Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Naturem
Sayın Reytabu,
Ph ilk aktifleşme esnasında çok önemi daha sonraki günlerde Ph mikroorganizmalarin bulundukları ortam sıcaklığı ile yükseliş ve düşüş gösterebilir.Bizim size EMa'yi gönderdiğimiz zaman Ph 3,80'i gösteriyordu.Kargo şirketinin toplama merkezindeki ortam sicakligi,yolculuk esnasinda geçtiği bölgelerin sıcaklığı ve sizin mikroorganizmalari bulundurduğunuz ortam calı olan mikroorganzmaları direkt etkilemektedir.Ürün yaşayan bir üründür bu açıdan endişe etmenize bir sebep yoktur.Size bir hatirlatma yapmak isterim bana mailinizde 1 litre EMa'yi yanima aldim diğerleri arabamda demiştiniz.Manisa'nın gece ayazını çok iyi bilirim,işte bu bir gece ayazda kalmaları bile PH dengesini bozabilir,onun için kullanmaya devam edebilirsiniz.Oda sıcaklıgında istediğiniz PH aralıgına cok çabuk geçer merak etmeyin.
|
Sayın Naturem ve Doğasever
Her ikinize de yakın ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Ürünü balkonda güneş ve rüzgardan etkilenmeyen tuğla fırının içinde saklıyorum. Yarım saat önce EMA yı tekrer kontrol ettim. Bu sefer içinde birikmiş gaz yoktu. PH değeri de 3,47 çıktı. Bugünkü ilk ölçümüm öğle saatleriydi. Sayın NaAturem'in dediği gibi sanırım hava şartları etki yapıyor. PH metrenin hatalı ölçtüğünü varsaysak üründen gaz çıkışının devam etmesi gerekirdi. Fakat şu an gaz çıkışı durmuş durumda. Kokusunda ve renginde de bir değişiklik hissetmiyorum.
Bu arada iki hafta önce 1,5 çay bardağı ema uygulamış olduğum
fusarium hastalığına yakalanmış bir zeytin ağacına, sayın Doğasever' in uyarısı üzerine tarif ettiği ölçülerde ve şekilde 1,5 kg ema uyguladım (ağaç gövde kalınlığı 10-12 cm) Ağaçta çok az yeşil yaprak kalmış ölme ihtimali normal şartlarda % 100. Bakalım bir gelişme olacak mı?
Dün ayrıca sebze bahçesinde kullanılmak temin ettiğim yanmamış 4 büyük çuval keçi gübresini 1/50 oranındaseyreltilmiş EMA ile nemlendirerek güneş görmeyen bir yerde üstünü koyu renkli naylon örtü ile kapatarak fermantasyona bıraktım.Nisan ayında kullanılabilecek besin değerini kaybetmemiş iyi kalitede gübre elde etmeyi umuyorum.