View Single Post
Eski 10-01-2010, 20:10   #502
Alper Akman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Reytabu Mesajı Göster
Sayın Doğasever

Domates fidanlarına kullanmakta olduğum ema da son günlerde çok gaz çıkışı olmaya başladı. Kokusunda herhangi bir değişiklik hiisetmiyorum. Fakat PH değeri artmış. Ürünün ilk geldiği günlerdeki PH ı 4,50 civarı idi bu sabah ölçtüğümde ise 5,49 a yükseldiğini gördüm.Bozulmaya başladığını düşünüyorum fakat kullanmaya devam ediyorum. Bitkilere bir zararı olur mu? Kullanabilirsem hangi sınıra kadar kullanmalıyım?

Saygılarımla
Sayın Reytabu,
Ph ilk aktifleşme esnasında çok önemi daha sonraki günlerde Ph mikroorganizmalarin bulundukları ortam sıcaklığı ile yükseliş ve düşüş gösterebilir.Bizim size EMa'yi gönderdiğimiz zaman Ph 3,80'i gösteriyordu.Kargo şirketinin toplama merkezindeki ortam sicakligi,yolculuk esnasinda geçtiği bölgelerin sıcaklığı ve sizin mikroorganizmalari bulundurduğunuz ortam calı olan mikroorganzmaları direkt etkilemektedir.Ürün yaşayan bir üründür bu açıdan endişe etmenize bir sebep yoktur.Size bir hatirlatma yapmak isterim bana mailinizde 1 litre EMa'yi yanima aldim diğerleri arabamda demiştiniz.Manisa'nın gece ayazını çok iyi bilirim,işte bu bir gece ayazda kalmaları bile PH dengesini bozabilir,onun için kullanmaya devam edebilirsiniz.Oda sıcaklıgında istediğiniz PH aralıgına cok çabuk geçer merak etmeyin.

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön