Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe
EM1'i aktifleştirmeden meyve sebze ile karıştırmanız sanırım çok faydalı olmaz. Alper Bey ya da Doğasever daha doğru bilgi verecektir.
Birinci şişede ne kadar EM koyduğunuzu yazmamışsınız. 1 LT su haricinde kalanı EM1 ise yine ürünün tarifinde belirtilen orana uymamış olursunuz.
Eğer oranlara uyduysanız ev yapımı pH indikatör size bir fikir verecektir. Eğer oranlara uymadıysanız pH ölçümü için düzeneğe zaman harcamadan önce oranları düzeltip süreci tekrar başlatmanızı tavsiye ederim. Her düşük pH yararlı organizmaların EMA şekline dönüştüğü anlamına gelmemeli.
|
% 5 oranlarına riayet ettim canım o kadar da değil

başlıkta yazılanları okudum da yaptım.
1 litre su koyup kalan 4 litreyi EM1 doldurmadım. % 5 pekmez % 5 EM1 (50 şer Ml)
ev yapımı enzime ise yine bu başlıkta birisi EM ekledim demişti onun için ilave ettim. sonuçta farkeden birşey olmayacak. 2 şırınga koymuştum yani 10 ml. bu arada o da aktifleşmiş olur.
neyse bir şekilde ölçüm yapacağız artık. zaten 9 gün oldu. aldığım yer 10 günde olur demişti. biraz daha beklerim. bozuk keskin koku yoksa olmuş demektir.
son bir soru: evde yapılan enzim ile EMA aynı şey midir? eğer öyleyse