agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-12-2012, 23:09   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
Merhaba sayın fındıkçı74

TARIMSAL ÜRETİMDE KULLANILAN EM ÜRÜNLERİ

3.mesajdan alıntıdır.

-FINDIK için EM kullanımı (1000 m2 alanda)

Topraktan:
Mayıs veya Haziran ayında ağaçların kök kısımlarına denk gelecek şekilde tatbik edilmek suretiyle 3 litre EMa. (1 tonluk holdere 3 litre EMa konulup ağaçların kök çevrelerine gelecek şekilde her ağaç için 50-60 litre ağaçların dip kısımlarına tatbik edilir)

Yapraktan:
1. uygulama: Yapraklanma başladığında 250 ml EM5 + 250 ml EM FPE, 250 litre suya konup, ağaçlara yaprakları ve dallarıyla birlikte ıslanacak şekilde uygulanır.
2. uygulama: Meyveler mercimek büyüklüğüne ulaşıp iç kurdu ilacı atıldıktan 10 gün sonra
500 ml EM5 + 500 ml EM FPE 500 litre suya konup ıslanacak şekilde uygulanır.
(Aslında EM uygulanan ağaçlarda iç kurdu için zehir kullanımına gerek yoktur. Fakat henüz EM’in etkisini bilemeyen çiftçilerimizin tedbir olarak alıştıkları uygulamayı yapacakları düşüncesiyle izah ettik. Bir kısım ağaçlarına iç kurdu mücadele ilacı atmadan sadece EM ile uygulama yapmalarını tavsiye ederiz).
3. uygulama: Ekim ayında filiz güvesi mücadele ilacı atmadan 10-15 gün önce 2. uygulama
ile aynı şekilde tatbik edilmelidir (Burada da yine bir kısım ağaçlarına filiz güvesi mücadele ilacı atmadan sadece EM ile uygulama yapmalarını tavsiye ederiz).
Not: Yapraktan EM uygulaması ile zehir atılmasına gerek kalmayacaktır. Denemeniz önerilir.

EM (Etkin Mikroorganizmalar) başlığında paylaşılalan bilgileri ilk mesajdan itibari ile okumanızı tavsiye ederim.

Saygı ve selamlarımla...
sizlerede iyi akşamlar başlığı baştan sona defalarca okudum yukarıda yapmış olduğum sorularıma bir türlü kesin cevap bulamadım özellikle başlık sahiplerinden ve moderatörlerden em1 sitesinde her türlü hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaç kulanmanıza gerek yoktur diyor fındık bakteriyel yanıklık hastalığı için tarım il müdürlüklerine gittiğimde bu hastalığa çare yok diyorlar fındık tarımı çok emek isteyen aynı zaman da sabır isteyen iştir hastalık ve zararlılarını önceki mesajımda yazdım bu hastalık ve zararlılar fındık çiftçisinin belini büküyor ben em yetkililerin den ve mine hanımdan meyveli tepeden acemi çaylaktan alper beyden fazıl beyden doğasever den özellikle kesin net cevaplar bekliyorum varsa bu hastalıklara çaresi ilaçlardan vazgeçip em kullanmak istiyorum gelişmeleri olumlu ve olumsuz bu başlıkta paylaşmak istiyorum saygılarımla .

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 01:52   #2
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
sizlerede iyi akşamlar başlığı baştan sona defalarca okudum yukarıda yapmış olduğum sorularıma bir türlü kesin cevap bulamadım özellikle başlık sahiplerinden ve moderatörlerden em1 sitesinde her türlü hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaç kulanmanıza gerek yoktur diyor fındık bakteriyel yanıklık hastalığı için tarım il müdürlüklerine gittiğimde bu hastalığa çare yok diyorlar fındık tarımı çok emek isteyen aynı zaman da sabır isteyen iştir hastalık ve zararlılarını önceki mesajımda yazdım bu hastalık ve zararlılar fındık çiftçisinin belini büküyor ben em yetkililerin den ve mine hanımdan meyveli tepeden acemi çaylaktan alper beyden fazıl beyden doğasever den özellikle kesin net cevaplar bekliyorum varsa bu hastalıklara çaresi ilaçlardan vazgeçip em kullanmak istiyorum gelişmeleri olumlu ve olumsuz bu başlıkta paylaşmak istiyorum saygılarımla .
Bu linke bir göz atın. Söz konusu hastalık bu mudur?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 13:16   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu linke bir göz atın. Söz konusu hastalık bu mudur?
Evet sayın meyveli tepe hastalık linkteki hastalıktır ben bu sene bu hastalıktan 20 ocak fındıkğı tamamen söktüm çukurlara kireç doldurdum yoksa araziye yayılma ihtimali vardı bakırlı ilaçları kullanıyorum birde bu sene bahçenin bir kısmında em deneyeceğim inşallah olumlu gelişmeler paylaşırım burada birde önümüzdeki yıl fındık bol olacak gibi meyve gözü çok var şimdiden belli em nin meyve tutumuna ekstra faydası olabilirmi acaba birde em nin yetkililerinden ürünün detaylı kullanma bilgilerini istemiştim geri dönüş olmadı inşallah zahmete giripte gönderirler saygılarımla.

Eski 17-12-2012, 13:32   #4
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
Evet sayın meyveli tepe hastalık linkteki hastalıktır ben bu sene bu hastalıktan 20 ocak fındıkğı tamamen söktüm çukurlara kireç doldurdum yoksa araziye yayılma ihtimali vardı bakırlı ilaçları kullanıyorum birde bu sene bahçenin bir kısmında em deneyeceğim inşallah olumlu gelişmeler paylaşırım burada birde önümüzdeki yıl fındık bol olacak gibi meyve gözü çok var şimdiden belli em nin meyve tutumuna ekstra faydası olabilirmi acaba birde em nin yetkililerinden ürünün detaylı kullanma bilgilerini istemiştim geri dönüş olmadı inşallah zahmete giripte gönderirler saygılarımla.
EM herşeyden önce bir mikrobiyal gübredir ve bitkilere çok iyi gelir. Güçlü bikiler hastalıklara daha iyi direnir.

EM'nin bakteriyel yanıklık için doğrudan etkili olduğuna dair herhangi bir literatür kaydına rastlamadım. Bakteriyel yanıklığın fındıkta tüm dünyanın baş belası olduğu görünüyor.

Bazı çeşitlerin dirençli olduğu söyleniyor. 5 yaş altı fidanların bu hastalığa hassas olduğu bildiriliyor. Sonbahar ve ilkbahar bakır (bakır oksiklorit) uygulamalarının hastalığı tamamen bitiremese de kontrol altında tutmakta etkin olduğu bildiriliyor.

Ağaç dokusuna sirayet ettiği için zor bir hastalık. Bu bakımdan armuttaki ateş yanıklığına benzettim.

Hastalıklı dalların budanıp hiç bir yere değdirilmeden yakılması, budama aletlerinin, hatta ellerinizin bir ağaçtan diğerine geçerken dahi dezenfekte edilmesi hayati önem arzediyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 14:06   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
EM herşeyden önce bir mikrobiyal gübredir ve bitkilere çok iyi gelir. Güçlü bikiler hastalıklara daha iyi direnir.

EM'nin bakteriyel yanıklık için doğrudan etkili olduğuna dair herhangi bir literatür kaydına rastlamadım. Bakteriyel yanıklığın fındıkta tüm dünyanın baş belası olduğu görünüyor.

Bazı çeşitlerin dirençli olduğu söyleniyor. 5 yaş altı fidanların bu hastalığa hassas olduğu bildiriliyor. Sonbahar ve ilkbahar bakır (bakır oksiklorit) uygulamalarının hastalığı tamamen bitiremese de kontrol altında tutmakta etkin olduğu bildiriliyor.

Ağaç dokusuna sirayet ettiği için zor bir hastalık. Bu bakımdan armuttaki ateş yanıklığına benzettim.

Hastalıklı dalların budanıp hiç bir yere değdirilmeden yakılması, budama aletlerinin, hatta ellerinizin bir ağaçtan diğerine geçerken dahi dezenfekte edilmesi hayati önem arzediyor.
bakır oksit klorür bakırlı bir ilaç olduğu için ema ile kullanmamda bir sakınca görüyormusunuz **** önce ilaç sonra ema mı saygılar selamlar.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025