agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-12-2012, 13:06   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: BARTIN
Mesajlar: 220
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
EM herşeyden önce bir mikrobiyal gübredir ve bitkilere çok iyi gelir. Güçlü bikiler hastalıklara daha iyi direnir.

EM'nin bakteriyel yanıklık için doğrudan etkili olduğuna dair herhangi bir literatür kaydına rastlamadım. Bakteriyel yanıklığın fındıkta tüm dünyanın baş belası olduğu görünüyor.

Bazı çeşitlerin dirençli olduğu söyleniyor. 5 yaş altı fidanların bu hastalığa hassas olduğu bildiriliyor. Sonbahar ve ilkbahar bakır (bakır oksiklorit) uygulamalarının hastalığı tamamen bitiremese de kontrol altında tutmakta etkin olduğu bildiriliyor.

Ağaç dokusuna sirayet ettiği için zor bir hastalık. Bu bakımdan armuttaki ateş yanıklığına benzettim.

Hastalıklı dalların budanıp hiç bir yere değdirilmeden yakılması, budama aletlerinin, hatta ellerinizin bir ağaçtan diğerine geçerken dahi dezenfekte edilmesi hayati önem arzediyor.
bakır oksit klorür bakırlı bir ilaç olduğu için ema ile kullanmamda bir sakınca görüyormusunuz **** önce ilaç sonra ema mı saygılar selamlar.

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026