![]() |
|
![]() |
#1351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sn Civanmukti Doğru yoldasınız. Aktifleştirme için her türlü pekmez kullanılabilir. Dut pekmezi veya üzüm pekmezi olabileceği gibi, sulandırılmış esmer şeker veya organik meyve suları da kullanılabilir. Veya bunların karışımları da olabilir. Yeter ki, mikroorganizmalara çoğalmaları için gerekli enerjiyi sağlayabilsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
sevgili arkadaşlar EM1 i aktifleştirmek için geçen hafta pazartesi gerekli şeyleri yapmıştım. bu akşam 9 gün olacak. 1 LT karışımı 5 Lt pet şişeye yaptığım için (elimde başka şey yoktu) gaz çıkışı olsa bile takibi zor oluyor. pH ölçerim de olmadığı için bunun aktifleştiğini nasıl anlayabilirim? teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Aktifleştirme yaptığınız kabı akvaryum ısıtıcısı gibi bir dışarıdan ısı kaynağı ile 30-32 derece civarında tuttunuz mu? Eğer sadece oda sıcaklığında bıraktıysanız gelişim çok yavaş olacaktır. Eğer oranları düzgün tutturduysanız ve sıcaklık koşullarını da düzgün sağladıysanız gaz çıkışı bittiğinde aktifleşme bitmiştir diyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
EMI aktifleştirme denememde bugün dördüncü günüm. Kabımın üzerinde küçük küçük benekcikler oluşmuş gördüm... hava kabarcığı gibi tarif edebilirim ve biraz gri renkte birazda sanki beyaza benzer. Rengindede açılma olmuş. Gözlemlediğim bu küçük değişiklikler umarım olumlu olarak değerlendirilir. Elimde akvaryum ısıtıcı gibi bir ısı kaynağı yok malesef. Alayım dedim ama en basit ısıtıcı fiyatını 35 tl olarak verdiler almadım. Kabımı mutfak lavabosunun altında ve dolapta bekletiyorum. Günde bir, iki kere çok hafif bir gaz çıkışı oluyor. Ama şimdi yerini değiştireyim. Üst kat daha sıcak. Banyoda bir kova içine koyup karanlık ortamı sağlıyabileceğimi düşünüyorum. Şimdi gidip onunla ilgileneyim. Gelişmeleri tekrar yazarım. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Ağaçsever
|
sevgili Çamtepe, bugünlerde Ankara çok sıcak gün içinde 40 derece akşamları da 25 in altına düşmüyordur sanırım. durumu açıklayayım en iyisi. 2 tane 5 Lt pet şişe kullandım birine EM1 + 1 Lt su + pekmez ilave ettim. (başka pet şişe olmadığı için böyle yaptım) bu EM1 aktifleştirmek için. ikincisine 2 lt su + pekmez + meyve sebze + 10 cc EM1 ekledim. bu kendi enzimimi yapabilmek için. problem şu birinci anlattığımda şişe biraz büyük kaçmış. dolayısıyla gaz çıkışı olsa bile şişenin çeperleri gergin olmayabiliyor. ikincisinde ise problem yok. fazlasıyla gaz çıkışı var ve şişe gayet gergin oluyor. benim merak ettiğim EM1 aktifleştiğini nasıl anlarım. pH ölçerim yok. gaz çıkışı illa ki var ama suyun buharlaşmasından da olabilir. üzerinde beyaz tabaka oluştu hani turşu üzerinde olur ya ondan. asıl konu bu. kendi enzimim zaten ölçülebiliyor. teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Akvaryum.com Forum: Ev Yapm Ph ndikatr |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
EM1'i aktifleştirmeden meyve sebze ile karıştırmanız sanırım çok faydalı olmaz. Alper Bey ya da Doğasever daha doğru bilgi verecektir. Birinci şişede ne kadar EM koyduğunuzu yazmamışsınız. 1 LT su haricinde kalanı EM1 ise yine ürünün tarifinde belirtilen orana uymamış olursunuz. Eğer oranlara uyduysanız ev yapımı pH indikatör size bir fikir verecektir. Eğer oranlara uymadıysanız pH ölçümü için düzeneğe zaman harcamadan önce oranları düzeltip süreci tekrar başlatmanızı tavsiye ederim. Her düşük pH yararlı organizmaların EMA şekline dönüştüğü anlamına gelmemeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2012
|
Etkin Mikroorganizma kullanan üreticiler iyi sonuçlar alıyorlar, fakat üretiminizi sadece bunlar üzerinde kurmamanız gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her şeyden önce toprağın yapısı, kum, kil, silt içeriği; organik madde içeriği mutlaka göz önüne alınmalıdır. EM bir sihirli formül değildir. Mutlaka EM'yi yaşatacak önlemler de düşünülmelidir. Nem, organik madde içeriği, sıcaklık vb gibi... Her ne kadar EM hastalıklara karşı bitkilerin direncini artırsa da, yine de diğer organik bitki koruma maddeleri de mutlaka bitki yetiştirme programlarına alınmalıdır. Ayrıca, özellikle tarla bitkilerinde, diğer yararlı mikroorganizmalar da kullanılabilir. Özellikle kök bölgesinde azot fiksleyen mikroorganizmalar (rhizobia gibi) veya tahıllarda çok faydalı olan ve hem azot fiksleyen hem de kuraklık direncini artıran, kimyasal gübre ihtiyacını azaltan ve kök ile etkileşim sonucu büyümeyi teşvik edici salgılar verebilen Azospirilyum spp gibi!!!). Kuraklık direncinin artırılması özellikle bugünlerde çok önem arzetmektedir. (Doğu Anadolu örneğin...) Düzenleyen Dogasever : 25-07-2012 saat 14:44 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() 1 litre su koyup kalan 4 litreyi EM1 doldurmadım. % 5 pekmez % 5 EM1 (50 şer Ml) ev yapımı enzime ise yine bu başlıkta birisi EM ekledim demişti onun için ilave ettim. sonuçta farkeden birşey olmayacak. 2 şırınga koymuştum yani 10 ml. bu arada o da aktifleşmiş olur. neyse bir şekilde ölçüm yapacağız artık. zaten 9 gün oldu. aldığım yer 10 günde olur demişti. biraz daha beklerim. bozuk keskin koku yoksa olmuş demektir. son bir soru: evde yapılan enzim ile EMA aynı şey midir? eğer öyleyse |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Ağaçsever
|
o zaman şu an itibariyle hem enzim hem EMA üretiyorum demektir. bunları bitkiye aynı anda vermenin bir sakıncası yoktur umarım. 15 günde bir suyundan seyreltip vermeyi planlıyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Ağaç Dostu
|
Bir sakıncası olacağını sanmıyorum. Yararlı enzimler ile yararlı mikroorganizmalar birarada kullanılabilir. Yine de bu tür çalışmalar henüz başlangıç aşamasında olduğundan önce deneme yaparak kullanmanızı öneririm. Ya da 15 günde bir ikisini birden vermek yerine, iki ürünü birer hafta arayla verebilirsiniz. Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Ağaçsever
|
çevrimiçi olmanız çok işime yaradı sevgili Dogasever, dediğiniz gayet mantıklı geldi. 1 hafta arayla denemeyi düşünüyorum. teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Ağaç Dostu
|
Sayın civanmukti; gelişmeler ne aşamada? Ema ve enzim uygulamaları sonucunu deneme fırsatınız oldumu? Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
merhaba. ema'yı istanbul'da nasıl temin ederim. yardımcı olur musunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2012
|
Merhaba, Ben 3 haftadır EMA temin edemedim maalesef. Sitelerinde yeralan Ankara telefonlarından 3 kere değişik kişilerle görüşüp her defasında çok kibar bir şekilde hemen gönderiyoruz efendim deyip hiç bir şey gelmedi. Bölge bayimiz diye numarasını verdikleri (İzmir bölge bayii) arkadaş da oldukça kibardı ve onunlada 4-5 ayrı görüşme yaptım her defasında "hemen gönderiyorum efendim" dedi ama gelen giden yok. Sayın Doğasever ve Alper Akman bu konuda attığım özel mesajlarada yanıt vermediler. Şaşırmış vaziyetteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
Alıntı:
Telefon : +90 312 39715 74 Alper bey telefona cikti ve 1 gun icinde urunu gonderdiler . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2012
|
Yukarıda anlattıklarımda abartı yok ve aynen anlattığım şekilde gelişti. Şanssızlık olsa gerek benimki. 2 saat kadar önce 2 lt EMA ulaştı. BU kadar etkili olacağını bilsem ilk günden buraya yazardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2008
|
Sayın Ağaç Dostu EM için istediğiniz ürünler ve bilgi için size yardımcı olabilirim. etkinmikroorganizma sitesinde bütün bilgileri görebilir ve sipariş verebilirsiniz Sevgi ve Saygılarımla Fazıl YAHYA 0543 494 82 95 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Yeni Üye
|
EM yi İstanbulda etkinmikroorganizma sitesinden bir günde temin edebilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Yeni Üye
|
Sevgili Kaptan EM nin ürünlerinin satış fiyatları sitemdeki gibidir. Yüksek miktarlardaki siparişlerde tabii ki indirim payımız var. Diğer bayilerde aynı fiyattan satmak durumundalar. Distiribütor bu fiyatları kontrol ediyor. Sevgi ve Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Ağaç Dostu
|
Çeşitli organik sıvı gübreler kullandım ve kullanıyorumda. Ama EM yi okuduktan sonra denemeye karar verdim. Sipariş verdim, anlatılanların yarısına razıyım:=))Hayırlısı. Bahçemin ve çiçeklerimin yarısında bu ürünü kullanacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
em nin çalışma mantığı çok farklıdır ancak sonbaharda mevsim sonu olunca soguklardan dolayı emnin etkisini bitkiniz gösteremeyebilir sizin düzenli seranızda bir sıraya hemen yaparsanın çok faydalı olur en az iki kez bir hafta arayla kullanırsanız güzel olur elinizde varsa bir el arabası yaş gübreyi alın üzerine em yi spreyleyin kısa zamnda gübre üzeri beyazlayacak ve gübre helva gibi olacaktır... veya kısa yoldan toparlayayım topragınızda yeterli miktarda organik gübre ve em var ise sonuç garantidir. sonuçlarınızın teyidini bizlerde görmek isteriz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Ağaçsever
|
yaptığım enzim ve EMA ları biraz bilinçsiz bir şekilde son kalan domates ve biberimde uyguladım. benim salkım domatesler saksı küçük olduğu için misket büyüklüğünde kalmıştı. çok büyümeden kızarıyordu ama lezzeti başka oluyor tabi ki. bu EMA ve enzimleri kullandıktan sonra boyutunda % 50 ye yakın büyüme oldu. sonradan çıkan domatesler gözle görülür şekilde öncekilere göre büyüdü. bunda yaptığımız EM lerin etkisi büyüktür diye düşünüyorum. şimdi evin içine sera sistemi kurmak istiyorum. bunun için de acemilik zamanlarımdan aldığım derse göre önce toprağını güzelce hazırlayacağım (EMA, enzim, güvercin gübresi ile güçlendirme vb.) ilk hevesle giriştiğimde hazır toprağa küçük saksılara dikmiştim oldu olmasına ama meyveler küçük oldu. şimdi 20 lt ye yakın saksı kullanacağım sanırım yeter. enzim yapmak çok eğlenceli turşu kurmak gibi bir şey. herkes kolayca yapabilir bence. mutlaka deneyin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|