![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Epsody kardeşime selamlar
Epsody arkadasım ve kardeşim, Tüm firmalar ve tüm çiftçiler olarak çok zor günler yaşamaktayız. Aslında Türkiye ekonomisi şu anda dünyada ikinci hızla büyüyen ekonomi ve gelecek yıl içinde Sn Başbakan birinci hızla büyüyen ekonomi olacağımızı söylüyor ancak gel gör ki gerçek ekonomi rakamları bunu söylemiyor. Her gün binlerce firma kapanıyor, onbinlerce çek ödenmeden geri dönüyor, binlerce işçi işsiz kalıyor. Şu anda resmi işsizlik %14 civarında. Bunlar sadece resmi rakamlar. Resmi olmayan tablo ise, inan ki bundan daha kötü. Bizler EM Turkey olarak hem devlete karşı yasal vecibelerimizi layıkıyla yerine getirmeye hem de topluma karşı maddi ve manevi görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu arada çalışanlarımızın ve müşterilerimizin isteklerini ve gereksinimlerini de gereği gibi karşılamaya çalışmaktayız. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, bugünkü küresel krizin de etkisiyle zaman zaman aksamalar olabiliyor. Biz fiyat artırarak bu krizin etkilerini müşterilerimize yansıtmamaya çalışıyoruz. Kitapçıklar, broşürler bastırararak, seminerler vererek bilinçlendirme/bilgilendirme yaptığımız bilinen bir gerçektir. Ama bunun yanı sıra bir yandan da bilimsel araştırmalar yaparak bugunku bilgi düzeyimizi artırmaya ve EM'nin yeni yeni etkilerini/yararlarını tespit etmeye ve bunların ardında yatan mekanizmaları anlamaya çalışıyoruz. Bütün bunları bir tarafa bırakıp da, sırf Tuyap fuarına katılmadık diye bize darılıyorsan veya içerliyorsan, boynumuz kıldan incedir. Tamam keşke biz de katılsaydık ama ne yapalım olmadı işte. Benim gerçekten haberim olmadı, Türkiyedeki arkadaşlar da neden katılmadıklarını forumda açıklamaya çalışmışlar. Bu konuda neden bu kadar ısrarla üzerime geldiğini anlamadığımı ifade etmek isterim. Kusura bakma katılamadık. Bundan sonra katılmamızı istediğin bir fuar varsa, lütfen bize önceden bildir de biz de hazırlık yapıp katılalım. Başka ne diyebilirim? Düzenleyen Dogasever : 01-01-2010 saat 18:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Doğasever, gönlünüzü hoş tutun lütfen. Ne yazık ki, sayın Epsody kelimelerle tehlikeli oyunlar oynamayı seviyor ve hep gaf içinde bulunuyor. Dil işte, kemiği yoktur. Ancak zihinde bıraktığı mana pek acı olabiliyor. İnşallah hep birlikte nice nice fuarlarda buluşmak üzere... Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Sayın Epsody Öncelikle son yazınızı üslüp yönünden bir daha okumanızı rica ediyorum. Uluslararası tarım fuarları yapıldıkları sehir veya bölgelerle ziyaretçileri açısından sınırlı kalmıyorlar.Tüm Türkiye ve yakın sınır komsularımızdan ilgili,alakalı ziyaretçiler bu tür fuarları gezmektedirler.Siz niye Tüyap'da yapılan fuara bizi endekslediniz anlamış değiliz.Öncelikli olarak birbirimizi %100 ikna etme gibi bir durumumuz yok bu tür yazılar sürer gider ve ne size nede bize bir yarar sağlamaz.Sayın Epsody EM ile ilgili sorularınızı yanıtlamaktan buyuk bir zevk duyarız.Bu tür forum'larında zaten amacı budur,yoksa polemiğe girerek işi amacından uzaklaştırmış oluruz. Sevgi ve Dostlukla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ağaçlar Net üyelerine EM TÜRKİYE olarak EM ürünlerini sizlere çok özel bir fiyattan gönderecektir.Lütfen tüm isteklerinizi ve fiyatlari naturem@emturkey.com adresinden isteyebilirsiniz.Parakende departmanımız sizlerin tüm isteklerine yanit verecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | ||
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Birkaç soru...
Sn. Doğasever EM hakkında geçen sene birşeyler duymuştum. Geçenlerde internette surf yaparken emturkey.com dikkatlimi çekti. Daha detaylı arayarak burayı da buldum ve bütün yazılarınızı okumaya çalıştım. Kafama takılan bir çok nokta var. Önce birkaç alıntınızdan kafama takılanları izninizle sunmak istiyorum. Alıntı:
Araştırdığıma göre bu EM Japonya'da bulunmuş. Bulan kişi Japon ve siz bu japonlardan daha iyi bildiğinizi iddia edyorsunuz. Bu çok ilginç ve cesaret isteyen bir söz. İçerisinde 80 küsür tane mikroorganizma türü varmış. Ancak internet sitenizde bunların başlıca grup isimleri yazmakta. Rica etsem tamamını listeleyebilir misiniz? Alıntı:
Düzenleyen canca7 : 05-01-2010 saat 14:37 Neden: imla |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Sn. Naturem Alıntı:
2009 yılında gerçekleşen en önemli olarak gördüğünüz iki fuarın biri Mersinde diğeri Antalya'da. İstanbul'daki fuar sizin için önemsiz diyorsunuz. Sizin için önemli olan fuarların 2009 katılımcı listelerini inceledim. Bu sitede natureL mühendislik inşaat turizm ltd. şti. var o siz misiniz? http://www.mersinagrodays.com/SiteCo...=&SubContent=2 Bu da Antalya'daki fuar. http://www.growtech.com.tr/files/ima...limcilar_h.jpg 2010 da katılacak mısınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Sn Canca Yorumlarınız için teşekkür ederim. "Daha iyi biliyoruz" sözü "daha iyi tanıyoruz" anlamında söylenmiştir. Gerçekten de EM ile sürekli yeni şeyleri deneyerek öğreniyoruz. Bu teknoloji 21. yy'lın teknolojisi olarak tanımlanıyor. Bu teknolojinin bize sunduğu olanaklar çok fazla. Bizim güçlü yanımız ise, EM'nin çeşitli ortamlarda nasıl davranacağını önceden bilmemiz ve buna karşı önceden önlemler alarak, doğrudan sonuçları kontrol altında tutabilmemiz. Örneğin, bir göl veya dere arıtması yapıyorsanız, sadece EM'yi tanımak yeterli değil, çevre, ekoloji, fizik, kimya, biyoloji bilimlerine de hakim olmanız ve bu alanlarda pratik bilgilerinizin olması da gereklidir. Benim kastettiğim de budur. Doğrudur, bu konuda ne yaptığımızı iyi biliyoruz. Aynı şey, tarımda da geçerlidir. Diğer konuya gelince, tabii ki şişeyi sıkarak içindeki havayı atmak çok daha iyidir. Ancak her plastik şişeyle bunu yapmak kolay olmayabiliyor. Deneyimlerimiz, küçük şişeye aktarmanın büyük şişede bekletmekten daha faydalı olduğunu göstermiştir. Zaten Japonlar da aynısını yapıyorlar. Naturem'e sorduğunuz fuar konusuna gelince, daha önce Antalya fuarına katılmıştık, sanırım yine katılacağız. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Canca, EM.1 Ticari isimle tescil olmus urunumuzun icindeki bazi mikroorganizmalari sizinle paylasabiliriz.Tügem'in ve KKGM'lügünün gizli olarak aldigi ve arşivlediği üretim prosesini sizinle paylaşmamizi düsünmüyorsunuz herhalde.Kısaca size bazi mikroorganizma isimlerini asagida siraliyorum umarim isinize yarar. Pseudomanas ssp, Rhizobium spp, Azotobacter spp, Streptomyces spp Bacillus spp, Serratia spp, Aspergillus spp, Penicililium spp, Mycobacterium spp, Escherichia spp, Saccharomyces spp.., Bir baska bilgiyi'de sizinle paylaşabiliriz örnek olarak FOTOTROPİK bakterileri izole eden ve tespit eden Türkiye'de labrotuar yok.Size TÜGEM'İN mikrobiyal gübrelerin ithalat ve üretim yönetmeliğini okumanizi tavsiye ederim.Diş ticaret standarizasyon yönetneliği ile beraber KKGM'nün ithalat surecinde neler istediğini TÜGEM 'in yönetmeliğini okurken dahil etmeniz gerekir.Bunlari niye yaziyorum Türkiye'de ithal ürünler yönetmeliklerin istediği içerikte olmalıdır. Fuarların hepsi amacına uygun yapıldığı taktirde mutlaka bilgi ve teknoloji paylaşımı açısından çok önemlidir.İstanbul fuarı için Tarım Makinaları ağırlıklı olduğundan bize uygun olmadığını yazdım ama biz yine ziyatertimizi yaparak gelişmeleri makina ve ekipman açısından takip ettik.Önemsiz görmedik görseydik ziyaret etmezdik. Antalya ve Mersin Fuarlarına hersene katılmıyoruz taktir edersinizki bu tür katılımlar bir bütçe ayırmakla gerçekleşiyor.Şirketlerimiz bu tür bütçeyi oluşturdukları sene bizde fuarlara katılıyoruz.Sanal ortam bazen fuarlarında önüne geçiyor EM organizasyonu yüzlerce,binlerce bilisel çalişması ve uygulamasıyla Tüm dünyada net'de geziniyor. Sayın Canca prensip olarak bu tür polemiklere girmem nedeni ise daha öncede belirtiğim gibi bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı kovmak değil bu yüzden size ve bizlere hicbir faydası olmıyan polemikler yerine birbirimize faydalı olabilecegimiz konularla ilgilensek daha iyi olur temennisiyle saygılar sunarım. NOT : Daha teknik ve bilimsel ayrintilari Ankara'ya yolunuz düşerse ofisimizde konuşabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Sayın Naturem, EM' yi zeytin ağaçlarına ne zaman uygulamamız gerekir? Ben Mart ayı başlangıcında topraktan uygulamayı düşünüyorum. Daha sonrada çiçeklenme döneminde ve meyve oluşumundan sonra iki defa olmak üzere toplam 3 kere uygulayacağım. EM' nin topraktan uygulaması sırasında herhangi bir organik gübre veya kompost kullanmak mı daha iyi olur sizce? Ayrıca EM ile birlikte ISR-2000 adlı bitki aktivatörünü kullanabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Sn Acemi Caylak Kac adet zeytin agaciniz var ve nerede? Toprak analizi var mi? Topragin kalitesi nasil? Organik Madde durumu nasil? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Doğasever, 500 ağaç civarı. Toprak analizi maalesef yok. Son 3 yıldır sürekli yanmış hayvan gübresi kullanıyoruz. Bu yıl yeterince yanmış gübre bulamadık. Bu yüzden Biofarm organik gübreyi 1 ay önce ağaç başna 2-5 kg arası (ağaçların yaş durumuna göre) uyguladık. Bana göre organik madde eksiği yok gibi. Aksama ağaçların resmini eklerim. Durumları fena değil gibi. Ayrıca Mart başında yine organik tür bir gübre uygulayacağım. EM'yi organik gübre ile mi kullanmak daha iyi yoksa kompostla mı? Buna karar veremedim. Ayrıca ağaçlar Gaziantep'te. Kompostla birlikte kargo fiyatı çok tutacaktır. Bu yüzden şimdiden maliyetin görülebilir olmasını istiyorum. Ayrıca ISR-2000 ile ilgili soruma cevap verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
Sn Denizakvaryumu, Em Turkey'nin yeni adres ve telefonları aşağıdadır: Sanırım Önümüzdeki hafta ortasından itibaren orada olacaklardır. Anadolu Bulvari ATB is Merkezi I-Blok No :246 Yenimahalle-Camlica/ANKARA 0 312 397 15 74 pbx (tel) 0 312 397 15 81 (fax) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Sayin acemi Çaylak, ISR 2000'in organik sertifikali bir ürün EM'ürünleri ile beraber kullanilabilir.ISR 2000 ticari adli urun bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendirme amaçlı kullanılıyor.EM' zaten bu bağışıklık sistemini güçlendirici mekanizmaya sahip,ayrica EMFPE adlı ürünümüzüde yapraktan pulvarize ederseniz ayni etkiyi gözlemliyebilirsiniz.Uygulama yapacaginiz zaman bir arkadaşımızı Gaziantep'de görevlendirebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Naturem, İlginiz için çok teşekkürler. Gerçekten bir arkadaşınızı görevlendirirseniz çok sevinirim. EM'nin kullanımının yaygınlaşması ve çocuklarımıza kimyasal zehirlerden arınmış bir çevre ve bitkiler bırakmak uğraşı içerisinde sizleri yanımızda görmek çok güzel. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu adrese Kızılay merkezden otobüs veya dolmuşla nasıl gidilir? Ben google map'ten biraz baktım ama, güzergahı çıkaramadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
Sayın Doğasever Domates fidanlarına kullanmakta olduğum ema da son günlerde çok gaz çıkışı olmaya başladı. Kokusunda herhangi bir değişiklik hiisetmiyorum. Fakat PH değeri artmış. Ürünün ilk geldiği günlerdeki PH ı 4,50 civarı idi bu sabah ölçtüğümde ise 5,49 a yükseldiğini gördüm.Bozulmaya başladığını düşünüyorum fakat kullanmaya devam ediyorum. Bitkilere bir zararı olur mu? Kullanabilirsem hangi sınıra kadar kullanmalıyım? Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankarayı sizin kadar bile bildiğimi zannetmiyorum. Ama eminim Sn Naturem size buradan yardımcı olacaktır. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Ağaçsever
|
ph metre
Alıntı:
Kullandığım PH metre dijital (Hanna). Kalibrasyon yapılmadı doğruluğundan emin değilim hatalı olabilir. En kısa zamanda kalibrasyon çözeltisi temin edip kalibre edeceğim. Benim kutuda aşırı gaz birikmesi dikkatimi çekti. Birkaç dakikada kapağı açınca fıss diye ses çıkaracak kadar gaz birikiyor. Saygılarımla Düzenleyen Reytabu : 10-01-2010 saat 15:25 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
Sn Reytabu Önce pH'nın yüksek olduğundan emin olalım istemiştim. Herhangi bir zararı olmaz ama yine de elinizde ürünü şimdilik kullanmayın. Ben bu arada arkadaşlara her ihtimale karşı size yeni ürün göndermelerini söyleyeceğim. Sizin herhangi bir ödeme yapmanız gerekmeyecek tabii ki. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ph ilk aktifleşme esnasında çok önemi daha sonraki günlerde Ph mikroorganizmalarin bulundukları ortam sıcaklığı ile yükseliş ve düşüş gösterebilir.Bizim size EMa'yi gönderdiğimiz zaman Ph 3,80'i gösteriyordu.Kargo şirketinin toplama merkezindeki ortam sicakligi,yolculuk esnasinda geçtiği bölgelerin sıcaklığı ve sizin mikroorganizmalari bulundurduğunuz ortam calı olan mikroorganzmaları direkt etkilemektedir.Ürün yaşayan bir üründür bu açıdan endişe etmenize bir sebep yoktur.Size bir hatirlatma yapmak isterim bana mailinizde 1 litre EMa'yi yanima aldim diğerleri arabamda demiştiniz.Manisa'nın gece ayazını çok iyi bilirim,işte bu bir gece ayazda kalmaları bile PH dengesini bozabilir,onun için kullanmaya devam edebilirsiniz.Oda sıcaklıgında istediğiniz PH aralıgına cok çabuk geçer merak etmeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz gelmek istediğinizde bana telefonla bildirin ben sizi bulunduğunuz yerden aldırtırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
oraya dolmuş olduğunu sanmıyorum ama sıhıye köprüsünün üstünden geçen ostim batıkent dolmuşlarına binerseniz gimat kavşağında inersiniz 150- 200 metre sonra ulaşırsınız herhalde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Ağaçsever
|
EMa ph değeri
Alıntı:
Her ikinize de yakın ilginizden dolayı teşekkür ederim. Ürünü balkonda güneş ve rüzgardan etkilenmeyen tuğla fırının içinde saklıyorum. Yarım saat önce EMA yı tekrer kontrol ettim. Bu sefer içinde birikmiş gaz yoktu. PH değeri de 3,47 çıktı. Bugünkü ilk ölçümüm öğle saatleriydi. Sayın NaAturem'in dediği gibi sanırım hava şartları etki yapıyor. PH metrenin hatalı ölçtüğünü varsaysak üründen gaz çıkışının devam etmesi gerekirdi. Fakat şu an gaz çıkışı durmuş durumda. Kokusunda ve renginde de bir değişiklik hissetmiyorum. Bu arada iki hafta önce 1,5 çay bardağı ema uygulamış olduğum fusarium hastalığına yakalanmış bir zeytin ağacına, sayın Doğasever' in uyarısı üzerine tarif ettiği ölçülerde ve şekilde 1,5 kg ema uyguladım (ağaç gövde kalınlığı 10-12 cm) Ağaçta çok az yeşil yaprak kalmış ölme ihtimali normal şartlarda % 100. Bakalım bir gelişme olacak mı? Dün ayrıca sebze bahçesinde kullanılmak temin ettiğim yanmamış 4 büyük çuval keçi gübresini 1/50 oranındaseyreltilmiş EMA ile nemlendirerek güneş görmeyen bir yerde üstünü koyu renkli naylon örtü ile kapatarak fermantasyona bıraktım.Nisan ayında kullanılabilecek besin değerini kaybetmemiş iyi kalitede gübre elde etmeyi umuyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
"Dün ayrıca sebze bahçesinde kullanılmak temin ettiğim yanmamış 4 büyük çuval keçi gübresini 1/50 oranındaseyreltilmiş EMA ile nemlendirerek güneş görmeyen bir yerde üstünü koyu renkli naylon örtü ile kapatarak fermantasyona bıraktım.Nisan ayında kullanılabilecek besin değerini kaybetmemiş iyi kalitede gübre elde etmeyi umuyorum." Bu uygulamanız için tebrikler. Nem oranını ara sıra kontrol etmeyi unutmayın. Çok kurumasın. Yalnız bir dahaki sefere seyreltme oranını 1/10 veya maksimum 1/20 yapmanızı öneririm. 1/50 kompost yapmak için biraz fazla seyreltilmiş. Bizler çoğu zaman hiç seyreltmeden de yapıyoruz. Bu arada iki hafta önce 1,5 çay bardağı ema uygulamış olduğum fusarium hastalığına yakalanmış bir zeytin ağacına, sayın Doğasever' in uyarısı üzerine tarif ettiği ölçülerde ve şekilde 1,5 kg ema uyguladım (ağaç gövde kalınlığı 10-12 cm) Ağaçta çok az yeşil yaprak kalmış ölme ihtimali normal şartlarda % 100. Bakalım bir gelişme olacak mı? Resimden gördüğüm kadarıyla ve sizin de söylediğiniz gibi ölüm kaçınılmaz gibi görünen, son demlerini yaşamakta olan bir ağaç görüntüsü var. O yüzden, yaptığınız uygulamayı mutlaka bir defa ile bırakmamanızı ve yeniden birkaç kere tekrarlamanızı öneririm. Yaptığınız uygulama kışa girmek üzereykendi. O yüzden, özellikle önümüzdeki baharda mutlaka diğer uygulamaları da yapınız ve ilave olarak ağacın üzerine de 1/500 klorsuz suyla seyreltilmiş EMA spreyleyiniz. Üründeki pH sorunun çözümlenmesine sevindim. Ben EMA 'yı evde içerde tutuyorum. Sn Naturem'in de belirttiği gibi soğuktan mikroorganizmalar etkilenince pH değerinde dalgalanmalar yaşanabiliyor. Ama normal oda sıcaklığına gelince ph yine normal değeri olan 4'ün altına iniyor. Saygı ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
|
Sayın doğasever, benim de bir sorum olacak,bahçemde 10 yaşlarında limon ağacım var bu sene güzel meyve de tuttu ama ağacın bazı dalları kuruyor,forumda incelediğimde uçkurutan diye bir narenciye hastalığından bahsediliyor,bu ağacı iyileştirmek için EM kullanılabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginizden ötürü teşekkür ederim. İlk planlamada ziyaretinize geleceğim. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Yasarugur. EM bir ilaç değil, gübre de değil. Bitkiler üzerindeki genel etkisi bir ilaç olarak algılamanıza neden olmasın. Ben bir kaç hercai menekşe üzerinde deneme yapıyorum. Demir eksikliği olarak gördüğüm bir tanesindeki sorunda olumlu bir gelişime görüyorum ama, EM demir eksikliğine çaredir gibi bir sonuca varmıyorum. EM kullanımı ağaçlarınızda olumlu etki gösterecektir ama, hastalık için ilaç kullanmanız gerekecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|