Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet
Merhaba sayın fındıkçı74
TARIMSAL ÜRETİMDE KULLANILAN EM ÜRÜNLERİ
3.mesajdan alıntıdır.
-FINDIK için EM kullanımı (1000 m2 alanda)
Topraktan:
Mayıs veya Haziran ayında ağaçların kök kısımlarına denk gelecek şekilde tatbik edilmek suretiyle 3 litre EMa. (1 tonluk holdere 3 litre EMa konulup ağaçların kök çevrelerine gelecek şekilde her ağaç için 50-60 litre ağaçların dip kısımlarına tatbik edilir)
Yapraktan:
1. uygulama: Yapraklanma başladığında 250 ml EM5 + 250 ml EM FPE, 250 litre suya konup, ağaçlara yaprakları ve dallarıyla birlikte ıslanacak şekilde uygulanır.
2. uygulama: Meyveler mercimek büyüklüğüne ulaşıp iç kurdu ilacı atıldıktan 10 gün sonra
500 ml EM5 + 500 ml EM FPE 500 litre suya konup ıslanacak şekilde uygulanır.
(Aslında EM uygulanan ağaçlarda iç kurdu için zehir kullanımına gerek yoktur. Fakat henüz EM’in etkisini bilemeyen çiftçilerimizin tedbir olarak alıştıkları uygulamayı yapacakları düşüncesiyle izah ettik. Bir kısım ağaçlarına iç kurdu mücadele ilacı atmadan sadece EM ile uygulama yapmalarını tavsiye ederiz).
3. uygulama: Ekim ayında filiz güvesi mücadele ilacı atmadan 10-15 gün önce 2. uygulama
ile aynı şekilde tatbik edilmelidir (Burada da yine bir kısım ağaçlarına filiz güvesi mücadele ilacı atmadan sadece EM ile uygulama yapmalarını tavsiye ederiz).
Not: Yapraktan EM uygulaması ile zehir atılmasına gerek kalmayacaktır. Denemeniz önerilir.
EM (Etkin Mikroorganizmalar) başlığında paylaşılalan bilgileri ilk mesajdan itibari ile okumanızı tavsiye ederim.
Saygı ve selamlarımla...
|
sizlerede iyi akşamlar başlığı baştan sona defalarca okudum yukarıda yapmış olduğum sorularıma bir türlü kesin cevap bulamadım özellikle başlık sahiplerinden ve moderatörlerden em1 sitesinde her türlü hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaç kulanmanıza gerek yoktur diyor fındık bakteriyel yanıklık hastalığı için tarım il müdürlüklerine gittiğimde bu hastalığa çare yok diyorlar fındık tarımı çok emek isteyen aynı zaman da sabır isteyen iştir hastalık ve zararlılarını önceki mesajımda yazdım bu hastalık ve zararlılar fındık çiftçisinin belini büküyor ben em yetkililerin den ve mine hanımdan meyveli tepeden acemi çaylaktan alper beyden fazıl beyden doğasever den özellikle kesin net cevaplar bekliyorum varsa bu hastalıklara çaresi ilaçlardan vazgeçip em kullanmak istiyorum gelişmeleri olumlu ve olumsuz bu başlıkta paylaşmak istiyorum saygılarımla .