View Single Post
Eski 10-01-2010, 23:26   #507
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
"Dün ayrıca sebze bahçesinde kullanılmak temin ettiğim yanmamış 4 büyük çuval keçi gübresini 1/50 oranındaseyreltilmiş EMA ile nemlendirerek güneş görmeyen bir yerde üstünü koyu renkli naylon örtü ile kapatarak fermantasyona bıraktım.Nisan ayında kullanılabilecek besin değerini kaybetmemiş iyi kalitede gübre elde etmeyi umuyorum."

Bu uygulamanız için tebrikler. Nem oranını ara sıra kontrol etmeyi unutmayın. Çok kurumasın. Yalnız bir dahaki sefere seyreltme oranını 1/10 veya maksimum 1/20 yapmanızı öneririm. 1/50 kompost yapmak için biraz fazla seyreltilmiş. Bizler çoğu zaman hiç seyreltmeden de yapıyoruz.

Bu arada iki hafta önce 1,5 çay bardağı ema uygulamış olduğum
fusarium hastalığına yakalanmış bir zeytin ağacına, sayın Doğasever' in uyarısı üzerine tarif ettiği ölçülerde ve şekilde 1,5 kg ema uyguladım (ağaç gövde kalınlığı 10-12 cm) Ağaçta çok az yeşil yaprak kalmış ölme ihtimali normal şartlarda % 100. Bakalım bir gelişme olacak mı?

Resimden gördüğüm kadarıyla ve sizin de söylediğiniz gibi ölüm kaçınılmaz gibi görünen, son demlerini yaşamakta olan bir ağaç görüntüsü var. O yüzden, yaptığınız uygulamayı mutlaka bir defa ile bırakmamanızı ve yeniden birkaç kere tekrarlamanızı öneririm. Yaptığınız uygulama kışa girmek üzereykendi. O yüzden, özellikle önümüzdeki baharda mutlaka diğer uygulamaları da yapınız ve ilave olarak ağacın üzerine de 1/500 klorsuz suyla seyreltilmiş EMA spreyleyiniz.

Üründeki pH sorunun çözümlenmesine sevindim. Ben EMA 'yı evde içerde tutuyorum. Sn Naturem'in de belirttiği gibi soğuktan mikroorganizmalar etkilenince pH değerinde dalgalanmalar yaşanabiliyor. Ama normal oda sıcaklığına gelince ph yine normal değeri olan 4'ün altına iniyor. Saygı ve sevgilerimle.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön