Sn. Doğasever
EM hakkında geçen sene birşeyler duymuştum. Geçenlerde internette surf yaparken emturkey.com dikkatlimi çekti. Daha detaylı arayarak burayı da buldum ve bütün yazılarınızı okumaya çalıştım. Kafama takılan bir çok nokta var. Önce birkaç alıntınızdan kafama takılanları izninizle sunmak istiyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Şu anda Japonyanın dahi bilmediği kadar EM'yi tanıyoruz, EM'nin ardında yatan fiziksel ve kimyasal kuralları biliyoruz. EM hakkında bize neden diye sorabileceğiniz bizim de yanıtlayamayacağımız bir soru hemen hemen yok gibi. Bunları yurtdışındaki çoğu EM organizasyonu bilmiyor.
|
Araştırdığıma göre bu EM Japonya'da bulunmuş. Bulan kişi Japon ve siz bu japonlardan daha iyi bildiğinizi iddia edyorsunuz. Bu çok ilginç ve cesaret isteyen bir söz. İçerisinde 80 küsür tane mikroorganizma türü varmış. Ancak internet sitenizde bunların başlıca grup isimleri yazmakta. Rica etsem tamamını listeleyebilir misiniz?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Elinizdeki aktif ürünü de 6 ay kullanabilirsiniz. Yalnız kapağını mutlaka kapatınız ve kapalı tutunuz ve sadece kullanacağınız zaman açınız. Bir de şişenin içindeki ürün seviyesi şişenin yarısının altına indiğinde daha küçük ve yine kapaklı başka bir plastik şişeye alırsanız daha iyi olur.
|
Sizin de bildiğinizi düşündüğüm gibi bir sıvıyı başka bir kaba aktarma işlemi sırasında içme suyu arıtma tesislerinde içme suyuna oksijen kazandırma yöntemi olan kaskat havalandırma benzeri bir proses gerçekleşecektir. Bu yüzden, kabın içerisindeki oksijenden kurtulmaya çalışırken kat kat fazlasıyla EM ürününe oksijen bulaştıracaksınız. Onun yerine aktarma yapmamak daha mantıklı olur. Benim nacizane önerim ise; EM ile dolu şişeyi elimizle sıkıştırarak içerisindeki havayı boşaltıp kapağını kapatmaktır.