulanmışken;

aktifleştirilmiş EMA1 nasıl uygulayabilirim?
Toprağa nasıl verebilirim?
Salma su ile mi, yoksa damlama ile mi uygundur?
Tarla ve ya arazi önce sürülecek sonra bir şeyle püskürtülecek, sonra yine sürülecek mi?

Ola ki, toprak analizi yapılmadan da kullanılabilcek mi?

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 12:24   #23
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Sn. Doğasever,

tüm yazılarınızı okuyup toparlamaya çalışıyorum ama,
yine de soracağım.

1) 2 dönüm(2000m2) kum bir tarla. (Yani 1m. altını kazsanız, biraz kireç karıştırsanız duvara sıva yapabilirsiniz.) İçinde 15 ceviz, 15 zeytin ve 5 ve ya 6 badem ağacı var.

Cevizler ve zeytinlere bu yıl eko/sorp uygulandı.

5 motor kasası yanmış havan gübresi uygulanacak.

Boş kalan yerlere mart ayında İspanyol bodur zeytini (arbequena İ_ 18) dikilecek.

Bu ağaçlar varken ve eko/sorp uygulanmışken;

aktifleştirilmiş EMA1 nasıl uygulayabilirim?
Toprağa nasıl verebilirim?
Salma su ile mi, yoksa damlama ile mi uygundur?
Tarla ve ya arazi önce sürülecek sonra bir şeyle püskürtülecek, sonra yine sürülecek mi?

Ola ki, toprak analizi yapılmadan da kullanılabilcek mi?

Saygılar
Sorunuz için teşekkür ederim. Toprak analizi yaptırabilirseniz çok daha iyi olur. Ancak toprak analizi olmadan da yapılabilecek bazı şeyler var: Toprağa karıştıracağınız hayvan gübresini önce 800 kg Bukaşi ile karıştırın ve nem durumuna göre EMA ekleyin. (Nem durumu için pratik kılavuz: elinizle sıktığınızda serbest su akmamalı ve bıraktığınızda avuç içinizin hafifçe şeklini koruyabilmeli ama parmağınızla sadece dokunduğunuzda parçalanmalı! (Eğer böyleyse yığın %30 - 40 nemli demektir ve bizim de istediğimiz budur. Bu yığının üzerini siyah veya koyu renkli naylon ile örtün ve kenarlardan tuğla ile kapatın. (Yığını gölge bir yerde yapın!) Ancak tam kapatmayın, naylonun kenarlarını iki tuğla veya künk arasına sıkıştırarak biraz hava geçmesini sağlayın. Yığını 2 hafta sonra karıştırın ve yine aynı şekilde kapatın. Üzerinden 2 hafta daha geçtikten sonra üzerinde beyaz küfler oluşmaya başlayınca (dahaönce bu sayfada yukardaki resimlerde görüldüğü gibi) tarlaya uygulayın ve ağaçları dikin. Analiziniz varsa lütfen bana yollayın ama yoksa, bu yöntemi uygulayın. Mısırda çöl ve yarı çölleşmiş arazilerden tarım arazisi bu yöntemle elde ediliyor. Bunu yaptıktan sonra Ağaçları diker dikmez EMA uygulamaya başlayın. Bir büyüme döneminde en az 4 ya da 5 defa EMA uygulamanızda fayda var. Damlama sulamayla vermeniz daha iyidir. Ama salma su ile de verebilirsiniz. Önce normal biraz ıslatın sonra bir kovanın içinde 1/200 seyrelteceğiniz EMA'yı ağacın köküne dökün (Birden fazla kava su kullanmanız gerekebilir). 1/500 seyreltilmiş çözeltiyi sonra tüm ağaçların üzerine spreyleyin. (Vermeniz gereken EMA, ağacın büyüklüğüne göre ağaç başına yaklaşık 1/2 litredir. Bunun yarısını sulama suyuyla yarısını da spreyleyerek verebilirsiniz. Fazla vermenin hiçbir zararı yoktur! Saygı ve sevgilerimle...

Düzenleyen Dogasever : 05-08-2009 saat 12:28 Neden: eksik
Eski 11-08-2009, 14:06   #24
Ağaç Dostu

Benim 10 kg bukaşi de hazır mı?

Nereden alacağım?

Eski 11-08-2009, 14:15   #25
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Denizakvaryumu,
Sizin ürününüz de Cumartesi hazır olacak. Yalnız, sanırım bürodan almanız gerekecek. Bestekar Sok. 82/8, Tunalı Hilmi Cad. Tel: 0 312 4288086.

Eski 12-08-2009, 20:14   #26
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Tohum Tavlama

Sn Maki01
Küçük tohumlar icin tavlama süresi 20 dakikadır. Ben mailde her ne kadar size 1/200 seyreltin dedimse de, aynı amaçla ABD'de 1/100 seyreltme de yapılıyor. Tohum tavlama amacıyla seyreltmeyi 1/100 ile 1/200 arasında yapabilirsiniz. Biz genellikle 1/150 yapıyoruz. Umarım ürününüz elinize geçmiştir. Saygılarımla.

Eski 14-08-2009, 14:03   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Sayın;doğasever göndermiş olduğun EM elime geçti,tekrar teşekkürlerimi sunarım.ilk uygulamalarımı 30 lt. plastik bidona öğüterek doldurduğum mutfak atıklarımın bir miktar su ilave ederek bir kapak EM i fermantasyon başlagıcı olarak ilave ederek kapağını kapatarak ilk EM le fermantasyon esaslı esaslı sıvı gübre oluşumunu başlattım.

İkinci olarak 10 lt. hazneli ilaç pompama bir kapak EM koyarak 10litre kuyu suyuyla incelterek bahçemdeki sebze ve meyvelerime yapraktan uygulama yaptım.

Üçüncü olarak 100 lt 'e suda incelterek 3 kapak EM İ bahçe atıklarının fermantasyunu için yığınların ortasından ilave ettim büyük naylon örtü bulamadım ama gölge bir yerdeler.

Gözlemlerimin sonuçlarını paylaşmak için takiplerle sonuçları izlemekteyim. Kalan EM kabını buz dolabın alt gözlerinde muhafazaya aldım. Kapağı açılmış olarak kullanım süresi ne kadar efsafını nekadar zaman koruyabilir.

Düzenleyen epsody : 18-08-2009 saat 14:07 Neden: Harf hatası
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2009, 14:40   #28
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Epsody,
Kesinlikle EM"yi buzdolabinda saklamayin. Kusura bakmayin bu noktayi belirtmemisim. Hemen buzdolabindan cikartin ve golge bir yerde agzi kapali olarak saklayin lutfen

Eski 14-08-2009, 14:55   #29
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sayın;doğasever göndermiş olduğun EM1 elime geçti,tekrar teşekkürlerimi sunarım.ilk uygulamalarımı 30 lt. plastik bidona öğüterek doldurduğum mutfak atıklarımın bir miktar su ilave ederek bir kapak EM1 i fermantasyon başlagıcı olarak ilave ederek kapağını kapatarak ilk EM1 le fermantasyon esaslı esaslı sıvı gübre oluşumunu başlattım.

İkinci olarak 10 lt. hazneli ilaç pompama bir kapak EM1 koyarak 10litre kuyu suyuyla incelterek bahçemdeki sebze ve meyvelerime yapraktan uygulama yaptım.

Üçüncü olarak 100 lt 'e suda incelterek 3 kapak EM1 İ bahçe atıklarının fermantasyunu için yığınların ortasından ilave ettim büyük naylon örtü bulamadım ama gölge bir yerdeler.

Gözlemlerimin sonuçlarını paylaşmak için takiplerle sonuçları izlemekteyim. Kalan EM1 kabını buz dolabın alt gözlerinde muhafazaya aldım. Kapağı açılmış olarak kullanım süresi ne kadar efsafını nekadar zaman koruyabilir.
Sn Epsody
Ilk yaptiginiz denemede koydugunuz EM kadar melas da koyunuz. Aslinda biraz az EM koymussunuz normalde sizin koydugunuzun 4 ya da 5 misli kadar koymak daha iyidi ama bakalim nasil olacak ve EM1 kullanmaniz daha dogru olurdu. Sizin elinizdeki urun EMA.

Ikinci deneyinizde umarim daha once ayni pompada pestisit kalmamistir! Seyreltme orani SN Meyvelitepe'nin yaptigi gibi 1/500 veya sik (hergun ya da 2-3 gunde bir) sulama/spreyleme yapiyorsaniz 1/1000 olmali. Sizinki 10 litreye 1 kapak, yaklasik 1/2000 olmus. Seyrelterek hazirladiginiz cozeltileri en gec 2 veya 3 gunde kullaniniz. (En iyisi gunluk kullanmaktir!)

Ucuncu olarak, kati kompost yapiminda daha derisik EM cozeltisi kullanmaniz gerekir. Ornegin 1/50. Uzerini orterseniz iyi olur. Kenarlardan hava alabilir!

Bence bu yaptiklarinizi degistirmeyin. Sizin yaptiklarinizda guzle bir calisma. Sonucunu gorelim.

Eski 14-08-2009, 14:09   #30
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sn.Epsody,
Doğrudan EM1 mi kullandınız yoksa aktifleştirilmiş EM1 olan EMA mı?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025