View Single Post
Eski 23-12-2009, 14:36   #469
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Rekabet değil bilgilendirme/bilinçlendirme

Sn Epsody,

Sorunuz için teşekkürler. Normalde önemli bazı tanıtım fuarlarına katılıyoruz. Ancak, Tuyap'a katılmadık. Ancak, bu fuarlar, tarım bölgelerinde (Ege ve Akdeniz) olursa sırf tanıtım amaçlı olarak katılabiliriz. Ama şunu da genel olarak bilmenizde fayda var ki, EM organizasyonu pek fazla reklam yapma taraftarı değildir. Bizler sadece iş yapmakla meşgulüz zaten bugunkü mevcut "her ne pahasına olursa olsun rekabet" anlayışına karşı olduğumuzu da biliyorsunuz. Biz rekabetten çok "iyiler arasında işbirliği ve dayanışmadan" yanayız. Refah toplumunu çatışarak "benim ürünüm senin ürününü döver!" anlayışıyla değil, birlikte el ele vererek kimyasallardan nasıl kurtuluruzun yollarını arayarak birlekte zenginleşme, bilinçlenme yoluyla ancak kurabiliriz. Beyinleri bu sistem tarafından şartlandırılmış birçok kişi benim bu söylediklerime gülüp geçecektir ancak dünyamızın kaynakları çok sınırlı ve bu kaynakları idareli kullanmak zorundayız. Benim görüşüme göre, bir ciklet veya şampuan ya da sıradan bir deterjan olsaydık, reklam yapmak zorundaydık. Eğer içinde sadece organik madde ya da tek bir mikroorganizma türü içeren bir sıvı gübre olsaydık, benzerlerimizin önüne geçmek için yine reklam yapmak zorundaydık. Ancak biz bunların hiçbiri değiliz ve insanlara alternatif bir yaşam biçimi/görüşü sunuyoruz. O yüzden, şimdilik reklam yapmıyoruz. Reklamla ancak fazla derin görüşü olmayan birbirine benzer iki ürün arasında bocalamakta olan insanları kandırabilirsiniz. Ama gerek Internet gerekse diğer kaynakları kullanarak "bilinçlendirme/bilgilendirme" yapıyoruz. (Bu sitede benim yazılarım da bunun bir parçasıdır!) Bu bilinçlendirmenin/bilgilendirmenin meyvelerini kısa bir süre içinde yapılmaya başlanacak önemli çevre projeleriyle göreceksiniz. Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön