Sayin Canca,
EM.1 Ticari isimle tescil olmus urunumuzun icindeki bazi mikroorganizmalari sizinle paylasabiliriz.Tügem'in ve KKGM'lügünün gizli olarak aldigi ve arşivlediği üretim prosesini sizinle paylaşmamizi düsünmüyorsunuz herhalde.Kısaca size bazi mikroorganizma isimlerini asagida siraliyorum umarim isinize yarar.
Pseudomanas ssp,
Rhizobium spp,
Azotobacter spp,
Streptomyces spp
Bacillus spp,
Serratia spp,
Aspergillus spp,
Penicililium spp,
Mycobacterium spp,
Escherichia spp,
Saccharomyces spp..,
Bir baska bilgiyi'de sizinle paylaşabiliriz örnek olarak FOTOTROPİK bakterileri izole eden ve tespit eden Türkiye'de labrotuar yok.Size TÜGEM'İN mikrobiyal gübrelerin ithalat ve üretim yönetmeliğini okumanizi tavsiye ederim.Diş ticaret standarizasyon yönetneliği ile beraber KKGM'nün ithalat surecinde neler istediğini TÜGEM 'in yönetmeliğini okurken dahil etmeniz gerekir.Bunlari niye yaziyorum Türkiye'de ithal ürünler yönetmeliklerin istediği içerikte olmalıdır.
Fuarların hepsi amacına uygun yapıldığı taktirde mutlaka bilgi ve teknoloji paylaşımı açısından çok önemlidir.İstanbul fuarı için Tarım Makinaları ağırlıklı olduğundan bize uygun olmadığını yazdım ama biz yine ziyatertimizi yaparak gelişmeleri makina ve ekipman açısından takip ettik.Önemsiz görmedik görseydik ziyaret etmezdik.
Antalya ve Mersin Fuarlarına hersene katılmıyoruz taktir edersinizki bu tür katılımlar bir bütçe ayırmakla gerçekleşiyor.Şirketlerimiz bu tür bütçeyi oluşturdukları sene bizde fuarlara katılıyoruz.Sanal ortam bazen fuarlarında önüne geçiyor EM organizasyonu yüzlerce,binlerce bilisel çalişması ve uygulamasıyla Tüm dünyada net'de geziniyor.
Sayın Canca prensip olarak bu tür polemiklere girmem nedeni ise daha öncede belirtiğim gibi bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı kovmak değil bu yüzden size ve bizlere hicbir faydası olmıyan polemikler yerine birbirimize faydalı olabilecegimiz konularla ilgilensek daha iyi olur temennisiyle saygılar sunarım.
NOT : Daha teknik ve bilimsel ayrintilari Ankara'ya yolunuz düşerse ofisimizde konuşabiliriz.
|