![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Bursa ve Biga tarım fuarları
Fuarlar yaklaştı. Belki görüşürüz. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
İzmir Tarım fuarı da yaklaştı ( 23_26 Eylül 2o11) ![]() Yakup bey, katılmayı düşünüyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Katılmamı düşünenler var ama nasıl olacak bilemiyorum. Pazartesi kesinleşir. Eğer hafta sonu Biga'ya göndermezlerse, ya katılımcı olarak ya da ziyaretçi olarak Kurumumuzun standında bulunabileceğim. Hayırlısı. ( Ben şimdi kime ne anlatacağım..üfff. Keşke bir iki deneme yapsaydım) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
( Hem bu sıcakta İzmir'e gidilir mi? ) |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Her şey sıcaktan soğuğa gider, yine de bu sıcakta bile yeşertemeyiciğimiz tohum yoktur. ![]() Editod 67 den çok memnunuz. Bahcem yok kullanamadım diyorsun; biz kullandık ya, tereciye tere bile satarız. ![]() Kolay gelsin Düzenleyen Halil Önen : 10-09-2011 saat 13:05 Neden: Selahattin hocaya selam söyleyin:) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
2011 Bursa Tarım Fuarı
Şu an çok yoğunum, kısaca değineceğim. Cumartesi ve Pazar günleri iştirak edebildim. Çarşamba günü beni soran Sn. Dursun Bey, selamınızı aldım. Teşekkür ederim. Nasib olursa görüşürüz inşaallah. Selahattin Hoca ile tanıştım (Ayak bakımı yaptırıyordu ). Kendisi kesinlikle genç ve ılımlı bir insan. (Bendeki psikolojik yaşlanmışlık onda yok). Ancak, pazar günü gelebilseydi, kendisine ayırdığım hediyemi takdim edecektim. Tekrar görüşemedik.Bol bol numune dağıttık. Etidot-67 yi anlattık. Kullananlar memnunlar. Meraklılar da ilgi ile dinledi. Biz satmaktan ziyade anlatmaya çalıştık. İç anadoludan, karadenizden, egeden grup grup katılımlar oldu. Bor'un topraktaki kalsiyumu bitkiye aldırması dolayısı ile, kalsiyumun bağladığı fosforunda serbest kalmasını (bitki tarafından alınabilir olduğunu) iddia eden bir ziyaretçimiz oldu. Başka bir ziyaretçimiz de 10 yıldır %1 lik borik asiti sürekli meyvecilikte kullandığını ve hiçbir zarar görmediğini söyledi (Kendisi Dr. ünvanlı imiş ve Bursa/Gürsu dan gelmiş). Bor kullanıldığında, en çok sağlıklı büyümenin gözlemlendiği söylendi. Numune gönderilen bazıları ve bizi bilmeyen bazıları bize nasıl ulaşabileceklerini öğrendiler. İlk fuar tecrübemizdi, bir çok şeyi çok daha iyi yapabileceğimizi gördüm. Tekrarı nasib olursa çok daha verimli bir çalışma yapabiliriz diye umudum var. (Özelden tavsiye isteyen olursa yardımcı olurum). 3 haftadır aralıksız bedenen ve zihnen çalışıyorum. Kötüsü, işler bitmiyor (bana kalsa biter ama..)Hala deneme bahçem yok. Jojoba yetiştirmek isteyen varsa, fidesini bursadan temin edebilir. Lütfen, bilgisizce ilaç ve gübre kullanmayın. Temiz ve organik-kimyasal arasında bir tarım yapmaya çalışın. Fuar bitişinde elde kalan kuru pastaları, katılımcı komşularınıza dağıtabilirsiniz. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Fuarda buluşma(ma)lar
Ajandama günler önceden yazdıgım bursa fuarını ılk gun sabahın erken saatlerınde neredeyse ılk ziyaretcıler olarak açtık o gün bin atlı akıncılar gıbı şendik. büyük bir iştahla stantları gezdım benım çok sevdıgım EM de arkadaşlarla oturduk ve sohbet ettık birde ne göreyim editot 67 hemen yanında... hemen yaklaştım çok kibar bir beyefendi(kendişi iktisatçı imiş)çok ilgilendi bir seyler ıkram ettıler teknık noktada hanım efendı yardımcı olmaya çalıştı sizlerin ve Halıl Önenın kulaklarını fazlaca çıtlattık numunemıde verdıler hoş sohbet güzel bir ortam oldu inşallah daha yaygın hale gelır bene n kısa zamanda saksıda süs bitkilerime denıyecegım yapraktan uygulanacak oran konusundada sizlerden bilgi rica ediyorum kolaylıklar dilerim Dursun KUTAN YALOVA |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Olsun.. Gönüller bir(likte) olsun..
Fuarın ilk üç gününde bulunamadım. Siz şefimiz ile sohbet etmişsiniz. Kendisi de Karacabey'de tarımla uğraşıyor. (Aslında iktisatçı değil, siyaset bilimci). Siz sohbet ederken, ben de ofiste keçileri kaçırmamaya çalışıyordum. ![]() O bayan da, 5 gün boyunca iştirak etti. Etidot-67 fabrikasını çalıştıran mühendislerden. Her zaman söylediğim gibi, ben tarımcı değilim. Sadece süs bitkilerinin tarla bitkilerinden daha hassas bir yapıda olabileceğinden korkuyorum. Bu nedenle sizin yerinizde olsam, Binde 5 oranının daha altındaki oranları (Mesela Binde 2) bir denerdim. Tavsiye edilen genel oran olan Binde 5'i, maksimum olabilecek oran olarak düşünürdüm. Her ne denemesi yaparsam yapayım, asla bütün bahçeme/çiçeklerime birden vermezdim. Mümkün oldukça 1-2 bitkide ön denememi yapar, ilk 3-5 gün daha dikkatlice olacak şekilde yaptığım gözlemlerin neticesine göre hareket ederdim. Aslında standımızın yeri çok hoşuma gitti sonradan. Forumdaki aktif konuların ortasına düştük. Nanotim (solucan gübresi), EM, Green Fodder Sol. (Arpa çimi) standlarına komşuyduk. Ha bir de şu pH-metre satıcısı firma da bizim sokaktaydı..İçimde kaldı. Bir daha fuara gidersem, standları dolaşarak numune ve katalog dağıtacağım. Düzenleyen Yakup : 20-09-2011 saat 19:23 Neden: yanlış yazım |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Gönüller bir, nasipse olur..
Abi inşaallah görüşürüz. (Gönen fuarının tarihleri nedir?) Hem nacak da kaldı, alamadık geçen sefer. Kasap abime de selam söyle, kambu çayı (mantarı) kalmış mı? Bu sene için başka planlarım da var. İzmir tarım fuarına nasıl gitsem, birlikte gidelim diye kime teklif etsem diyorum.. Benim işteki pozisyon değişecek galiba. Sanırım mühendislikle ilgili bir birime geçeceğim. Şimdilik beklemedeyim. Saygılarımla abi, görüşürüz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Etidot-67 satış fiyatı
Arkadaşlar, Satış biriminden ayrıldığım için, özelden gelen fiyat sorularına net cevap (TL fiyat) veremiyorum. 0 266 7213100 dan 3308 veya 3312 dahili numaraları arayarak, bu konuda net bilgi edinebilirsiniz. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup (Gönen fuarının tarihleri nedir?) Abi 7 veya 8 Nisanda Fuara gelmeyi planlamıştım. Ancak, Yurt dışından misafir gelecek. 7 Nisanda Bursa'da olmak zorundayım. Kusura bakma. Sanırım bu sene de Gönen fuarına gelemeyeceğim. Olmadı İzmir ya da Bursa fuarına beraber gideriz. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım |
|
|