![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Alıntı:
Ben de kendi cevabımı okuyunca sanki biraz tepkili yazmışım izlenimine kapılıyorum. Kusura bakmayın. Etidot-67'nin tarımda kullanımı ile ilgili durumumuz şu: Kurum, esasen hammaddeci. Yani tarım sektöründe son kullanıcıdan ziyade, gübre imalatçılarına ürün sağlar pozisyonda. Ürünlerin tarımda kullanım detayları ile ilgili olarak, yasaların zorunlu kıldığı şartlar dışında bir çalışma yapmak, Kurumdan ziyade üniversitelerin, Tarım Müdürlüklerinin vs. görevi. Ki, bu yönde gayet iyi çalışmalar da var. Burada çiftçi yönünden önemli olan, Kurumun bayilik vs vermeden son kullanıcıya da satış yapıyor olması (Hümas'ın, TKİ bayilik vermeden önceki ve sonraki fiyatlarını bilenler beni gayet iyi anlayacaklardır). Kaldı ki bu tür konularda benim yorum yapma lüksüm yok. Çünkü Kurum adına konuşamam. Sadece, Etidot-67 nin temini ve kullanımı ile ilgili halkımıza bir nebze yol gösterici olabilirim. Gerisi gerçekten sizin (tarımcıların) işiniz. Ayrıca, hiç bir ilaç üreticisi de, kalkıp çiftçiye Etidot-67 yi şöyle kullanınız diye açıklama yapmak istemez. Çünkü onlar da çeşitli bor ürünlerinden çeşitli gübreleri imal etmekte ve bunu satmaktalar. Çiftçiyi hammaddelere ve bunların temin yollarına yönlendirmemeleri de bu yönüyle mantıklı. Elbette dediğiniz maliyet hususları çok çok önemli. Zaten ilk mesajımdan son mesajıma kadar, ve konuya destek veren diğer arkadaşların mesajları da hep maliyetleri ve daha uygun/doğru tarım yapılmasını hedeflemekte. Ben (ki artık satış personeli değilim) eğer sizin bu soruyu sormanıza, bu sorunuzun yüzlerce insan tarafından okunmasına ve aklınızda küçük bir soru işareti kalmasına vesile olmuşsan, görevimi yaptım demektir. Peki sorunuzun cevabı için internette teorik araştırma yapıp ve neticesinde bir şeyler yazarsam ne olur? 1. Sonucu ne olursa olsun, toplumsal gelişmeye değil, ezberciliğe hizmet etmiş olurum. Eğer ezberciliğe hizmet edersek, emin olun 1 cm bile ilerleyemeyiz. 2. Amirimden izin almadan teknik bir açıklama yaptığım için yasalara aykırı davranmış olurum. Sorunuzun cevabı ile ilgili temennim, bunun denemesini yapan birisinin cevap vermesi ve tartışması. Beni anlayışla karşılamanız temennisi ve saygılarımla. |
|
|
|
|
| Etiketler |
| bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım |
|
|