![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında şöyle bir önerim var. Yeni EMA nın 2li paket halinde satılması önerisi.Böylece ürünün raf ömrü uzar. (Aynen piyasadaki toz antiyobetik ilaçlar gibi.Aktifleştirilmek istendiği zaman su katılıyor.) Yeni EMA da aktifleştirilmek istendiğinde yannda verilen diğer şişe ile karıştırılsın, sonra da seyreltilsin. Bilmem Dünyada böyle bir uygulama var mı? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
EM1 gerçekten Sn MeyveliTepe'nin söylediği gibi, oldukça ekonomik ancak ev kullanıcıları EMA alırlarsa, aktifleştirme işleminden kaçınmış olurlar! Böylece hata yapma olasılıkları ortadan kalkar! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
MeyveliTepe'nin web sitesi
Sn Meyvelitepe'ye Kendi özel web sitesinde EM hakkinda yazmış olduğu övgü dolu sözler için çok teşekkür ederim. Eğer izin verirse, buradan sayfasına link vermek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Hayır yetmez. Ya bir aylık olmalı ve birdefada hepsi kullanılmalı. Ya en az bir yıllık olmalı, artanı gelecek yıl kullanılmalı. Örneğin; Nisan ayında tarlayı işledin, sürdün, sürdürdün ve ürünü kullandın, 6 ay sonra eylül ayında bir daha mı kullanacaksın? Buna uyacak çiftçi zor bulursunuz. Ürünün 6 ay raf ömrünün olmasının, bence hiç bir esprisi yok. Ürünün kullanım kolaylığı diye bir şey var, niye buna dikkat edilmez anlayamıyorum. Saygılar |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Denizakvaryumu Yeni EMA'yı şu anda zaten tedarik ediyoruz. Yakında EMA değil de başka isimle tedarik edeceğiz. Saygılar. Ayrıca, sizlere bir müjdem daha var: 1 kg'lık naylon paketlerde "Bukaşi" de bu hafta çıkıyor! |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu şekilde uygulamak yeterli olur mu? Cumartesiye çıkarsa gelip alayım. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cumartesiye hazır olabilir. Ancak size kaç kg lazım bildirirseniz sevinirim. (5TL/kg) |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cumartesiye 10 kg kadar lazım eğer hazır olmazsa gelecek cumartesi de olur fark etmez. Alacağım yer İstanbul yolu veya Ayaş yolu üzeri olursa benim için çok iyi olur. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İsteğinizi Ankara büromuza ileteceğim. Size bilgi vereceğim. Bu Cumartesi olmasa bile önümüzdeki hafta Cumartesiye hazır olacaktır. Teşekkürler! |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
10 kg Bukaşiniz sonraki Cumartesiye (15 Ağustos) hazır olabilir. Tabii eğer istiyorsanız. Istıyorsanız lütfen info@emturkey.com adresine mesaj atınız ki siparişiniz Türkiye'deki arkadaşların da eline geçsin. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim adım Kayhan Yalçı, buradaki rümuzum Doğasever. Yani aynı kişiyle konuşuyorsunuz. Bizim sağladığımız EMA ürününün ömrü hep en az 6 aydır. Siz aktifleştirdiğinide ise, yukarda söylediğim nedenlerden ötürü en fazla 45 gündür. Az miktarlarda kullanacaksanız, yani ev kullanıcısı iseniz, EMA alın! Eğer tarla, sera büyük bahçe yapıyorsanız EM1 alıp siz aktifleştirin. Daha ekonomik olması için. Saygılar |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
EM kompost
Alıntı:
Evimin bahçesinin etrafı hep aşağıda birinci fotoğrafta görüldüğü gibi, çalılarla kaplı. Bu çalılar İngiltere'nin bol yağışlı havasında çok çabuk büyüyor. Geçen sene bu çalıları kırptıktan sonra, üzerlerine EM aktif spreyleyerek büyükçe siyah kalın plastik bir poşete doldurdum. Hem yaş hem de kuru yaprakları karıştırarak koydum. İçindeki havayı bastırarak çıkartıp, poşetin ağzını sıkıca bağladım. Yaklaşık 3-4 hafta sonra plastik torbanın ağzını açtığımda harika bir fermantasyon kokusu ortalığı kaplamıştı (tatlımsı ekşimsi harika bir koku!) Torbanın içindekileri, bahçeme sebzeleri ekmeden yaklaşık bir ay önce önce boşaltıp üst toprağa karıştırdım. Çeşitli büyüklükte çekilmiş resimleri aşağıda yayınlıyorum. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz küfler
Beyaz küflerin daha büyük bir resmini aşağıda yayınlıyorum. Bunlar faydalı küflerdir. Yararlı küfler, organik maddeyi hızla bozunmaya uğratarak; alkol, esterler ve antimikrobiyel maddeler üretirler. Bunlar ise, kötü kokuları bastırır ve zararlı böceklerle kurtçukları önlerler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Meyvelitepe'nin organik bahçesi
Meyvelitepe'nin organik bahçesini anlattığı web sitesini herkesin mutlaka ziyaret etmesini tavsiye ederim. http://meyvelitepe.typepad.com/meyve...ik-bah%C3%A7e/ |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu bilgi çok işime yarayacak. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn. Doğasever, tüm yazılarınızı okuyup toparlamaya çalışıyorum ama, yine de soracağım. 1) 2 dönüm(2000m2) kum bir tarla. (Yani 1m. altını kazsanız, biraz kireç karıştırsanız duvara sıva yapabilirsiniz.) İçinde 15 ceviz, 15 zeytin ve 5 ve ya 6 badem ağacı var. Cevizler ve zeytinlere bu yıl eko/sorp uygulandı. 5 motor kasası yanmış havan gübresi uygulanacak. Boş kalan yerlere mart ayında İspanyol bodur zeytini (arbequena İ_ 18) dikilecek. Bu ağaçlar varken ve eko/sorp uygulanmışken; aktifleştirilmiş EMA1 nasıl uygulayabilirim? Toprağa nasıl verebilirim? Salma su ile mi, yoksa damlama ile mi uygundur? Tarla ve ya arazi önce sürülecek sonra bir şeyle püskürtülecek, sonra yine sürülecek mi? Ola ki, toprak analizi yapılmadan da kullanılabilcek mi? Saygılar |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Dogasever : 05-08-2009 saat 12:28 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Denizakvaryumu, Sizin ürününüz de Cumartesi hazır olacak. Yalnız, sanırım bürodan almanız gerekecek. Bestekar Sok. 82/8, Tunalı Hilmi Cad. Tel: 0 312 4288086. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohum Tavlama
Sn Maki01 Küçük tohumlar icin tavlama süresi 20 dakikadır. Ben mailde her ne kadar size 1/200 seyreltin dedimse de, aynı amaçla ABD'de 1/100 seyreltme de yapılıyor. Tohum tavlama amacıyla seyreltmeyi 1/100 ile 1/200 arasında yapabilirsiniz. Biz genellikle 1/150 yapıyoruz. Umarım ürününüz elinize geçmiştir. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın;doğasever göndermiş olduğun EM elime geçti,tekrar teşekkürlerimi sunarım.ilk uygulamalarımı 30 lt. plastik bidona öğüterek doldurduğum mutfak atıklarımın bir miktar su ilave ederek bir kapak EM i fermantasyon başlagıcı olarak ilave ederek kapağını kapatarak ilk EM le fermantasyon esaslı esaslı sıvı gübre oluşumunu başlattım. İkinci olarak 10 lt. hazneli ilaç pompama bir kapak EM koyarak 10litre kuyu suyuyla incelterek bahçemdeki sebze ve meyvelerime yapraktan uygulama yaptım. Üçüncü olarak 100 lt 'e suda incelterek 3 kapak EM İ bahçe atıklarının fermantasyunu için yığınların ortasından ilave ettim büyük naylon örtü bulamadım ama gölge bir yerdeler. Gözlemlerimin sonuçlarını paylaşmak için takiplerle sonuçları izlemekteyim. Kalan EM kabını buz dolabın alt gözlerinde muhafazaya aldım. Kapağı açılmış olarak kullanım süresi ne kadar efsafını nekadar zaman koruyabilir. Düzenleyen epsody : 18-08-2009 saat 14:07 Neden: Harf hatası |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Epsody, Kesinlikle EM"yi buzdolabinda saklamayin. Kusura bakmayin bu noktayi belirtmemisim. Hemen buzdolabindan cikartin ve golge bir yerde agzi kapali olarak saklayin lutfen |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ilk yaptiginiz denemede koydugunuz EM kadar melas da koyunuz. Aslinda biraz az EM koymussunuz normalde sizin koydugunuzun 4 ya da 5 misli kadar koymak daha iyidi ama bakalim nasil olacak ve EM1 kullanmaniz daha dogru olurdu. Sizin elinizdeki urun EMA. Ikinci deneyinizde umarim daha once ayni pompada pestisit kalmamistir! Seyreltme orani SN Meyvelitepe'nin yaptigi gibi 1/500 veya sik (hergun ya da 2-3 gunde bir) sulama/spreyleme yapiyorsaniz 1/1000 olmali. Sizinki 10 litreye 1 kapak, yaklasik 1/2000 olmus. Seyrelterek hazirladiginiz cozeltileri en gec 2 veya 3 gunde kullaniniz. (En iyisi gunluk kullanmaktir!) Ucuncu olarak, kati kompost yapiminda daha derisik EM cozeltisi kullanmaniz gerekir. Ornegin 1/50. Uzerini orterseniz iyi olur. Kenarlardan hava alabilir! Bence bu yaptiklarinizi degistirmeyin. Sizin yaptiklarinizda guzle bir calisma. Sonucunu gorelim. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Epsody, Doğrudan EM1 mi kullandınız yoksa aktifleştirilmiş EM1 olan EMA mı? |
|
|
|
![]() |
|
|